Magazin Lepota Saveti za lepše lice

Saveti za lepše lice

by Administrator

Ne treba istu četku koristiti za nanošenje pudera na lice, vrat i dekolte, jer se masnoća i druge nečistoće sa dekoltea mogu lako preneti na lice. Četke za šminku treba prati bar jednom nedeljno, prvenstveno onu za tečni puder i korektor.

Ukoliko su četkice izrađene od sunđera, najčešće se koriste jednokratno, ili ih posle svakog korišćenja obavezno oprati toplom vodom i tečnim sapunom. Onda ih treba blago protrljati peškirom i ostaviti ih da se osuše, najbolje bi bilo na suncu.

Radi dezinfekcije mogu se malo poprskati asepsolom koji se kupuje u apoteci.

Saveti za nanošenje rumenila

Nanošenjem rumenila na najbrži i najlakši način licu se može dati zdrav i baršunast sjaj, mogu se istaći konture i naglasiti jagodice. Lice i bez šminke, sa malo rumenila može da izgleda lepo, a u isto vreme prirodno.

Rumenilo ne sme previše da se primećuje, već samo da kompletan izgled vašeg lica učini drugačijim. Najvažnije kod rumenila jeste da se odabere pravi ten. Ukoliko niste sigurni, potražite savet šminkera u parfimeriji. Za dan rumenilo treba naneti diskretno, a za veče treba naglasiti i pojačati konture, a mogu se naneti i svetlucave boje na vrhove jagodica.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar