Dodaj firmu

Wellness uživanje i aktivan odmor - Ove planine nadomak banja nude upravo to

Wellness uživanje i aktivan odmor - Ove planine nadomak banja nude upravo to

Sunčani dani idealni su za odmor, kako vikendom tako i na izletima. Srbija srećom obiluje upravo destinacijama koje nude priliku za sjajan aktivan odmor, koji vam mi preporučujemo da potražite u planinskom ili banjskom okruženju. Saznajte u nastavku kako ovo da spojite na vašoj sledećoj turističkoj avanturi.

Goč - Sjajan izbor i leti i zimi

Vrnjačka Banja je banja koja podjednako privlači i mlade i stare. Odlična spa ponuda, zatim festivalska ponuda, kao i pilika za aktivni odmor, magnet su za mlade najrazličitijih interesovanja.

Govoreći o wellness i spa ponudi, prirodno se izdvaja najposećeniji hotel u tom pogledu, a to je Solaris Hotel. Solaris resort svojim posetiocima nudi slanu sobu i zatvoreni bazen, đakuzi, aroma tuševe, finsku i rusku saunu, kao i parno kupatilo i bazene na otvorenom. Tri sata u wellness centru košta 2.100 dinara. Pored ovog, tu su i hoteli Merkur, Zepter, kao i čuvene Vrnjačke terme.

Kada je reč o aktivnom odmoru i izletima, Goč koji se nalazi na svega 12 km od banje, nudi mnoštvo opcija. Goč nudi 7 lepo uređenih i obeleženih staza za pešačenje različite zahtevnosti, neke vode do vidikovaca, a neke do jezera Selište. Veštačko jezero Selište je vrlo popularno i lepo uređeno mesto za izlete i kampovanje. Napominjemo da je kupanje u ovom jezeru zabranjeno.

Zimi je Goč čest izbor za sve ljubitelje skijanja, a cene ski pasova su na ovoj planini vrlo povoljne. Dnevni ski pas za odrasle iznosi 1.000 dinara, dok je za decu 700 dinara, jedne od najjeftinijih u Srbiji. Na Goču je moguće i noćno skijanje, jer su dve staze potpuno osvetljene.

Kada je reč o smeštaju u Vrnjačkoj Banji, najpovoljnije ćete proći sa odabirom privatnog smeštaja, koji je pritom odlično rapoređen po celoj banji pa lokaciju možete da prilagodite vašim planiranim aktivnostima. Veliki izbor ovog smeštaja po povoljnim cenama pronaći ćete na stranici - Vrnjačka Banja smeštaj, pa vam preporučujemo da je posetite i istražite pondu!

Ozren - Najlepša vazdušna banja u Srbiji

Sokobanja je odavno prepoznata kao wellness centar cele Srbije, poslednjih godina taj status se samo dodatno potvrđuje. Prethodna godina u kojoj su oboreni svi rekordi noćenja u Sokobanji su kruna tog rada i ulaganja. Tako je ova banja postala vrlo posećena među stranim turistima, upravo zbog odlične wellness i spa ponude.

Ukoliko želite ovu vrstu usluga u hotelu Sokoterme bazen plus wellness program, koji uključuje saunu, slanu sobu i parno kupatilo koštaće vas 1600 dinara, dok je uživanje bez bazena duplo jeftinije. Pored Sokotermi, najposećniji hotel sa wellness i spa uslugama je Natalyspa.

Kada govorimo o aktivnom odmoru koji pruža Sokobanja, nezaobilazan je Ozren, često visoko kotiran na listi najlepših planina Srbije. Na 1.174 metara nadmorske visine, smešten na jugu Sokobanjske kotline, Ozren je najšumovitija planina Srbije i nepresušan izvor kiseonika. Veći deo planine obiluje velikim brojem izletišta uređenih za celodnevni boravak, pa su tako pešačenja i izleti najpopularniji vid aktivnosti. Na Ozrenu se nalazi najstariji spomenik prirode i najviši vodopad u Srbiji, Ripaljka, znamenitost Kamen ljubavi, izvor Šopur i izletišta Kalinovica i Vlasina.

Fruška Gora - Top destinacija za sve uzraste

Fruška Gora i banja Vrdnik su udaljeni nepunih 12km, pa su idealni za kombinovanje različitih vidova odmora. Smeštena na samim obroncima planine, ova banja je pravi raj za sve ljubitelje odmora u prirodi, dok banja Vrdnik nudi bogatu i raznovrsnu wellness i spa ponudu koja je obogaćena savremenim hotelima i centrima.

U ponudi ove banje izdvajaju se hotel Fruške terme i Hotel Premier Aqua. Pa tako u Hotelu Premier Aqua korišćenje wellnes & spa centra koji obuhvata dva bazena sa termalnom vodom, slanu sobu, finsku, infrared saunu, rusku banju, parno kupatilo, vesele tuševe, relax zonu košta 3.900 dinara radnim danima, dok je cena vikendom 4.900 dinara.

Otvoreni i zatvoreni bazeni Termal u Vrdniku dostupni su svima, pa tokom vrelih dana ovo može da bude sjajno osveženje za vas, ali i za vaše najmlađe. Za zatvoreni i otvoreni bazen deca do 5 godina ne plaćaju ulaznicu. Cena karte za odrasle za zatvoreni bazen je 500 dinara, a za decu od 5 do 15 godina 300 dinara. Isto iznosi i cena za otvoreni bazen.

Na Fruškoj Gori možete naći preko 20 izletišta, a najposećenija i najpoznatija su Iriški Venac, Zmajevac i Brankovac. Veliki broj označenih staza za pešačenje od kojih veliki broj spada u lakše zahtevne, daje priliku svakome da u laganom pešačenju uživa u čarima ove planine. Ono što će sigurno ostaviti utisak su brojna jezera na Fruškoj Gori, a mi vam posebno preporučujemo da posetite prelepo Popovičko jezero.

Ljubiteljima mountain biking-a preporučujemo da posete sever Fruške Gore, odnosno selo Bukovac. U ovom selu, nadomak prelepog vidikovca se nalazi bike park, koji se prostire na 5.000m². Radi se o stazama koje su prilagođene za ljubitelje ekstremne planinske vožnje ali i onima koji su manje iskusni u tome.

Nadamo se da su vam se naši predlozi dopali. Ostaje nam samo da vam poželimo prijatan odmor!

Idi na vrh strane