Dodaj firmu

Siberian Wellness SD

Kompanija Siberian Wellness sa preko 65 predstavništva širom sveta i preko 15 prodajnih objekata u Srbiji je jedna od vodećih kompanija koja promoviše moć prirode koja se može iskoristiti za lečenje različitih hroničnih tegoba i u službi kozm...
Pročitaj više

Terazije 32
Stari grad, Beograd

WVS Dijetetski suplementi

Dijetetski suplementi ili dodaci ishrani su proizvodi koji mogu da pomognu, pojačaju ili asistiraju jačanju prirodnih funkcija organizma…
Pročitaj više

Svetogorska 25/5
Stari grad, Beograd

ULTIMATE NUTRITION -vitaminski i za mrsavljenje preparati

Vojvode Stepe 20
Stari grad, Beograd

Dijetetski suplementi

Na policama Laurus apoteka u Beogradu očekuje Vas bogata ponuda dijetetskih suplemenata svetski poznatih proizvođača. Svi naši proizvodi izrađeni su od sirovina vrhunskog kvaliteta, uz upotrebu inovativne tehnologije i znanja iz oblasti nutr...
Pročitaj više

Beogradska 14
Vračar, Beograd

WVS Dijetetski suplementi

Zahvaljujući tradiciji dugoj više od 20 godina kompanija WVS d. o. o nudi Vam isključivo najkvalitetnije dijetetske suplemente, paletu od preko 50 proizvoda za koje posedujemo sve dozvole nadležnih organa…
Pročitaj više

Knez Mihajlova 21, (TC Milenijum, lok 42)
Stari grad, Beograd

Cink je ponekad pravi „cinkaroš“, naročito ako ga nema dovoljno. Zašto to kažemo? Zato što, ako vam ovaj važan mineral nedostaje u organizmu, vidno će vam se smanjiti libido. To je samo jedna stvar, postoji niz problema koji se javljaju usled nedostatka cinka: pogoršavaju se efekti stresa na organizam i ubrzava se starenje.

Verujemo da smo vas već „naplašili“ dovoljno, na samom početku šta se sve može da se dogodi ukoliko imate slab cink, ali je dobra vest da za sve postoji rešenje, pa tako i za ovaj problem: cink se lako može nadoknaditi upotrebom suplemenata i vi ćete vrlo brzo ponovo biti u top formi.

Zašto je cink toliko važan?

Nastavićemo u istom ritmu, pa ćemo vam reći da je cink toliko važan da učestvuje u podeli ćelija i nalazi se u svakom tkivu u telu. Istovremeno, on je snažan antioksidant, sprečava nastajanje raka, i uključen je u pravilno funkcionisanje endokrinih žlezda i u održavanje idealnih hormonskih uslova.

Ako vam je cink O.K, vi ćete imati dobar nivo energije, on je neophodan za optimalne fizičke performanse, kao i telesnu kompoziciju, što je sportistima posebno važno.

Takođe, cink je potreban za pravilno funkcionisanje crvenih i belih krvnih zrnaca, i utiče na sintezu proteina, a najviše se nalazi u našim kostima, bubrezima, jetri, mrežnjači i pankreasu.

Nedostatak cinka se javlja kada se ne unosi hrana koja je bogata ovim mineralom, u nekom dužem vremenskom periodu. Onda nastaju simptomi sa početka teksta koje nikako ne želite. Pored tih znakova, može se javiti dijareja, slaba memorija, nemogućnost fokusiranja, sporo zalečenje rana, zujanje u ušima i nervna disfunkcija... 

Kako nam može pomoći upotreba suplemenata?

Jednstavno, cink ćemo dovesti na potreban nivo u organizmu. U tom smislu, vaše sportske performanse i snaga, biće povećani, jer cink igra glavnu ulogu u proizvodnji anaboličkog hormona. 

Pojedina istraživanja pokazuju da povećani nivoi cinka mogu dati proizvodnju testosterona nakon vežbanja. I muškarcima i ženama sportistima, adekvatan cink pomoći će u razvoju mišića, dok podizanje nivoa testosterona posle treninga, može pomoći obnavljanju snage kod muškarca. Više cinka, znači i više energije i bolji metabolizam.

Nizak cink može dovesti do pojave simptoma muške menopauze. I kod nežnijeg pola cink igra važnu ulogu u reproduktivnom zdravlju, jer omogućava efikasno korišćenje estrogena i progesterona.

Skorašnja istraživanja pokazuju povezanost nedostatka cinka sa razvojem mnogih tumora kao što su rak dojke, jajnika, creva, pluća, kože, kao i leukemija (rak krvi).

Cink je veoma važan za naše kardiovaskularno zdravlje. Ukoliko je nizak, možemo imati visoke vrednosti holesterola, masti, dok će dovoljan unos cinka imati zaštitnu ulogu i inhibiraće napredak srčanih bolesti.

Insulin i cink su povezani, na taj način što se cink vezuje za insulin pa se tako insulin adekvatno skladišti u pankreasu i otpušta onda kada glukoza uđe u krovotok. 

Kako da znamo da li imamo dovoljan nivo cinka u organizmu ili je potrebno da isti nadoknadimo? Postoji serum cink test i plazma cink test. 

Na kraju, zaključićemo da čak i umeren nedostatak cinka u telu, negativno utiče na naše zdravlje, pa je najbolje pravovremeno voditi računa o njegovom nivou, a jedan od načina da to postignete je dodavanje cinka vašoj ishrani kroz suplemente.

Cink tablete – cena:

Potrebno je izdvojiti od 342 din. sve do 4089 dinara za dijetetski preparat koji sadrži mikronutrijente u kompleksnom sastavu i sa dobro uravnoteženim, naučno baziranim doziranjem. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane