Dodaj firmu

Ayurveda masaza HOLISTIČKI SALON DETELINA

Holistički salon Detelina je Vaša oaza zdravlja u samom srcu Beograda. U svetlom i prijatnom ambijentu našeg centra kombinuju se različite holističke tehnike i metode sa ciljem da se doprinese poboljšanju stanja ljudskog organizma
Pročitaj više

Dragoslava Jovanovića 11/1 sprat
Stari grad, Beograd

Mačkice kod Tačkice ayurveda masaza

Profesionalne masaže u našem salonu. Pinda Swede masaža toplim jastučićima, kraljevska masaža i još mnogo toga na Vračaru.
Pročitaj više

Maksima Gorkog 57
Vračar, Beograd

Holistički centar Integra Life Club

Uspostavite energetski balans, opustite se i detoksikujete Vaše telo u holističkom centru Beauty Imagini. Izaberite neku od masaža iz naše ponude (relax, holistička, sportska, globwell, ayurveda, reiki, ampuku,anticelulit) ili se konsultujte sa našim iskusnim terapeutima.
Pročitaj više

Antifašističke borbe 17
Novi Beograd, Beograd

Ayurveda masaza Kala

Kozmetički salon Kala svoj rad zasniva na holističkom pristupu što podrazumeva celovito sagledavanje problema. U prijatnom ambijentu, naše dame mogu da uživaju u tretmanima lica Babor i Dr Renaud preparatima, kao i različitim vrstama masaža.
Pročitaj više

Kursulina 17/pr/stan 2
Vračar, Beograd

Ayurveda masaza Bali Detox

U prijatnom egzotičnom ambijentu, u samom centru Beograda otvoren je centar za psihofizički odmor, relaksaciju i detoksikaciju organizma
Pročitaj više

Skadarska 9
Stari grad, Beograd

Sta je to Ayurveda masaza? Užurbanost i svakodnevne obaveze  mogu da zamore telo i um, čime se remeti i energetski balans u čitavom organizmu. Ljudsko biće predstavlja vrlo kompleksan, univerzalan i funkcionalan sistem koji sinegrično funkcioniše. Činjenica je da ljudsko biće može opstati samo ukoliko su sve njegove komponente u harmoniji.

Ovom masažom se postiže obnavljanje energije u celom organizmu. Uspostavlja se balans na svim nivoima. Na ovaj način se preko kože opuštaju svi mišići al ii nervi. Zdrav i zadovoljan čovek je ispunjen i spreman za nove izazove.  Priuštite sebi ovakav vid harmonizacije i bićete zadovoljni sobom i drugima.

Ayurveda masaža iskustva

Ayurveda masaža je deo tradicionalne indijske medicine. Smatra se da je ayurveda stara preko 4 000 godina i predstavlja indijsko učenje o životu.  

Ova masaža predstavlja terapiju koja podstiče duhovno blaženstvo i ravnotežu čitavog bića. Obnavljanje energije se postiže ovim putem tako što se harmonično delujena kožu i sva čula.

Narušena harmonična celovitost predstavlja bolest. Ovom masažom možete pomoći sebi da do toga ne dođe. Ayurvdske masaže ciljano deluju na određene marma tačke u kojima se kreće energija. Da bi se postigao balans ta mesta se specifičnim pokretima masiraju uz primenu lekovitih ajurvedskih ulja. Za svakog čoveka se koriste posebna ulja prema tipu kojem pripada.

Podsticanje životne energije (“Pran” je naziv za životnu energiju u Indiji), poboljšanje cirkulacije krvi, kao i poboljšanje mobilnosti zglobova i oslobađanje od bola su osnovni ciljevi ove masaže.

Dobrobiti ove masaže su:

  • Poboljšanje sna
  • Oslobađanje od vrtoglavice
  • Poboljšanje samosvesti
  • Oslobađa od mišićne krutosti
  • Obnavlja mišićni tonus i pri tome sprečava izumiranje ćelija od povreda ili nekorišćenja
  • Podstiče metabolizam
  • Redukuje znojenje i kontuzije
  • Pomaže pri eliminaciji fluida i odpadaka metabolizma
  • Poboljšava tonus kože
  • Hidrira i umekšava kožu, a može da pomogne i prilikom lečenja ekcema

Specijalnim vidovima tehnike i korišćenjem rasandi pudera ova masaža može da pomogne i kod zapušenosti nosa, sinusa, takođe ublažava i respiratorne problem i stabilizuje ritam disanja.

Masaža je takođe veoma dobra za postizanje dobre estetske forme jer vraća elastičnost koži, ublažava bore i uz primenu adekvatnih ajurvedskih ulja usporava proces starenja. 

Ayurvedska masaža je takože dobra za limfnu drenažu, a pomoću određenih ajurvedskih prahova može se postići topljenje masnih naslaga.

Kombinacijom delovanja na akupresurne tačke i limfne drenaže postže se duboko opuštanje, oslobađanje od umora i nesanice, kao i bolji rad unutrašnjih organa.

Može se posebno raditi masaža glave ili masaža celog tela. Na osnovu tri konstitucije, odnosno doše, određuje se tip masaže i ulje.

Abjanga je masaža celog tela toplim i herbalizovanim susamovim uljem. Pokreti se izvode tačno utvrđenim pokretima i redosledom.

Širodara je masaža prilikom koje osoba leži na leđima, a posuda sa susamovim uljem postavlja se iznad glave i ono u kontinuiranom nežnom mlazu teče po čelu,  dok terapeut usmerava mlaz. 

Marma masaža je dobra za klijente koji ne vole ulje. Osoba ostaje obučena, a prilikom ove masaže se stimulišu najznačajnije tačke, kojih ima 108 na telu.

Panda masaža se radi tako što se platnenim kesicama napunjenim začinskim biljem u kombinaciji sa uljem blago stimulišu određene tačke. Ova masaža je dobra za ljude koji imaju problema sa zglobovima.

Prilikom ovih tretmana se ne razgovara sa terapeutom jer klijent treba da dođe u dodir sa samim sobom. Dešavaju se duboka stanja, kojih ljudi treba da budu svesni.  

Ayurveda masažu ne treba da rade: trudnice, osobe sa povišenim krvnim pritiskom, osobe sa bajpasom ili nekim drugim stranim telom, osobe sa proširenim venama, srčani bolesnici, epileptičari.

Ayurveda masaža cena

Cena ove masaže se u najvećem broju slučajeva kreće od 2 000 dinara za sat vremena pa sve do 3 000 dinara, koliko je potrebno izdvojiti za 90 minuta tretmana.

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za ayurveda masažu predlažemo da kontaktirate kozmetičke salone ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane