Individualni treninzi PROFEX

  • 11
5.00 | 9 ocena

O nama - INDIVIDUALNI TRENINZI PROFEX

PROFEX - akademija zdravog života,
je visokoprofesionalna ustanova i lider u oblasti trenažnih procesa na ovim prostorima.

Odlikuje je maksimalna profesionalnost u praktičnoj primeni naučnih principa i saznanja u trenažnim procesima kod vrhunskih sportista, rekreativaca, rekovalescenata, ekstremno gojaznim osobama, korekcije deformiteta i stimulacije pravilnog rasta i razvoja dece! Prof. Dr Duško Ilić svoja saznanja iz dugogodišnjeg naučnoistraživačkog rada primenjuje u praksi u okviru jedinstvenog programa na ovim prostorima! Dostignuća prof. Dr Duška Ilića su na nivou najvećih svetskih stručnjaka u ovoj oblasti.

Dijagnostički i trenažni centar PROFEX je ustanova čije usluge koriste mnogi sportisti na putu ka ostvarenju vrhunskih sportskih rezultata na svetkom nivou.

Profex predstavlja tim na čijem se čelu nalazi prof. dr. Duško Ilić sa katedre biomehanika lokomotornog aparata Fakulteta sport i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu. Ostali članovi tima tj. saradnici profesora Ilića su diplomirani profesori sporta i fizičkog vaspitanja i apsolventi na pomenutom fakultetu.

Veliki broj klijenata PROFEX-a regulisao je svoju telesnu težinu i stekao idealnu telesnu kompoziciju u veoma kratkom roku. Nisu retki slučajevi gubitka do 70 kg prekomerene telesne mase. Korekcija telesnih deformiteta i stimulisanje pravilnog rasta i razvoja dece takođe su deo uspešnog rada PROFEX-a pod nadzorom prof.dr Duška Ilića kao i Postoperatina rehabilitacija i sanacija sportskih povreda.

REDUKCIJA TELESNE TEŽINE

Akcenat rada usmeren na zapreminsko umanjenje tela tako da se u toku celog procesa menja telesna struktura tako što se menja količina i odnos različitih tipova tkiva. Optimalna telesna težina nije jednodimenziono posmatranje odnosa telesne težine u odnosu na visinu, već je potrebno uzeti u obzir i prisutnost određene količine svakog od različitih tipova tkiva. Tako da u odnosu na godine, određeni morfološki tip, pol, visinu i vežbovnu predisponiranost proizilazi optimalna telesna težina.

Osobe istih godina, pola i visine nemaju istu optimalnu težinu. Neophodno je u analize o optimalnoj telesnoj težini uvrstiti morfološke osobine, odnose različitih tipova tkiva, funkcionalni status organizma, morfotip (genetska predisponiranost ka određenom odnosu različitih tiopva tkiva).

SPORTSKA PRIPREMA

Sportska forma se posmatra i analizira preko rezultata. Rezultat sam po sebi nije nužno pokazatelj dobre sportske forme. Čak i u slučaju visokog rezultata u jednom smislu, bitno je primetiti da se on može ostvariti na račun raznih kompezatornih faktora koji se zasnivaju na visokom nivou treniranosti (nepotrebno velikom obimu), talentu, povoljnim okolnostima u takmičenju i ostalim propratnim faktorima. Treba naglasiti da ostvarivanje sportiste u kome su maksimizirani sportski rezultati idealni jedino u situaciji kada je očuvan osnovni biološki balans. Ovakav pristup se odnosi na očuvanje srukture i funkcije različitih tipova tkiva u organizmu sportiste i povoljnog osnosa medju njima a u isto vreme uz očuvanost efiksnosti na takmičenju.

Na koji način sagledavati kompleksnost sportske pripreme? Neophodno je razložiti sistem koji se zove sportista-trening-takmičenje-zdravlje.

KOREKTIVNI TRETMANI

Najvažnija stvar pri korekciji telesnih deformiteta je tačna i precizna dijagnostika koju akademija profex i poseduje. Cilj u situacijama kada se telo nalazi u nekim od ovakvih stanja je prirodan, stoga je logika da se u prvoj fazi rešavanja problema ozbiljno pozabavimo dijagnostikom, a kasnije još ozbiljnijim radom.Teži oblici telesnih deformiteta su oni koji se javljaju na nervnom pa i na koštanom nivou stoga, rehabilitovanje duže traje jer se ovi sistemi veoma sporo modeluju posle završenog razvoja. Po prirodi stvari osobe koje nisu završile razvoj imaju realne izglede da u velikoj meri reše svoje probleme na najprirodniji način, što konkretno znači provociranje prirodnih mehanizama koji dovode organizam u normalno stanje. Obrnuto, kad je razvoj u fazama sazrevanja problem se rešava tako što se izazivaju kompenzacije drugim sistemima.Bitno je znati da je mišićno tkivo najplastičnije tkivo u organizmu u smislu da je najpodložnije trenažnim promenama tako da su deformiteti na nekom od mišićnog nivoa sa veoma povoljnom prognozom.

Akademija PROFEX se uspešno suočila sa problemima kao što su dečija paraliza, različite faze oporavka od pareza, svi oblici deformacija kičme (skolioza, kifoza, lordoza i njihove kompezatorne kombinacije), post traumatska stanja rehabilitovanja organizma uzrokovana padom ili jakim udarcem kao i sa mnogim drugim diskretnim poremećajima.

Iskustva i preporuke posetilaca

06.09.2018 01:49
Dragana Kanacki

Hteo bih da uplatim kod vas licnog trenera za svoju suprugu,zanima me cena po casu? I jos da li bi mogli zajedno da uzmemo neki povoljan paket kod vas ili su tereninzi iskljucivo namenjeni zenama kod vas?Hvala u napred!!!

19.03.2014 05:57
Marko

Postovani, da li je kod vas na Akademiji rad zasnovan iskljucivo sa personalnim trenerom koji nadgleda i kontrolise vezbe, i da li vasi klijenti dobijaju odredjeni plan ishrane, jer bi meni licno to puno znacilo? Takodje me zanima kakav je vid zdravstvene kontrole pre pocetka vezbanja i kasnije u toku trenaznog procesa? Hvala unapred.

07.08.2013 04:17
milica

divni ste, preporuka za Profex

11.07.2013 05:58
aca

postovani, zanima me da li je profex iskljucivo za zene ili su moguci Individualni treninzi i za muskarce?

16.07.2013 01:41
Profex

U Profeksu se neposredno u toku ove nedelje nalazi 35 muskaraca i 39 zena!!!

18.03.2013 06:55
ana

najbolji individualni treninzi na kojima sam ikad bila.

12.03.2013 08:29
Ivana

Koja je cena individualnih treninga?

28.02.2013 04:51
jasna

Individualni treninzi koje nudi fitnes klub Profex su stvarno odlicni i daju brze rezultate

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Sport i kultura Individualni trening
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Individualni treninzi PROFEX
  • najbolji individualni treninzi,
  • kako smrsati,
  • problem ekstremne gojaznosti,
  • testiranje fizickih sposobnosti,
  • testiranje sportista