Refleksologija stopala Beograd

Adresa: Vlajkovićeva 23
Beograd
Adresa: Bulevar Zorana Đinđića 73/6
Beograd
Adresa: Beogradska 51
Beograd
Adresa: Antifašističke borbe 17
Beograd
Adresa: Kneginje Ljubice 22, Dorćol
Beograd
Adresa: Brane Crnčevića 13, (bivša Ohridska)
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 343, 7 sprat
Beograd
Adresa: Miloja Zakića 10, ( prilaz 2 ), Filmski grad
Beograd
Adresa: Ljubise Miodragovica 9b, Mirijevo
Beograd
Adresa: Ljubinke Bobić 24
Beograd
Adresa: Višegradska 12, I sp.st.10
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 278
Beograd
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 463
Beograd
Adresa: Sarajevska 44
Beograd
Adresa: Izvorska 66
Beograd
Adresa: Bulevar Mihaila Pupina 10i, lokal VP64 -YUBC
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 195, ( sprat 2, stan 2 )
Beograd

Refleksologija stopala Kragujevac

Adresa: Bulevar Kraljice Marije 52
Kragujevac
Adresa: Svetozara Markovića 50
Kragujevac
Adresa: Crvenog Krsta 7, lokal 26, ispod ATD-a
Kragujevac

Refleksologija stopala Pančevo

Adresa: Dr Svetislava Kasapinovića 37a
Pančevo

Refleksologija stopala Šabac

Adresa: Sime Trojanovića 14, Šabac
Šabac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Refleksologija stopala
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Refleksologija stopala

Za sam početak, malo istorije, ali ne one dosadne, nego one zanimljive: počeci refleksologije se vezuju za Kinu, iz perioda pre 5000 godina, a primenjivala se i u Egiptu. Tamo je u grobu iz 2230. godine pre Hrista pronađen crtež terapeuta koji masira stopala.

 

 

Dakle, refleksologija je drevna holistička terapija koja se temelji na stimulisanju refleksnih tačaka na stopalima. Svaka takva tačka stimuliše rad određenog organa u našem telu. Tokom jednog tretmana, terapeut stimuliše oko 7000 nervnih završetaka. 

Šta je refleksologija?

Stopala govore sve o našem zdravlju i o nama: kako nam rade bubrezi i jetra, kakav nam je hormonski status i temperament. Uz pomoć stimulacije određenih tačaka na stopalima, koje su povezane sa određenim organima, postiže se poboljšanje njihovih funkcija. 

Refleksologija je od 2007. godine kod nas priznata kao tradicionalna metoda lečenja, dok je najprisutnija u istočnjačkim kulturama, ali je popularna i u Evropi i Americi. 

Evo jedne zanimljivosti: u Japanu, postoje pauza za ručak ali i pauza za refleksologiju, iz razloga što Japanci smatraju da masažom stopala obezbeđuju telu dodatnu snagu za naporan radni dan. I ne samo u Japanu, u Holandiji, na primer, refleksologijom se leče ozbiljna stanja poput multiple skleroze. Potrebno je mnogo strpljenja, i tretmana jednom nedeljno, pa se do prvih rezultata dolazi ponekad tek kroz godinu dana, kada je u pitanju oboljenje poput multiple skleroze. 

Šta se postiže refleksologijom stopala?

Uz pomoć masaže refleksnih tačaka na stopalima terapeut može da otkrije neravnotežu u nekim delovima organizma, i da ih određenim tehnikama masaže, koristeći palac i prste stimuliše pre nego što se neravnoteža manifestuje kao simptom bolesti. 

Kada se odblokiraju sve neravnoteže, organizam se vraća u svoju prirodnu ravnotežu jer je omogućen ponovni protok životne energije.

 

 

Prvi tretman je i dijagnostički jer bol na određenoj tački stopala pokazuje koji organ ima problema u svojoj funkciji, te da li se radi o akutnoj ili hroničnoj fazi bolesti. Kako se to razlikuje? Ako je bol oštar i prodoran, radi se o akutnom problemu, a ako je tup bol, to obično ukazuje na hroničan problem koji je energetski oslabio određeni organ.

Koje bolesti se mogu otkriti putem refleksologije?

Primera radi, lako se može ustanoviti da li je poremećen rad bubrega uslovio oštećenje sluha, ili da je poremećaj u radu jetre doveo do poremećaja vida i slično.

Fizioterapet uz pomoć masaže, koja može biti blaža ili jača, isprovociraće bol, koji će pokazati u kakvom je energetskom stanju organ koji se tretira. Na takav način se pokreću i mehanizmi energetske revitalizacije organizma. 

Kako izlečiti čukljeve uz pomoć reflesoterapije?

Kombinacijom određenih tonika i refleksoterapije može se uticati na otklanjanje bolova u deformisanim stopalima, koja imaju izražene čukljeve ili su stopala otečena. Ovakva stopala znaju biti izuzetno bolna, međutim, kontinuiranim pritiskom na skraćene tetive i mišiće, otklanjaju se blokade,  a stopalo se vraća u prvobitnu formu. 

Šta sve leči refleksologija?

Najbolje rezultate refleksologija daje kod bolova u leđima, ramenima, vratu, bola u želucu, nadimanja, dijareje, glavobolje, menstrualnih bolova, kod stresa, depresije, anksioznosti, astme, bronhitisa, upale sinusa, poremećaja cirkulacije, povišenog krvnog pritiska, sportskih povreda...

Refleksologija nema štetnih propratnih efekata, pa će tako prijati i mladima i starima, ženama, muškarcima, deci pa čak i bebama.

Refleksologija – cena tretmana:

Cena jednog tretmana je od 1000 do 1400 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod našeg teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Zeljana Jeremic
Refleksologija stopala je posebna vrasta masaze u kojoj masazer pokusava da masiranjem stopala resi problem koji postoji u nekom drugom delu tela coveka. Zbog toga nemojte svima da verujete vec svoje poverenje treba da poklonite iskljucivo profesionalcima u ovoj oblasti.
Filip Milutinovic
Problem je pre svega u tome sto je ona zaista jedan i vise nego zanimljiva nauka ali je u svakom slucaju potrebno da se pre ili kasnije odlucite za kvalitet.
Lea Stankovic
Sto se refleksologije stopala tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da se odlucite za neki provereni kvalitet.
Mihajlo Nastasovic
Po meni, ako nesto valja u celoj prici onda je to refleksologija stopala. Sve drugo je daleko manje vazno i bitno.
Simona Vucinic
Po meni, ona mora debelo da se plati. Ipak to ne moze drugacije da funkcionise.
Todor Markovic
Kako god da okrenete, cene su ovde nesto sto dosta treba da se plati. Sve drugo je po meni cisto gubljenje vremena.
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, ovo su i vise nego posebni tretmani koji se svi do jednog zaisnivaju na naucnoj bazi.
Janko Zivanovic
Koliko mi je samo poznato, refleksologa stopala je nesto sto mora dobro da se organizuje i na kraju krajeva plati.
Ljubinka Sreckovic
U svakom slucaju je ovo posebna vrsta terpaije ali je veoma skupa.
Petar Jankovic
Ukoliko mene licno pitate, ovo je ipak posebna vrsta refleksologije. Ako se za nju odlucite sigurno se necete pokajati.
Nikolina Pantelic
Koliko samo mogu da vidim, refleksologija stopala je citava jedna nauka. Bas iz tog razloga treba da potrazite bas neko provereno mesto.
Ivan Stojanovic
Bukvalno jedno od najboljih resenja po pitanju refleksologije stopala je da posetite neko strucno i provereno mesto u koje mozete da imate puno poverenje.
Jana Stankovic
refleksologija stopala, veoma kvalitetno moze da se uradi u salonu za masazu Zhao Juda. Taj salon ima visegodisnju tradiciju.
Marko Petrovic
Refleksologija stopala je definitivno citava nauka za koju zaista treba da se zavrsi neka kvalitetna skola. Zbog toga imam iskljucivo poverenje u ruke ljudi koji rade u salonu Bali Detox.
Dusan Markovic
Ukoliko vam je potreban kvalitetan refleksologija stopala, sigurno se necete pokajati ukoliko svoje poverenje ukazete salonu za masazu Kiki Style. To je jedno siguron i provereno mesto u koje mozete da imate puno poverenje.
Biljana Brankovic
Mislim da je u odonsi na odredjeni tip masaze malo profesionalac u Beogradu. Tu pre svega mislim na novije oblike masaze kao sto su primera radi refleksologija stopala itd. U svakom slucaju uvek je pozeljno pronaci bar tri osobe koje bi na kvalitetan nacin mogle da vam garantuju za nekog masera.
Jovana Milinkovic
Ovo je posebna vrasta masaze u kojoj masazer pokusava da masiranjem stopala resi problem koji postoji u nekom drugom delu tela coveka. Zbog toga nemojte svima da verujete vec svoje poverenje treba da poklonite iskljucivo profesionalcima u ovoj oblasti.