Vratite se na mobilnu verziju sajta
Minerali Minerali - ove firme za distribuciju i prodaju dijetetskih suplementa imaju u svojoj ponudi veliki izbor minerala. Saznajte sta su minerali i kako se i kada uzimaju, kao i cene i akcije za kupovinu minerala. www.navidiku.rs MineraliMINERALI Beograd, tablete cena, prodaja MINERALI Novi Sad, tablete cena, prodaja MINERALI Stari grad, tablete cena, prodaja MINERALI Vračar, tablete cena, prodaja

Minerali

Savremeni život nudi mnogo toga, a da bismo uživali u svemu, potrebno je da budemo zdravi. Da bismo bili zdravi, potrebno je da se hranimo pravilno. Da bismo se hranili pravilno, trebalo bi da konzumiramo raznovrsnu hranu, pripremamo zdrave obroke i da celokupna ishrana bude izbalansirana.
 
 
Bez minerala se ljudsko zdravlje ne može ni zamisliti. Kada sagori bilo koja namirnica, beličasti ostatak koji se dobije posle tog procesa, popularno se naziva pepelom. Ova supstanca predstavlja mineralni sadržaj hrane i deo je njegove ukupne težine. Ovako male količine mineralnih sastojaka regulišu neke procese u našem organizmu koji su od životne važnosti. 
Na primer, stvaraju molekule kao što je hemoglobin, a talože se i u strukturnim oblicima kao što su kosti ili zubi.

Koji su najvažniji minerali za ljudsko zdravlje?

Potrebe za većinom minerala izražene su u miligramima, ili u mikrogramima. Minerali bez kojih nema života su kalcijum, fluor, fosfor, gvožđe, bakar, kobalt, magnezijum, kalijum, natrijum, hrom, jod i cink. 

Kalcijum i fosfor

Kada kažemo kalcijum, odmah pomislimo na kosti. I to je tačno, jer su kalcijum i fosfor veoma važni u procesu razvoja kostiju. Kada nemamo dovoljno kalcijuma u krvi, tada nastupaju jake i bolne kontrakcije koje se nazivaju grčevi. 

Gvožđe

Gvožđe je značajan deo molekula hemoglobina, zahvaljujući kome kiseonik iz pluća stiže u svaku ćeliju ljudskog organizma. Interesantna je činjenica, da je od svih minerala, gvožđe najmanje zastupljeno u ljudskoj ishrani. To se događa iz razloga što je veoma mali broj namirnica stvarno dobar izvor ovog sastojka. 
Gvožđe se nalazi u koštanoj srži, jetri i slezini. Usled nedostatka gvožđa, javlja se malokrvnost, koja može da se manifestuje kao preterani umor, gubljenje daha nakon neke fizičke aktivnosti, ali i kroz neodgovornost i ravnodušnost. 

Fluor

Fluor i zubi, koliko smo puta čuli za tu kombinaciju. Zubna prevlaka, sjajna i bela, sastavljena je od kalcijuma, fosfora, ali i od značajnog fluora. Kakva je uloga fluora kada su zubi u pitanju? On očvršćuje zubnu caklinu, čineći je mnogo otpornijom prema karijesu. 
 
 
Naučnici pretpostavljaju da fluor doprinosi i očvršćivanju kostiju.

Natrijum i kalijum

Ova dva minerala regulišu nivo tečnosti u organizmu. Natrijum reguliše prisustvo tečnosti izvan ćelija a kalijum u njihovoj unutrašnjosti. Oni održavaju kiselost i alkalnost krvi, dok je kalijum važan pri održavanju normalnog rada srčanog mišića, pa iz tog razloga, i mali nedostaci ovog minerala mogu biti veoma opasni.

Jod

Ukoliko u našoj ishrani nema dovoljno joda, tiroidna žlezda će sve teže i teže raditi, da bi proizvela hormon tiroksin, a on reguliše stopu korišćenja energije u telu. Ako nedostatak joda traje neko vreme, može doći do bolesti koja se naziva gušavost.

Magnezijum, kobalt i bakar

Za bakar se može reći da je „brat blizanac gvođžu“, jer pomaže gvožđu u stvaranju hemoglobina, kao i u obavljanju energetskih procesa. Bolje rečeno – kada ne bi bilo bakra, gvožđe ne bi moglo da se iskoristi. 
Kada govorimo o kobaltu, pričamo o procesu stvaranja crvenih krvnih ćelija. 
Magnezijum, zelenom povrću daje tu boju, a u našem organizmu deluje tako što pretvara hranu u energiju. 

Minerali – iskustva

Izbalansiranu ishranu, veoma je teško postići, tako da ona ima sve potrebne minerale za naš organizam. Uzmimo u obzir i brz tempo života, koji nam oduzima puno vremena i energije. 
Iz tog razloga suplementi koji se koriste u ishrani, a sadrže sve potrebne minerale za pravilno funkcionisanje našeg tela, značajno će pomoći da se osećamo zdravo i poletno.

Minerali tablete – cena:

Cene se kreću u rasponu od 282 dinara, preko 3893 dinara za preparat od 60 tableta koji sadrži sve neophodne vitamine i minerale za pravilno funkcionisanje organizma, sve do 4089 dinara za dijetetski preparat koji sadrži mikronutrijente u kompleksnom sastavu i sa dobro uravnoteženim, naučno baziranim doziranjem. 
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teskta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:
Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Minerali
Napišite komentar:
Mladen Todorovic

Petak, 09.11.2018. 02:54

Minerali su veoma znacaj elelement za zdravlje. Veoma je bitno da nadjete kvalietetan preparat koji ce doprineti normalnom funkcionisanju organizma. Budite spremni da i za to dosta platite. Cene su obicno oko 4000 dinara.

Ivana Petrovic

Utorak, 07.03.2017. 04:35

U svakom slucaju su mineali nesto sto je svima pre ili kasnije bas onako potrebno.

Petar Jankulovski

Ponedeljak, 27.02.2017. 10:38

Licno smatram da je po pitanju minerala, kvlaitet i vise nego vazan. Sve drugo je mnogo losije resenje.

Marina Zivkovic

Ponedeljak, 20.02.2017. 01:25

Koliko mi je samo poznato, sto se njih licno tice, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko losije resenje.

Stojance Ristovski

Sreda, 08.02.2017. 01:17

Samo treba da imate redovne obroke i da se hranite pravilno. Na taj moci cete da unesete sasvim dovoljno sastojak.

Jovana Milinkovic

Četvrtak, 02.02.2017. 08:01

Koliko mi se samo cini, po pitanju minerala je veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je ako mene pitate, daleko manje vazno.

Milen Jovanovic

Ponedeljak, 30.01.2017. 09:39

Naravno da su minerali veoma bitni i da bas iz tog razloga treba da cenite i volite svoje zdravlje.

Lea Stankovic

Petak, 20.01.2017. 08:46

Sto se ovoga tice, treba da kupujete iskljucivo kvalitetne preparate.

Filip Milutinovic

Četvrtak, 12.01.2017. 05:51

Sve je to super i u redu ali ako pricamo realno za one prave minerale je i te kako potrebno imati dovoljno novca.

Simona Vucinic

Sreda, 04.01.2017. 11:11

Ukoliko planirate da minerale koristite u ishrani, odmah treba da znate da je veoma bitno da se oko toga psoavetujete bas sa nekim strucni licem.

Mihajlo Nastasovic

Četvrtak, 22.12.2016. 08:17

Generalno, minerale mozete da konzumirate na nekoliko razlicitih nacina. UKoliko se pak odlucite za tako nesto onda se u tom slucaju sigurno necete pokajati.

Marta Dencevic

Sreda, 14.12.2016. 03:39

Ako mene licno pitate, minerali jesu veoma vayni u ishrani ali je yato u isto vreme i veoma vazno da se oko toga posavetujte sa nekim strucnim licem.

Todor Markovic

Utorak, 06.12.2016. 09:36

Ako trazite kvalitetne minerale, samo treba da uvek budete svesni da ihjednostavno putem prirodne ishrane ne mozete uneti u dovoljnim kolicinama. Bas iz tog razloga treba da posetite neko strucno i provereno mesto.

Ljubinka Sreckovic

Ponedeljak, 28.11.2016. 02:29

Posto sve sto pisem, uglavnom to radim iz licnog iskutsva, ubedljivo je najbolje resenje da se po tom pitanju opredelite za mesto koje se zove ruska apoteka i zaista nista vise po tom pitanju ne morate da brinete.

Nikolina Pantelic

Petak, 18.11.2016. 11:28

Po pitanju kvalitetnih minierala, samo treba da posetite Diastar i u tom slucaju se sigurno necete pokajati.

Jana Stankovic

Sreda, 09.11.2016. 02:34

Minerale ne mozete samo da unesete kroz normalnu ishranu, vec je potrebno i da koristite odredjene, kvalitetne suplemente. Zbog toga je najbolje da posetite Dietfood.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 31.10.2016. 11:50

Jako je tesko doci do kvalitetnih minerala na nasem trzistu a ako ih vec nekim cudom i nadjdte, onda svakako treba da ne stedite na novcu.

Janko Zivanovic

Sreda, 21.09.2016. 07:46

Minerali su veoma znacajni i potrebni za normalno obavljanje svih funkcija u covekovom organizmu. Njih je po meni ubedljivo najbolje unositi kroz prirodnu ishranu.

Petar Jankovic

Sreda, 07.09.2016. 11:33

Ukoliko mislite da budete zdravi, minerali su potrebni svakom organizmu. Minerali su veoma znacajna element u koji mozete da imate puno poverenje kada govorimo o kvalitetu.

Marko Petrovic

Četvrtak, 18.08.2016. 09:27

Mislim da unosenje minerala u ljudski organizam ne mora samo po sebi da bude stetno. Cak sta vise, u odredjenim okolnostim moze dovesti do pozitivnih ucinaka. U najgorem slucaju, moze vam se desiti da ga unesete i zbog prevelike kolicine da ostane bez nekog vidljivog efekta.

Dusan Markovic

Utorak, 02.08.2016. 10:04

Jeste i ja sam cuo da su minerali poprilicno skupi. Uglavnom se mogu kupiti u vecini dobro snabdevenih apoteka. U svakom slucaju , potrebno je ulozite u svoje zdravlje kako biste se bolje osecali.

Ivan Stojanovic

Petak, 01.07.2016. 01:17

Minerali su veoma znacaj elelement za zdravlje. Veoma je bitno da nadjete kvalietetan preparat koji ce doprineti normalnom funkcionisanju organizma. Budite spremni da i za to dosta platite. Cene su obicno oko 4000 dinara.