Dodaj firmu

5 najposećenijih lepota Srbije - Pogledajte svetski poznate atrakcije

5 najposećenijih lepota Srbije - Pogledajte svetski poznate atrakcije

Predivne prirodne lepote, nesvakidašnje blagodeti i različiti, atraktivni fenomeni mogu se sresti u Srbiji gotovo na svakom koraku. Pored velike istorije i kulture koju Srbija poseduje, njene prirodne odlike obišle su čitav svet i prepoznate su kao pravo blago. Bilo da se radi o visokim planinskim masivima, božanstvenim vidikovcima, atraktivnim vodopadima ili sve popularnijim banjama, svaki deo Srbije ostavlja poseban utisak i drugačiji doživljaj.

Đavolja varoš - Svetski fenomen pun misterije

Smeštena na jugu Srbije, Đavolja varoš predstavlja pravu atrakciju zahvaljujućim specifičnom izgledu i gotovo mističnom ambijentu. Pored toga, Đavolja varoš predstavlja i svetski fenomen, a sastoji se od dva izvora izuzetno kisele vode i specifičnih figura. Ovaj redak prirodni fenomen nalazi se na obroncima planine Radan, a o speicifčnosti ove lokacije govori i činjenica da je bila u trci za sedam svetskih čuda prirode. O Đavoljoj varoši se još uvek pričaju brojne legende, dok čitav prostor izgleda pun misterije, što dodatno privlači turiste.

Budući da je Đavolja varoš zbog svoje specifičnosti postala geomorfološki fenomen u Evropi, a u Srbiji je dobio počasno mesto u Sedam srpskih čuda. U sklopu ovog lokaliteta nalazi se i manja crkva od drveta, koja je posvećena Svetoj Petki. Meštani veruju da Crkva Svete Petke mnogima donosi radost i blagostanje, te da su njene moći gotovo čudotvorne.

Kopaonik - Najpopularniji skijaški centar Srbije

Zahvaljujući velikoj i bogatoj turističkoj ponudi, pravoj zimskoj idili tokom hladnih meseci i mnoštvu zanimljivosti i atrakcija koje nudi, Kopaonik je zasigurno najpopularnija planina u našoj zemlji. Njene lepote oduševljavaju svakog turistu ponaosob, dok su ogromna planinska prostranstva i prelepi potoci i vodopadi glavna odlika ovog kraja.

Pored toga, Kopaonik je ujedno i najpopularniji skijaški centar Srbije, ali i regiona, sa velikim brojem skijaških staza, školama za skijanje i različitih obuka. Zahvaljujući jakoj zimi i dugom zadržavaju snega, skijanje na Kopaoniku je moguće tokom većeg dela godine, ali se u njegovim lepotama i blagodetima može uživati tokom cele godine.

Krupajsko vrelo - Oaza homoljskog kraja

Krupajsko vrelo smešteno je u podnožju Beljanice, a predstavlja kraško vrelo između sela Milanovac i Krupaja. Svojim atraktivnim izgledom predstavlja trenutno jednu od najpopularnijih destinacija u Srbiji, a kombinacija plavih i zelenih nijansi stvara od Krupajskog vrela pravi egzotični prostor. Krupajsko vrelo je okruženo šumom, a dužina njegovog jezera iznosi čak 40 metara. Izvor vode koji se nalazi u neposrednoj blizini vrela proglašen je spomenikom prirode. Ispod površine ovog čarobnog vrela nalazi se čitav lavirint podzemnih krakova, čak 123 metara dubine, što ga čini izuzetno atraktivnim.

Tara - Prirodno stanište mrkog medveda

Ogromna šumska prostranstva Tare uvek imaju da pruže nešto novo i nesvakidašnje, a posetu ovoj planini možete obaviti u bilo koje doba godine. Bilo da ste ljubitelj dugih, prolećnih šetnja kroz tek procvetalu šumu ili ipak volite zimovanje i skijanje, Tara će vam pružiti sve što vam je potrebno za potpuni užitak. Uz to, na Tari je zaista moguće uočiti mnoge retke biljne i životinjske vrste, pa je tako ona i prirodno stanište mrkog medveda, koji je postao sinonim za ovu planinsku lepoticu.

Pored raznolikosti flore i faune, Tara je posebno poznata po svojim čarobnim vidikovcima na koje niko nije ostao ravnodušan. Možete uživati u pogledu na Perućac sa Banjske stene, divnom ambijentu Bajine Bašte sa vidikovca Osluša ili osvojiti vidikovac Janjač i ugledati Višegradsku ćupriju, ukoliko vreme dozvoli.

Novi Sad - Evropska prestonica kulture

Lepote Novog Sada i njegova kulturna i istorijska baština nadaleko su poznate. Poslednjih godina, Novi Sad polako ali sigurno postaje sve posećenija turistička atrakcija, a tome može da zahvali mnogobrojnim znamenitostima, zanimljivostima i lepotama koje on nudi. Zahvaljujući izuzetno uzvišenoj kulturi i mešavini različitih uticaja tokom istorije, Novi Sad je proglašen evropskom prestonicom kulture. Građevine iz doba Austrougarske u kombinaciji sa tipičnim vojvođanskim ambijentom čine ovaj predeo jednim od najautentičnijih u zemlji.

Dobar položaj Novog Sada omogućiće vam da posetite brojne atrakcije koje se nalaze u neposrednoj blizini. Tako, pored savršenog pogleda na Dunav sa Petrovaradina, možete uživati i u čarima planine Fruške Gore koja se nalazi na samo nekoliko kilometara udaljenosti od grada. Pravoslavni manastiri i mnoge pešačke rute oduševiće vas i pripremiti za sledeću radnu nedelju, dok će čist vazduh i prijatna atmosfera ispuniti vaše telo i um.

Lepote Srbije mogu se sresti na svakom koraku, te je jako teško izdvojiti samo nekoliko savršenih ambijenata zemlje. Međutim, bilo da se odlučite za neku planinu Srbije, popularnu banju ili karakteristične gradove - svaka lokacija pružiće vam nešto novo i nesvakidašnje. Stoga, u kome god pravcu da se krećete, budite spremni da ugledate posebne lepote zemlje Srbije, koje tek čekaju da budu otkrivene.  

Idi na vrh strane