O nama - MASAŽA KAO LEK SALON ZA MASAŽU


Oslobodite se bola i napetosti u mišićima, nervoze i stresa koje izaziva savremeni način života, uz blagotvorni dodir masaže u salonu Masaža Kao Lek. Naš tim čine visoko stručni fizioterapeuti i profesionalni maseri sa dugogodišnjim iskustvom u radu, kako sa higijensko-estetskim masažama, tako i sa terapijskim procedurama i povredama.

Masaža je najstariji oblik fizikalne medicine koji pozitivno deluje na kompletan organizam i doprinosi poboljšanju fizičkog, emocionalnog i duhovnog zdravlja čoveka. Još od 3000 godine pre nove ere, masaža se koristi kao sredstvo za ublažavanje bolova i napetosti u mišićima, a prevashodno kao lek.

Masaža predstavlja efikasno sredstvo u borbi protiv stresa koji je uzrok najvećeg broja bolesti, napetosti, nervoze i nesanice. Redovnom primenom masaže smanjuju se bol i ukočenost, i poboljšava fleksibilnost zglobova, podstiče se cirkulacija što doprinosi efikasnom odstranjivanju toksina iz organizma, poboljšavaju se struktura i tonus kože, a depresija i anksioznost se mnogo ređe javljaju.

U salonu Masaža Kao Lek dostupne su sledeće vrste masaža:

-Relaks masaža – predstavlja lagan i nežan stil masaže koji ima za cilj opuštanje mišića i oslobađanje od niskog stepena bola u njima, povećanje cirkulacije i obima pokreta, kao i postizanje celokupne relaksacije organizma.

-Refleksologija – posebna tehnika masaže palcem i prstima, kojom se deluje na refleksne zone na stopalima koje su povezane sa različitim delovima tela. Delovanjem na mala područja na stopalima, deluje se na ceo organizam. Pored opuštanja, refleksologija doprinosi poboljšanju cirkulacije i omogućava bolji protok krvi kroz organizam, kao i bolje funkcionisanje nervnih impulsa.

-Anticelulit masaža – glavni cilj ove vrste masaže jeste rastresanje kože i potkožnog tkiva u kome vremenom dolazi do nakupljanja masnih naslaga koje sprečavaju normalnu razmenu materija u organizmu. Primenom hvatova i međuhvatova pojačava se cirkulacija na delovima tela na kojima se celulit najčešće javlja: butine sa obe strane, potkolenica sa zadnje i prednje strane, glutealna oblast, stomak...

-Sportska masaža – ima za cilj oporavak nakon vežbanja i drugih fizičkih aktivnosti i napora. Terapijom triger tačaka uspešno se eliminišu adhezije (čvorići u mišićima) i poveća obim pokreta. Sportska masaža se preporučuje kako profesionalnim sportistima, tako i rekreativcima, pre ili nakon neke sportske ili druge fizičke aktivnosti. Sportskom masažom se smanjuje iscrpljenost, što za posledicu ima opuštanje organizma, zbog čega se čovek oseća znatno prijatnije. Osim pozitivnog uticaja na fizičko zdravlje, sportska masaža ima i povoljan psihološki uticaj.

-Terapeutska masaža – jedna od najzastupljenijih tehnika masaže koja je uglavnom deo fizikalnih procedura koje se koriste u lečenju i rehabilitaciji. Primenom više manuelnih tehnika koje izvodi fizioterapeut efikasno se deluje na poboljšanje protoka krvi i limfe, razbijaju se čvorovi i omekšavaju tvrda mesta, snižava krvni pritisak, smanjuje nivo hormona stresa i blokiraju se receptori bola. Terapeutska masaža može biti opšta ili parcijalna, a posebno se preporučuje kod ukočenosti vrata, vratnog dela kičme, leđa, kao i kod glavobolja koje nastaju zbog nepravilnog držanja tela.

-Kineziterapija – podrazumeva lečenje pokretom, a sam naziv potiče od reči “kinesis” što znači pokret. U zavisnosti od toga koje su oboljenje ili povreda u pitanju, kineziterapija se bazira na vežbama koje mogu biti aktivne, aktivno podpomognute ili pasivne. Terapijski efekti kineziterapije su poboljšanje:

  • - obima pokretljivosti u zglobovima
  • - elastičnosti i snage mišića
  • - funkcija disajnih organa, kardiovaskularnog sistema, organa za varenje i nervnog sistema
  • - cirkulacije krvi i ubrzanje lokalnog metabolizma i procesa oporavka organizma u celini
  • - stvaranje pravilne šeme pokreta i motoričke aktivnosti

Sve vrste masaža u salonima Masaža Kao Lek vrše se na profesionalnim stolovima i primenom najkvalitetnijih ulja. Vešte ruke naših profesionalnih fizioterapeuta i masera oslobodiće Vas bola i napetosti i omogućiti potpunu relaksaciju organizma. Pored masaža, naš tim se bavi prevencijom radnog invaliditeta, bolesti i deformacija kroz jedinstvene edukacije čiji je cilj smanjenje dana bolovanja i odsustva sa posla.

Možete nas posetiti na dve lokacije u Beogradu:

-Salon Godfather of hear, Ranka Miljića 48, Borča
Radno vreme: ponedeljak – petak od 09-19h

-Rheuma Praxis, Mihaila Avramovića 1, Dedinje
Radno vreme: ponedeljak – petak od 09-17h

Ili pratiti putem Facebook profila: Masaza-kao-lek

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Nega lica i tela Masaze
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Masaža Kao Lek salon za masažu
  • Masaža Kao Lek,
  • Masaža Kao Lek salon za masažu,
  • salon za masažu Beograd,
  • salon Masaža Kao Lek Beograd,
  • Masaža Kao Lek salon za masažu radno vreme