Vratite se na mobilnu verziju sajta
Refleksologija stopala Refleksologija stopala - ovi saloni nude refleksnu masazu stopala. Saznajte sve što vas zanima vezano za masazu refleksnih tacaka na stopalu, kao i cene i akcije za masazu refleksologiju stopala. www.navidiku.rs Refleksologija stopalaREFLEKSOLOGIJA STOPALA Beograd cena i iskustvo REFLEKSOLOGIJA STOPALA Šabac cena i iskustvo REFLEKSOLOGIJA STOPALA Novi Sad cena i iskustvo REFLEKSOLOGIJA STOPALA Novi Beograd cena i iskustvo REFLEKSOLOGIJA STOPALA Čukarica cena i iskustvo REFLEKSOLOGIJA STOPALA Savski venac cena i iskustvo REFLEKSOLOGIJA STOPALA Stari grad cena i iskustvo REFLEKSOLOGIJA STOPALA Voždovac cena i iskustvo REFLEKSOLOGIJA STOPALA Zvezdara cena i iskustvo REFLEKSOLOGIJA STOPALA Kragujevac cena i iskustvo REFLEKSOLOGIJA STOPALA cena i iskustvo REFLEKSOLOGIJA STOPALA Vračar cena i iskustvo

Refleksologija stopala

Za sam početak, malo istorije, ali ne one dosadne, nego one zanimljive: počeci refleksologije se vezuju za Kinu, iz perioda pre 5000 godina, a primenjivala se i u Egiptu. Tamo je u grobu iz 2230. godine pre Hrista pronađen crtež terapeuta koji masira stopala.
 
 
Dakle, refleksologija je drevna holistička terapija koja se temelji na stimulisanju refleksnih tačaka na stopalima. Svaka takva tačka stimuliše rad određenog organa u našem telu. Tokom jednog tretmana, terapeut stimuliše oko 7000 nervnih završetaka. 

Šta je refleksologija?

Stopala govore sve o našem zdravlju i o nama: kako nam rade bubrezi i jetra, kakav nam je hormonski status i temperament. Uz pomoć stimulacije određenih tačaka na stopalima, koje su povezane sa određenim organima, postiže se poboljšanje njihovih funkcija. 
Refleksologija je od 2007. godine kod nas priznata kao tradicionalna metoda lečenja, dok je najprisutnija u istočnjačkim kulturama, ali je popularna i u Evropi i Americi. 
Evo jedne zanimljivosti: u Japanu, postoje pauza za ručak ali i pauza za refleksologiju, iz razloga što Japanci smatraju da masažom stopala obezbeđuju telu dodatnu snagu za naporan radni dan. I ne samo u Japanu, u Holandiji, na primer, refleksologijom se leče ozbiljna stanja poput multiple skleroze. Potrebno je mnogo strpljenja, i tretmana jednom nedeljno, pa se do prvih rezultata dolazi ponekad tek kroz godinu dana, kada je u pitanju oboljenje poput multiple skleroze. 

Šta se postiže refleksologijom stopala?

Uz pomoć masaže refleksnih tačaka na stopalima terapeut može da otkrije neravnotežu u nekim delovima organizma, i da ih određenim tehnikama masaže, koristeći palac i prste stimuliše pre nego što se neravnoteža manifestuje kao simptom bolesti. 
Kada se odblokiraju sve neravnoteže, organizam se vraća u svoju prirodnu ravnotežu jer je omogućen ponovni protok životne energije.
 
 
Prvi tretman je i dijagnostički jer bol na određenoj tački stopala pokazuje koji organ ima problema u svojoj funkciji, te da li se radi o akutnoj ili hroničnoj fazi bolesti. Kako se to razlikuje? Ako je bol oštar i prodoran, radi se o akutnom problemu, a ako je tup bol, to obično ukazuje na hroničan problem koji je energetski oslabio određeni organ.

Koje bolesti se mogu otkriti putem refleksologije?

Primera radi, lako se može ustanoviti da li je poremećen rad bubrega uslovio oštećenje sluha, ili da je poremećaj u radu jetre doveo do poremećaja vida i slično.
Fizioterapet uz pomoć masaže, koja može biti blaža ili jača, isprovociraće bol, koji će pokazati u kakvom je energetskom stanju organ koji se tretira. Na takav način se pokreću i mehanizmi energetske revitalizacije organizma. 

Kako izlečiti čukljeve uz pomoć reflesoterapije?

Kombinacijom određenih tonika i refleksoterapije može se uticati na otklanjanje bolova u deformisanim stopalima, koja imaju izražene čukljeve ili su stopala otečena. Ovakva stopala znaju biti izuzetno bolna, međutim, kontinuiranim pritiskom na skraćene tetive i mišiće, otklanjaju se blokade,  a stopalo se vraća u prvobitnu formu. 

Šta sve leči refleksologija?

Najbolje rezultate refleksologija daje kod bolova u leđima, ramenima, vratu, bola u želucu, nadimanja, dijareje, glavobolje, menstrualnih bolova, kod stresa, depresije, anksioznosti, astme, bronhitisa, upale sinusa, poremećaja cirkulacije, povišenog krvnog pritiska, sportskih povreda...
Refleksologija nema štetnih propratnih efekata, pa će tako prijati i mladima i starima, ženama, muškarcima, deci pa čak i bebama.

Refleksologija – cena tretmana:

Cena jednog tretmana je od 1000 do 1400 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod našeg teksta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:
Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Refleksologija stopala
Napišite komentar:
Zeljana Jeremic

Ponedeljak, 01.10.2018. 09:16

Refleksologija stopala je posebna vrasta masaze u kojoj masazer pokusava da masiranjem stopala resi problem koji postoji u nekom drugom delu tela coveka. Zbog toga nemojte svima da verujete vec svoje poverenje treba da poklonite iskljucivo profesionalcima u ovoj oblasti.

Filip Milutinovic

Ponedeljak, 15.05.2017. 02:08

Problem je pre svega u tome sto je ona zaista jedan i vise nego zanimljiva nauka ali je u svakom slucaju potrebno da se pre ili kasnije odlucite za kvalitet.

Lea Stankovic

Sreda, 26.04.2017. 08:19

Sto se refleksologije stopala tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da se odlucite za neki provereni kvalitet.

Mihajlo Nastasovic

Utorak, 18.04.2017. 10:06

Po meni, ako nesto valja u celoj prici onda je to refleksologija stopala. Sve drugo je daleko manje vazno i bitno.

Simona Vucinic

Četvrtak, 30.03.2017. 12:19

Po meni, ona mora debelo da se plati. Ipak to ne moze drugacije da funkcionise.

Todor Markovic

Četvrtak, 16.03.2017. 07:24

Kako god da okrenete, cene su ovde nesto sto dosta treba da se plati. Sve drugo je po meni cisto gubljenje vremena.

Marta Dencevic

Petak, 24.02.2017. 09:44

Koliko mi se samo cini, ovo su i vise nego posebni tretmani koji se svi do jednog zaisnivaju na naucnoj bazi.

Janko Zivanovic

Sreda, 08.02.2017. 09:04

Koliko mi je samo poznato, refleksologa stopala je nesto sto mora dobro da se organizuje i na kraju krajeva plati.

Ljubinka Sreckovic

Petak, 27.01.2017. 09:31

U svakom slucaju je ovo posebna vrsta terpaije ali je veoma skupa.

Petar Jankovic

Sreda, 11.01.2017. 09:40

Ukoliko mene licno pitate, ovo je ipak posebna vrsta refleksologije. Ako se za nju odlucite sigurno se necete pokajati.

Nikolina Pantelic

Sreda, 21.12.2016. 10:09

Koliko samo mogu da vidim, refleksologija stopala je citava jedna nauka. Bas iz tog razloga treba da potrazite bas neko provereno mesto.

Ivan Stojanovic

Ponedeljak, 05.12.2016. 10:39

Bukvalno jedno od najboljih resenja po pitanju refleksologije stopala je da posetite neko strucno i provereno mesto u koje mozete da imate puno poverenje.

Jana Stankovic

Četvrtak, 17.11.2016. 12:50

refleksologija stopala, veoma kvalitetno moze da se uradi u salonu za masazu Zhao Juda. Taj salon ima visegodisnju tradiciju.

Marko Petrovic

Petak, 28.10.2016. 12:23

Refleksologija stopala je definitivno citava nauka za koju zaista treba da se zavrsi neka kvalitetna skola. Zbog toga imam iskljucivo poverenje u ruke ljudi koji rade u salonu Bali Detox.

Dusan Markovic

Utorak, 06.09.2016. 08:59

Ukoliko vam je potreban kvalitetan refleksologija stopala, sigurno se necete pokajati ukoliko svoje poverenje ukazete salonu za masazu Kiki Style. To je jedno siguron i provereno mesto u koje mozete da imate puno poverenje.

Biljana Brankovic

Petak, 29.07.2016. 09:40

Mislim da je u odonsi na odredjeni tip masaze malo profesionalac u Beogradu. Tu pre svega mislim na novije oblike masaze kao sto su primera radi refleksologija stopala itd. U svakom slucaju uvek je pozeljno pronaci bar tri osobe koje bi na kvalitetan nacin mogle da vam garantuju za nekog masera.

Jovana Milinkovic

Četvrtak, 30.06.2016. 10:59

Ovo je posebna vrasta masaze u kojoj masazer pokusava da masiranjem stopala resi problem koji postoji u nekom drugom delu tela coveka. Zbog toga nemojte svima da verujete vec svoje poverenje treba da poklonite iskljucivo profesionalcima u ovoj oblasti.