Dodaj firmu

Mačkice kod Tačkice refleksologija stopala

Profesionalne masaže u našem salonu. Pinda Swede masaža toplim jastučićima, kraljevska masaža i još mnogo toga na Vračaru.
Pročitaj više

Maksima Gorkog 57
Vračar, Beograd

MĐ Massage

Sve vrste masaža u udobnosti vašeg doma. Profesionalni fizioterapeut radi masaže na terenu, u vašem domu, na teritoriji celog Beograda.
Pročitaj više


Zvezdara, Beograd

Blue lagoon salon za masažu

Blue lagoon salon za masažu, nalazi se u Zemunu. Posebno izdvaja masažu toplom čokoladom, ali i relax, teraputsku, parcijalnu masažu.
Pročitaj više

Novogradska 52
Zemun, Beograd

Masaža - Spa & Beauty Eden

Salon za masaže, negu i lepotu Eden ima čitav tim visokobučenih teraputa koji će Vam pružiti istinsko zadovoljstvo i preko potrebno isceljenje na mnogo načina.
Pročitaj više

Vlajkovićeva 23
Stari grad, Beograd

Centar za masaže Relax club

Relax Club predstavlja tim profesionalnih terapeuta okupljenih sa ciljem da Vam omoguće da poboljšate svoje zdravlje i postignete preko potreban mir.
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 73/6
Novi Beograd, Beograd

Salon lepote JOY

Hair studio JOY je ekskluzivni salon za negu tela na Vračaru. Svojim klijentima nudimo usluge opuštajućih masaža - anti stres, terapeutske, relax, sportske, mio-terapije i refleksologije, kao i usluge depilacije.
Pročitaj više

Beogradska 51
Vračar, Beograd

Holistički centar Integra Life Club

Uspostavite energetski balans, opustite se i detoksikujete Vaše telo u holističkom centru Beauty Imagini. Izaberite neku od masaža iz naše ponude (relax, holistička, sportska, globwell, ayurveda, reiki, ampuku,anticelulit) ili se konsultujte sa našim iskusnim terapeutima.
Pročitaj više

Antifašističke borbe 17
Novi Beograd, Beograd

Centar za masažu Tiha Klub

Ideja Centra za masažu Tiha Klub je da damama pruži mesto gde će se osećati bolje nego kod kuće, da zaborave na vreme, obaveze i probleme, da opuste dušu, razbistre um i pokrenu životnu energiju. U prijatnom ambijentu Tiha Kluba, damama nudimo usluge masaže, treninga, savet nutricioniste i poseban program za naše drage trudnice
Pročitaj više

Kapetan Mišina 5a
Stari grad, Beograd

Oaza Oriental Studio

Nudimo Vam paletu masaža kojima možete da oblikujete svoju figuru, opustite telo i um, da imate bolju pokretljivost. U ponudi imamo i masaže za relaksaciju, uklanjanje napetosti, ali i da se osećate i izgledate bolje, da spavate bolje
Pročitaj više

Brane Crnčevića 13, (bivša Ohridska)
Vračar, Beograd

Beauty Concept 7th Sky

Svima nam je potrebna mala pomoć kako bismo zračili mladalačkom lepotom. Posetite kozmetički salon Beauty Concept 7th Sky i otkrijete tajne negovanog lica i tela.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 343, 7 sprat
Voždovac, Beograd

3 Mini studio lepote

Bilo da želite novu frizuru, farbanje kose, manikir i pedikir tretman, depilaciju ili sunčanje u turbo Megasun solarijumu, salon 3 Mini VG je prava adresa za Vas. U prijatnom ambijentu dočekaće Vas vrhunski tim frizera i kozmetičara koji koristi najkvalitetnije preparate.
Pročitaj više

Ljubinke Bobić 24
Novi Beograd, Beograd

Relax & Revive refleksologija stopala

Relax, terapeutska, masaža za parove, masaža za trudnice u salonu za masažu u centru Beograda. Masaža za kompanije, dolazak na adresu.
Pročitaj više

Bulevar despota Stefana 101
Palilula, Beograd

Masaže In Locco refleksologija stopala

Relax, terapeutska, masaža 4 ruke, i još mnogo masaža u različitom vremenskom trajanju od 60, 90, 120, ali i 160 i 190 minuta, na nekoj od naše dve lokacije u Beogradu.
Pročitaj više

Dalmatinska 73
Palilula, Beograd

Corpore Sano centar za masažu

Corpore Sano centar za masažu nalazi se na Paliluli. Najefikasnije masaže kao što su relax masaža, kraljevska masaža, terapeutska, sportska i mnogo drugih.
Pročitaj više

Dalamtinska 70b
Palilula, Beograd

Masaža Kao Lek salon za masažu

Ukoliko želite da se oslobodite napetosti i uživajte u blagotvornom dodiru masaže, salon Masaža Kao Lek je prava adresa za Vas. Naš tim čine visoko stručni fizioterapeuti i profesionalni maseri sa dugogodišnjim iskustvom u primeni terapijskih procedura.
Pročitaj više


Beograd

Holistički studio Vivaton

Osetite sve blagodeti magičnog biljnog ekstrakta Vivaton koji je od sada dostupan u holističkom studiju VIVATON. Ovaj potpuno prirodni ekstrakt u sebi sadrži 207 komponenti koje obezbeđuju sve što je neophodno za pravilan i zdrav rad organizma.
Pročitaj više

Višegradska 12, I sp.st.10
Savski venac, Beograd

LIX Masažni centar

Posvetite sebi nekoliko trenutaka odmora u opuštajućem ambijentu LIX masažnog centra na Voždovcu. Pored masaže, u našem centru možete uživati i u raznovrsnim biološkim tretmanima lica, depilaciji, tretmanima tela, sauni, kao i vrhunskom tretmanu za Vaše nokte.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 278
Voždovac, Beograd

Salon masaže Ruke koje leče

Podarite sebi malu dozu hedonizma koja Vam je zagarantovana u salonu masaže “Ruke koje leče”. Naši iskusni maseri nude Vam efikasno rešenje za neke od najčešćih problema sa kojima se susreću ljudi savremenog doba: stres, glavobolje, nesanica, bolovi u mišićima
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 463
Zvezdara, Beograd

Violeta cosmetic & hair salon lepote

Negujte Vašu lepotu na pravi način, uz vrhunske preparate, posetite salon lepote Violeta Cosmetics u samom centru grada. U prijatnom ambijentu salona dočekaće Vas stručno i ljubazno osoblje koje nudi kompletan tretman kreiran u skladu sa potrebama savremene žene.
Pročitaj više

Sarajevska 44
Savski venac, Beograd

Refleksologija stopala Your Majesty & Day Spa

Salon za masažu Your Majesty & Day Spa pruža Vam mogućnost da uživate u jedinstvenim, luksuznim tretmanima koji će doprineti kompletnom opuštanju Vašeg organizma. U našoj ponudi nalaze različiti vidovi masaža koje izvode profesionalni maseri sa dugogodišnjim iskustvom.
Pročitaj više

Paštrovićeva 61
Čukarica, Beograd

Sta je to refleksologija stopala? Za sam početak, malo istorije, ali ne one dosadne, nego one zanimljive: počeci refleksologije se vezuju za Kinu, iz perioda pre 5000 godina, a primenjivala se i u Egiptu. Tamo je u grobu iz 2230. godine pre Hrista pronađen crtež terapeuta koji masira stopala.

Dakle, refleksologija je drevna holistička terapija koja se temelji na stimulisanju refleksnih tačaka na stopalima. Svaka takva tačka stimuliše rad određenog organa u našem telu. Tokom jednog tretmana, terapeut stimuliše oko 7000 nervnih završetaka. 

Šta je refleksologija?

Stopala govore sve o našem zdravlju i o nama: kako nam rade bubrezi i jetra, kakav nam je hormonski status i temperament. Uz pomoć stimulacije određenih tačaka na stopalima, koje su povezane sa određenim organima, postiže se poboljšanje njihovih funkcija. 

Refleksologija je od 2007. godine kod nas priznata kao tradicionalna metoda lečenja, dok je najprisutnija u istočnjačkim kulturama, ali je popularna i u Evropi i Americi. 

Evo jedne zanimljivosti: u Japanu, postoje pauza za ručak ali i pauza za refleksologiju, iz razloga što Japanci smatraju da masažom stopala obezbeđuju telu dodatnu snagu za naporan radni dan. I ne samo u Japanu, u Holandiji, na primer, refleksologijom se leče ozbiljna stanja poput multiple skleroze. Potrebno je mnogo strpljenja, i tretmana jednom nedeljno, pa se do prvih rezultata dolazi ponekad tek kroz godinu dana, kada je u pitanju oboljenje poput multiple skleroze. 

Šta se postiže refleksologijom stopala?

Uz pomoć masaže refleksnih tačaka na stopalima terapeut može da otkrije neravnotežu u nekim delovima organizma, i da ih određenim tehnikama masaže, koristeći palac i prste stimuliše pre nego što se neravnoteža manifestuje kao simptom bolesti. 

Kada se odblokiraju sve neravnoteže, organizam se vraća u svoju prirodnu ravnotežu jer je omogućen ponovni protok životne energije.

Prvi tretman je i dijagnostički jer bol na određenoj tački stopala pokazuje koji organ ima problema u svojoj funkciji, te da li se radi o akutnoj ili hroničnoj fazi bolesti. Kako se to razlikuje? Ako je bol oštar i prodoran, radi se o akutnom problemu, a ako je tup bol, to obično ukazuje na hroničan problem koji je energetski oslabio određeni organ.

Koje bolesti se mogu otkriti putem refleksologije?

Primera radi, lako se može ustanoviti da li je poremećen rad bubrega uslovio oštećenje sluha, ili da je poremećaj u radu jetre doveo do poremećaja vida i slično.

Fizioterapet uz pomoć masaže, koja može biti blaža ili jača, isprovociraće bol, koji će pokazati u kakvom je energetskom stanju organ koji se tretira. Na takav način se pokreću i mehanizmi energetske revitalizacije organizma. 

Kako izlečiti čukljeve uz pomoć reflesoterapije?

Kombinacijom određenih tonika i refleksoterapije može se uticati na otklanjanje bolova u deformisanim stopalima, koja imaju izražene čukljeve ili su stopala otečena. Ovakva stopala znaju biti izuzetno bolna, međutim, kontinuiranim pritiskom na skraćene tetive i mišiće, otklanjaju se blokade,  a stopalo se vraća u prvobitnu formu. 

Šta sve leči refleksologija?

Najbolje rezultate refleksologija daje kod bolova u leđima, ramenima, vratu, bola u želucu, nadimanja, dijareje, glavobolje, menstrualnih bolova, kod stresa, depresije, anksioznosti, astme, bronhitisa, upale sinusa, poremećaja cirkulacije, povišenog krvnog pritiska, sportskih povreda...

Refleksologija nema štetnih propratnih efekata, pa će tako prijati i mladima i starima, ženama, muškarcima, deci pa čak i bebama.

Refleksologija – cena tretmana:

Cena jednog tretmana je od 1000 do 1400 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane