Magazin Lepota Četkice za šminkanje od prirodne dlake

Četkice za šminkanje od prirodne dlake

by Administrator

Svaka dama iskusna u šminkanju mora da ima komplet četkica za šminkanje koji obuhvata: veliku četku za rumenilo, četkicu za nanošenje podloge i pudera, četkicu za senku, aplikator za karmin, četkicu za izvlačenje linije ispod kapaka, četkicu za obrve, četkicu za razdvajanje trepavica…

Jedno bi trebalo da bude zajedničko svim četkicama, a to je da su napravljene od prirodne dlake. Četkice su nezaobilazan deo pribora za šminkanje. Za nanošenje korektora koristite posebnu četkicu za to, koja je spljoštenog oblika.

Iako mnoge žene tvrde da puder najbolje nanose rukama, to nije higijenski pa se savetuje upotreba četke za nanošenje tečnog pudera.  Za puder u prahu koriste se okrugle četke, pufnaste i velike. Njih ćete lako prepoznati jer su one najveće od svih.

Četkica za nanošenje karmina je veoma tanka kako bi se lepo izvukle konture i popunili uglovi usana. Za nanošenje senki najbolje je da imate nekoliko veličina četkica. Četkice od prirodne dlake su najbolje, jer četkice od veštačke dlake na sebi zadržavaju više šminke nego što će ostati na koži.

Četka za obrve korisi se za uklanjanje viška pudera. Za nanošenje rumenila koristi se nekoliko modela četkca, koje se razlikuju po veličini i obliku. Sve zavisi da li nanosite rumenilo u prahu ili u kamenu. Kada kupujete četkice za šminku nemojte da štedite, jer su samo proverene i kvalitetne četkice dobre za vašu kožu na licu.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar