Dodaj firmu

Siberian Wellness SD

Kompanija Siberian Wellness sa preko 65 predstavništva širom sveta i preko 15 prodajnih objekata u Srbiji je jedna od vodećih kompanija koja promoviše moć prirode koja se može iskoristiti za lečenje različitih hroničnih tegoba i u službi kozm...
Pročitaj više

Terazije 32
Stari grad, Beograd

XL Sport System

Firma XL SPORT SYSTEM svim profesionalnim i rekreativnim sportistima nudi najkvalitetnije sportsko-dijetetske proizvode (suplemente). Iz naše ponude posebno izdvajamo proizvode svetskog brenda broj 1 WEIDER, čiji smo ovlašćeni uvoznik i dis...
Pročitaj više

Jurija Gagarina 231, lok.150, TC Enjub
Novi Beograd, Beograd

Proteini za mišićnu masu su sastavni deo ishrane svakog sportiste. Lepo telo, sa jasno definisanim mišićima, san je svakog muškarca ali i pripadnica lepšeg pola. Bez viška kilograma, bez celulita, zategnuto i sexy. Međutim, put do takve linije, nije nimalo jednostavan, a pored napornog vežbanja, pomoć stiže u vidu proteina koji pomažu u dobijanju čiste mišićne mase.

Protein surutke

Veoma je važno napomenuti, ovako na početku našeg teksta, da su proteini surutke, najvredniji proteini koje možete da unesete u svoj organizam. Od toga ćete imati brojne benefite, odnosno koristi koje su raznorazne. 

Svi znamo da su proteini osnovne gradivne materije, i da bez njih nema života. Oni učestvuju u građi svakog tkiva u organizmu. Kada ne bi bilo proteina u našem telu, ne bi mogao da radi nervni sistem, ne bismo imali imunitet i slično, dakle naše telo ne bi moglo da funkcioniše. 

Surutka se dobija pretvaranjem mleka u sir. Proteini surutke (whey) imaju najveću biološku raspoloživost. Šta bi to tačno značilo? Oni najefikasnije dolaze do delova organizma upravo gde su najpotrebniji. 

Aminokiselinski sastav proteina surutke je najvredniji na taj način jer sadrži najviše aminokiselina razgranatog lanca (bcaa), kao i sve esencijalne aminokiseline.

Proteini surutke

Surutka je važna iz mnogo razloga. Ona je najbogatiji izvor BCCA koje se metabolišu u mišićima, pa su najvažnije u vreme treninga, ali i u periodima oporavka. 

Surutka sadrži i aminokiseline leucin i glutamin, koje su veoma važne u izgradnji i rastu mišića. 

Koristeći whey, vi ćete biti fizički spremniji ali i otporniji.

Oblici whey proteina

Navešćemo tri vrste, a to su:

- koncentrat

- izolat

- hidroizolat.

Sada ćemo objasniti svaki pojedinačno. 

Tehnologijom dobijanja koncentrata otklanja se veći deo mlečne masti i šećera. Procenat whey proteina koncentrata u preparatu je od 65 – 85 % u zavisnosti od proizvođača.

Kada govorimo o izolatu, u pitanju je postupak kojim se iz mleka izvuku skoro sami proteini. Ovim postupkom se donekle menja stuktura dobijenih proteina,  ali su oni i dalje u visokom procentu.

Hidrolizovani whey protein je delom obrađen i to tako što su proteini surutke hidrolizacijom podeljeni na manje delove – peptide. 

Na kraju, istaći ćemo da su ovakvi proteini, koji su nabrojani u našem tekstu,  potpuno prirodni dodaci bez ikakvih negativnih, odnosno štetnih delovanja na vaš organizam. 

Proteini za mišićnu masu – cena:

Cene se kreću u rasponu od 1490 din. do 7990 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane