Dodaj firmu

Najlepši gradovi u Srbiji u brojkama - koliko košta da ih posetite?

Najlepši gradovi u Srbiji u brojkama - koliko košta da ih posetite?

Gradovi Srbije predstavljaju poželjne i tražene turističke destinacije, a zahvalnost zbog toga duguju nizu turističkih atrakcija koje poseduju. Svaki grad u različitom kraju Srbije nudi autentičan i nesvakidašnji prikaz kako života tamo, tako i svih kulturnih i istorijskih prilika kroz vekove. Ipak, ono o čemu se turisti dodatno raspituju kada su u pitanju posete velikim gradovima Srbije jesu i cene, koje znaju dosta da variraju.

Beograd - Centar dobrog provoda i zabave

Kao jedan kulturno i istorijski najbogatijih gradova u regionu, Beograd se ističe svake godine po velikom broju zadovoljnih turista koji iznova uživaju u bogatoj turističkoj ponudi. Tokom leta, turisti se najradije odlučuju da gotovo tropske dane provedu na Adi Ciganliji, gde je kupanje potpuno besplatno. Osim toga, turisti se mogu osvežiti i na brojnim bazenima kao što su Olimp, Tašmajdan, Banjica, Košutnjak i mnogi drugi, a prosečna cena ulaznice iznosi oko 500 dinara.

Retki su oni turisti koji će zaobići i neke od najpopularnijih istorijskih i kulturnih ustanova srpske prestonice. Ukoliko želite da obiđete Narodni muzej i pogledate bogatu postavku, biće potrebno da odvojite 300 dinara po osobi. Uvek aktuelne i nove filmove možete pogledati u različitim bioskopskim salama širom grada, a svakako da je najpoznatiji Cineplexx gde jedna karta košta 500 dinara. Dobre pozorišne komade ponudiće vam Narodno pozorište, Atelje 212, pozorište Slavija i mnoga druga, a cene možete pogledati na njihovim sajtovima.

Svakako da je najpoznatija lokacija u gradu čuvena Beogradska tvrđava, koja privlači pažnju apsolutno svih turista. Iako možete peške obići celu tvrđavu i pogledati spolja ostatke osmanske tvorevine, za bliže upoznavanje biće potrebno da odvojite nešto novca. Primera radi, čuveni Rimski bunar možete posetiti po ceni od 120 dinara, dok cena ulaznice za Kulu Nebojša i Veliki barutni magazin iznosi 200 dinara. Moguće je platiti i objedinjenu ulaznicu po ceni od 450 dinara, dok će pojedine grupe poput studenata i penzionera imati popuste.

Kada je u pitanju smeštaj u Beogradu, dobra stvar jeste da velika ponuda smeštajnih jedinica omogućava turistima da pronađu smeđtaj po sopstvenoj meri. Stan na dan Banovo Brdo moguće je naći kako u centru grada, tako i na periferiji, gde se može pronaći znatno jeftinija smeštajna jedinica. Sjajan odnos cene i kvaliteta možete pronaći u opštinama kao što su Novi Beograd, Zemun, Borča ili Voždovac, a početna cena apartmana kreće se već od 25 evra po noćenju.

Kragujevac - potpuni užitak u srcu Šumadije

Kragujevac je najveći grad centralne Srbije, a ujedno je i jedna od omiljenih lokacija mnogobrojnih turista. Njegova široka i bogata ponuda obuhvata mnoštvo atrakcija, veliki broj manifestacija i festivala, ali i šoping koji je ovde itekako popularan. Svakako da je najpopularnije mesto za šoping tržni centar Kragujevac Plaza, koji poseduje sve poznate i aktuelne radnje, restorane i veliki bioskopski kompleks.

Kragujevac je poznat i po brojnim manifestacijama i festivalima, te mnogi turisti upravo dolaze u periodu kada se ona i održavaju. Kragujevački festival antiratnog, angažovanog i akademskog filma je potpuno besplatan za sve, se ulaznica za popularni Arsenal fest plaća 3.000 dinara. Još samo neki od njih jesu Vibe fest, Šumadijski internacionalni filmski festival i Dečji karneval.

Smeštaj Kragujevac je izuzetno komforan i udoban, a i u ovoj bogatoj ponudi može se izdvojiti povoljna i kvalitetna smeštajna jedinica. Veliki broj apartmanskih jedinica u Kragujevcu nudi moderne i praktične uslove za boravak, te ćete moći ujedno da uživate i u nizu dodatnih pogodnosti po ceni već od 15 evra po noćenju.

Novi Sad - Biser Vojvodine

Ukoliko želite da se na jednom mestu upoznate sa svim čarima Vojvodine, onda je Novi Sad pravo mesto za vas. Obilazak u ovom gradu možete započeti od Petrovaradinske tvrđave, koja će vas oduševiti kako svojom gradnjom, tako i položajem. Obilazak ove tvrđave potpuno je besplatan, a uvek je preporuka da popijete kafu uz pogled na Dunav. Uz to, nikako nemojte zaobići obilazak glavnog trga, kao i rimokatoličke crkve koja je simbol grada.

Budući da je Exit jedno od najpopularnijih evropskih dešavanja koje je smešteno baš u Novom Sadu, svoj put u ovaj grad planirajte upravo tada. Cene ulaznica kreću se već od 1.200 dinara, a trajanje je tokom jula meseca. Svoje letnje dane u Novom Sadu obavezno upotpunite i kupanjem na čuvenoj plaži Štrand, a cena ulaznice iznosi samo 50 dinara.

Smeštajne jedinice u Novom Sadu izuzetno su kvalitetne i pristupačne, te svako može pronaći smeštaj shodno svojim afinitetima. Ukoliko smeštaj potražite na periferiji grada, moći ćete da uživate u odličnim cenama koje se kreću već od 20 evra po noćenju. Sa druge strane, luksuzne smeštajne jedinice sa dodatnim spa pogodnostima možete potražiti u centralnom delu grada, a njihova cena kreće se od 50 evra po noćenju.

Popularni gradovi Srbije nešto su najlepše što naša zemlja ima da pruži. Široki bulevari, mnoštvo atrakcija i zanimljivosti i pregršt aktivnosti učiniće srećnim svakog turistu ponaosob. Na vama je da što pre rezervišete svoj smeštaj i pođete u istraživanje gradova Srbije. 

Idi na vrh strane