Dodaj firmu

Ruska apoteka Kapilar minerali

Veliki izbor dijetetskih suplemenata i dodataka ishrani u ruskoj apteci na Paliluli. Savetovanje, biljni preparati, suplementi i kozmetika.
Pročitaj više

Bogdana Tirnanića 21, lok 6
Palilula, Beograd

Supplemento i Dr Dunjić dijetetski suplementi

Online prodavnica prirodnih suplemenata bez hemijskih dodataka u službi poboljšanja vašeg imuniteta i zdravlja u celini
Pročitaj više

Jurija Gagarina 153a, II sprat (TC Piramida)
Novi Beograd, Beograd

Siberian Wellness SD

Kompanija Siberian Wellness sa preko 65 predstavništva širom sveta i preko 15 prodajnih objekata u Srbiji je jedna od vodećih kompanija koja promoviše moć prirode koja se može iskoristiti za lečenje različitih hroničnih tegoba i u službi kozmetike.
Pročitaj više

Terazije 32
Stari grad, Beograd

Ječmena trava - EnergyLife

Ječmena trava - EnergyLife je novi organski proizvod dostupan na našem tržištu. Istraživanja su pokazala da je ječmena trava najbogatiji izvor hrane sa skoro idealnim balansom hranljivih sastojaka u jednom izvoru. Ima brojne dokazane blagodeti po organizam: smanjuje holesterol, popravlja krvnu sliku, čisti i osvežava crevna tkiva, ubrzava zarastanje rana, vrši detoksifikaciju organizma
Pročitaj više


Beograd

XL Sport System

Firma XL SPORT SYSTEM svim profesionalnim i rekreativnim sportistima nudi najkvalitetnije sportsko-dijetetske proizvode (suplemente). Iz naše ponude posebno izdvajamo proizvode svetskog brenda broj 1 WEIDER, čiji smo ovlašćeni uvoznik i distributer za Srbiju.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 231, lok.150, TC Enjub
Novi Beograd, Beograd

ULTIMATE NUTRITION -vitaminski i za mrsavljenje preparati

Vojvode Stepe 20
Stari grad, Beograd

Dijetetski suplementi

Na policama Laurus apoteka u Beogradu očekuje Vas bogata ponuda dijetetskih suplemenata svetski poznatih proizvođača. Svi naši proizvodi izrađeni su od sirovina vrhunskog kvaliteta, uz upotrebu inovativne tehnologije i znanja iz oblasti nutricionizma i medicine.
Pročitaj više

Beogradska 14
Vračar, Beograd

Minerali su preduslov dobrog zdravlja. Savremeni život nudi mnogo toga, a da bismo uživali u svemu, potrebno je da budemo zdravi. Da bismo bili zdravi, potrebno je da se hranimo pravilno. Da bismo se hranili pravilno, trebalo bi da konzumiramo raznovrsnu hranu, pripremamo zdrave obroke i da celokupna ishrana bude izbalansirana.

Bez minerala se ljudsko zdravlje ne može ni zamisliti. Kada sagori bilo koja namirnica, beličasti ostatak koji se dobije posle tog procesa, popularno se naziva pepelom. Ova supstanca predstavlja mineralni sadržaj hrane i deo je njegove ukupne težine. Ovako male količine mineralnih sastojaka regulišu neke procese u našem organizmu koji su od životne važnosti. 

Na primer, stvaraju molekule kao što je hemoglobin, a talože se i u strukturnim oblicima kao što su kosti ili zubi.

Koji su najvažniji minerali za ljudsko zdravlje?

Potrebe za većinom minerala izražene su u miligramima, ili u mikrogramima. Minerali bez kojih nema života su kalcijum, fluor, fosfor, gvožđe, bakar, kobalt, magnezijum, kalijum, natrijum, hrom, jod i cink. 

Kalcijum i fosfor

Kada kažemo kalcijum, odmah pomislimo na kosti. I to je tačno, jer su kalcijum i fosfor veoma važni u procesu razvoja kostiju. Kada nemamo dovoljno kalcijuma u krvi, tada nastupaju jake i bolne kontrakcije koje se nazivaju grčevi. 

Gvožđe

Gvožđe je značajan deo molekula hemoglobina, zahvaljujući kome kiseonik iz pluća stiže u svaku ćeliju ljudskog organizma. Interesantna je činjenica, da je od svih minerala, gvožđe najmanje zastupljeno u ljudskoj ishrani. To se događa iz razloga što je veoma mali broj namirnica stvarno dobar izvor ovog sastojka. 

Gvožđe se nalazi u koštanoj srži, jetri i slezini. Usled nedostatka gvožđa, javlja se malokrvnost, koja može da se manifestuje kao preterani umor, gubljenje daha nakon neke fizičke aktivnosti, ali i kroz neodgovornost i ravnodušnost. 

Fluor

Fluor i zubi, koliko smo puta čuli za tu kombinaciju. Zubna prevlaka, sjajna i bela, sastavljena je od kalcijuma, fosfora, ali i od značajnog fluora. Kakva je uloga fluora kada su zubi u pitanju? On očvršćuje zubnu caklinu, čineći je mnogo otpornijom prema karijesu. 

Naučnici pretpostavljaju da fluor doprinosi i očvršćivanju kostiju.

Natrijum i kalijum

Ova dva minerala regulišu nivo tečnosti u organizmu. Natrijum reguliše prisustvo tečnosti izvan ćelija a kalijum u njihovoj unutrašnjosti. Oni održavaju kiselost i alkalnost krvi, dok je kalijum važan pri održavanju normalnog rada srčanog mišića, pa iz tog razloga, i mali nedostaci ovog minerala mogu biti veoma opasni.

Jod

Ukoliko u našoj ishrani nema dovoljno joda, tiroidna žlezda će sve teže i teže raditi, da bi proizvela hormon tiroksin, a on reguliše stopu korišćenja energije u telu. Ako nedostatak joda traje neko vreme, može doći do bolesti koja se naziva gušavost.

Magnezijum, kobalt i bakar

Za bakar se može reći da je „brat blizanac gvođžu“, jer pomaže gvožđu u stvaranju hemoglobina, kao i u obavljanju energetskih procesa. Bolje rečeno – kada ne bi bilo bakra, gvožđe ne bi moglo da se iskoristi. 

Kada govorimo o kobaltu, pričamo o procesu stvaranja crvenih krvnih ćelija. 

Magnezijum, zelenom povrću daje tu boju, a u našem organizmu deluje tako što pretvara hranu u energiju. 

Minerali – iskustva

Izbalansiranu ishranu, veoma je teško postići, tako da ona ima sve potrebne minerale za naš organizam. Uzmimo u obzir i brz tempo života, koji nam oduzima puno vremena i energije. 

Iz tog razloga suplementi koji se koriste u ishrani, a sadrže sve potrebne minerale za pravilno funkcionisanje našeg tela, značajno će pomoći da se osećamo zdravo i poletno.

Minerali tablete – cena:

Cene se kreću u rasponu od 282 dinara, preko 3893 dinara za preparat od 60 tableta koji sadrži sve neophodne vitamine i minerale za pravilno funkcionisanje organizma, sve do 4089 dinara za dijetetski preparat koji sadrži mikronutrijente u kompleksnom sastavu i sa dobro uravnoteženim, naučno baziranim doziranjem. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teskta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane