Magazin LepotaLice Depilacija lica za glatku i blistavu kožu

Depilacija lica za glatku i blistavu kožu

by Administrator

Čišćenje licaDepilacija lica jednostavno je neophodna nekim ženama da bi im koža u tom predelu bila glatka i sjajna. Često ste očajni zbog malja na obrazima, bradi, ali ne dozvolite da vam stvore komplekse zbog kojih ćete propustiti toliko toga u životu. Zato, kad se već mora, neka onda depilacija lica postane rutina zbog koje se nećete naročito nervirati.

Depilacija lica može izazvati irtaciju kože ma kojom metodom se služili. Međutim, kako dođe, tako i ode. Ipak, planirajte da taj dan ne izlazite iz kuće, s obzirom da nećete moći da se umivate nekoliko sati po završetku, a o šminkanju ni da ne govorimo.

Pinceta

Ako na licu imate neželjenih malja samo na par mesta i to u neznatnim količinama, ali koje se ipak moraju ukloniti, onda je pinceta najbolje rečenje. Išupaćete dlaku iz korena, zahvaljujući čemu ćete dugo biti mirni. Pre samog odstranjivanja malja, obavezno se umijte, a potom mesta koja planirate da tretirate očistite dezinfekcionim losionom kako biste izbegli moguće iritacije. Uzmite ogledalo, sedite kraj prozora kako biste bili izloženi dnevnoj svetlosti, te tako uspeli daLaka šminka nijednu dlaku ne propustite. Budite strpljivi, a svaki sledeći put ići će sve brže i brže, naročito kada je depilacija nausnica u pitanju.

Vruć vosak

Depilacija lica vrućim voskom je i tek kako brza i efikasna metoda uklanjanja neželjenih malja. Kad vosak obavi svoje, budite sigurni da nećete morati da ponavljate postupak otprilike tri nedelje, a ako vam malje sporije rastu, onda i duže. U parfimerijama i apotekama možete se snabdeti trakama na koje je već aplikovan vosak, ali i kupiti kutiju voska i traka koji će vam duže trajati.

Dezinfikujte lice pre nanošenja voska i sačekajte da se osuši. Nikako ne nanosite kremu pre depilacije voskom, jer ćete u suprotnom sa maljama ukloniti i površinski sloj kože, što ne samo da će vas boleti, već neće ni biti prijatno za oko. Kako biste bili sigurni da vosak nije previše vruć, ako ga sami zagrevate, ne zaboravite da ga testirate na nekom drugom, manje osetljivom delu tela, kao što je na primer noga. Crveni karminTrake vucite brzo i u smeru suprotnom od rasta dlake. Kada ste završili, nikako se nemojte odmah umivati ili šminkati, već sačekajte nekoliko sati da se koža smiri. Ako je lice previše crveno, onda nanesite umirujuću kremu ili losion sa aloe verom.

Izbeljivanje malja

Izbeljivanje malja je najmanje bolan, ali i najmanje efikasan metod. Njime ne uklanjate malje, već ih samo farbate. Iako ih ne vidite pred ogledalom, one će se na suncu presijavati i nikome neće moći da promaknu. Osim toga, sredstva za izbeljivanje dlaka škode licu, s obzirom da isušuju kožu. Zato, ne budite plašljivica. Stegnite zube i hrabro krenite linijom većeg otpora.

Tu su, naravno, i depilatori, ali ako se njima služite pri odstranjivanju malja sa drugih delova tela, naročito intimne zone, onda nikako ne bi trebalo da njima tretirate lice. A u slučaju da nemate baš mnogo vremena, a ni strepljenja, saloni lepote su uvek na raspolaganju.

3 komentara

Slične teme

3 komentara

04.10.2013 15:57
Marija Djurdjevic

Zanima me trajna depilacija lica,koliko je efikasna,koliko tretmana je potrebno i koliko kosta…Da li su cene koje se ponegde mogu naci po tretmanu ili je to cena za kompletu depilaciju odnosno za svih nekoliko tretmana koliko je potrebno.

06.10.2013 23:29
Administrator

Saloni lepote uglavnom navode cenu jednog tretmana, jer nije svima potreban isti broj. Ne možemo vam reći koliko je tačno vama potrebno tretmana, jer na to utiču razni faktori. Što se efikasnosti tiče, mnoge devojke su prezadovoljno epilacijom generalno, jer se rešavate zaista dosta muka kada trajno uklonite malje. Samo je važno izabrati pravo mesto i ljude koji su za to obučeni.

16.02.2019 21:09
LJiljana Korac

Intteresuje me metod epilacije i u kojim salonima mogu da se obratim za tretma?.

Comments are closed.