Dodaj firmu

Ruska apoteka Kapilar magnezijum

Veliki izbor dijetetskih suplemenata i dodataka ishrani u ruskoj apteci na Paliluli. Savetovanje, biljni preparati, suplementi i kozmetika.
Pročitaj više

Bogdana Tirnanića 21, lok 6
Palilula, Beograd

Siberian Wellness SD

Kompanija Siberian Wellness sa preko 65 predstavništva širom sveta i preko 15 prodajnih objekata u Srbiji je jedna od vodećih kompanija koja promoviše moć prirode koja se može iskoristiti za lečenje različitih hroničnih tegoba i u službi kozmetike.
Pročitaj više

Terazije 32
Stari grad, Beograd

ULTIMATE NUTRITION -vitaminski i za mrsavljenje preparati

Vojvode Stepe 20
Stari grad, Beograd

Dijetetski suplementi

Na policama Laurus apoteka u Beogradu očekuje Vas bogata ponuda dijetetskih suplemenata svetski poznatih proizvođača. Svi naši proizvodi izrađeni su od sirovina vrhunskog kvaliteta, uz upotrebu inovativne tehnologije i znanja iz oblasti nutricionizma i medicine.
Pročitaj više

Beogradska 14
Vračar, Beograd

Magnezijum Dietfood

Dijetetski suplementi mogu postati Vaš saveznik u borbi protiv različitih bolesti. IMATE PRAVO NA IZBOR kada je Vaše zdravlje u pitanju.
Pročitaj više

Kneza Viseslava 134/12, Beograd
Čukarica, Beograd

Magnezijum kao mineral, u našem telu ima veoma značajnu ulogu. On pretvara u energiju hranu koju smo konzumirali. Koliko će ugljeni hidrati i proteini biti iskorišteni, zavisi upravo od magnezijuma. 

Međutim, dešava se da nam ovaj dragocen mineral nedostaje u organizmu. Koji su to simptomi, i kako se čovek tada oseća, saznaćete ako nastavite da nas čitate.

Nedostatak magnezijuma u ishrani

Ako vam fali ovaj bitan mineral, osetićete brojne metaboličke poremećaje, među kojima su  najčešće znaci šećerne bolesti. 

Kada čoveku nedostaje magnezijum, on se oseća umorno, narušena mu je pažnja i koncentracija, pa ne može svoje radne zadatke da obavlja valjano, dešava se da je često pod stresom i razdražljiv, da brzo plane... 

U proseku, trebalo bi da imamo od 20 do 28 grama magnezijuma u organizmu. On učestvuje u više od 300 različitih biohemijskih procesa, pa tako reguliše ritam srca, utiče na čvrstinu kostiju, održava nervne, mišićne i odbrambene funkcije organizma. 

Kao što smo napomenuli da magnezijum pretvara hranu u energiju, bez njega ne bi bila moguća transformacija proteina, ugljenih hidrata i masti.

Nedostatak magnezijuma kod dece 

Ukoliko se deca ne hrane pravilno, odnosno uzimaju prevelike količine mleka i drugih mlečnih proizvoda, masnu hranu, premalo belančevina, izgladnjuju se, a pri tome piju nezdrave, gazirane napitke, može se javiti nedostatak magnezijuma. Ovo je veoma nepoželjno, jer su deca u fazi rasta i razvoja.

Nedostatak magnezijuma u trudnoći

Ovo nije redak slučaj, da trudnice pate od nedostatka magnezijuma. Pored toga, magnezijum se smanjuje i usled povraćanja, dijareje, hroničnog oboljenja bubrega, ali i zbog prekomernog znojenja. 

Nedostatak magnezijuma i stres

Stres je bolest savremenog doba, pa tako on utiče i na smanjenje magnezijuma u našem telu. Pored stresa, nedostatak magnezijuma može izazvati konzumiranje cigareta, alkoholnih pića, previše crne kafe i čajeva... Takođe deficit mogu uzrokovati i neki antiinflamatorni lekovi, analgetici, hormoni...

Kako nadoknaditi magnezijum?

Ukoliko ste probali, ali niste uspeli da magnezijum nadoknadite sasvim prirodnim putem, to jest drugačijom ishranom, uvek vam na raspolaganju stoji rešenje da kupite suplemente kao dodatke ishrani, koji sadrže ovaj dragocen mineral. 

Naravno, vodićete računa o doziranju, koje se ne sme prekoračivati, recimo, mlađim osobama biće dovoljno 350 miligrama svakog dana, deci do 170 mg, pripadnicama lepšeg pola do 280 miligrama magnezijuma na dan, muškarcima do 350 mg, a trudnicama i dojiljama, takođe do 350 miligrama magnezijuma dnevno.

Nemojte dozvoliti da se osećate kao osoba opisana sa početka našeg teksta, koja loše radi, lako plane, umorna je... Sve vam to nije potrebno, jer uz odgovarajuće dodatke ishrani možete regulisati nivo magnezijuma u svom organizmu i ponovo se odlično osećati.

Magnezijum – cena:

Cene se kreću u rasponu od 363 din. do 3893 dinara za preparat od 60 tableta koji pored magnezijuma sadrži i sve druge neophodne vitamine i minerale za pravilno funkcionisanje organizma.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane