Dodaj firmu

Termicom ugostiteljska oprema

Prodaja i servis ugostiteljske i rashladne opreme u Beogradu i celom regionu. Saradnja sa ugostiteljskim objektima, kompletna oprema, rezervni delovi
Pročitaj više

Nehruova 75
Novi Beograd, Beograd

Kako da izaberete pravi  ledomat za svoje potrebe?

Veliki broj nas ne zna baš mnogo o ledomatima. Ipak, ponekad su nam stvarno potrebni kako za poslovanje tako i za privatne svrhe. Ukoliko ste u potrazi za savršenim ledomatom za sebe, trebalo bi da razmišljate o nekoliko stavki. Prva stavka jeste kapacitet ledomata u odnosu na vaše potrebe. Za lične potrebe u svojoj kući, kada ledomat koristi vas nekoliko izaberite manji ledomat za veće kompanije i firme biće vam potreban ledomat većeg kapaciteta.

Iako mnogi ne razmišljaju o vrsti leda, ona je i te kako važna. Uvek razmislite da li vam je potreban led u kocki, mrvljeni led li ledene kugle u zavisnosti od toga na koji način ga koristite.

Brzina proizvodnje leda je takođe važna a za kućnu upotrebu vam nije potreban brzi ledomat, koji će proizvoditi veću količinu leda za kratko vreme.

Ledomati se takođe razlikuju i po kvalitetu leda koji proizvode, kao i po dizajnu, veličini i ceni.

Aparati za led:

Aparati za led ili ledomati su aparati koji proizvode različite vrste leda, koji mogu u biti u kocki, mrvljeni led ili ledene kugle. Za domaćinstvo vama najviše odgovaraju kockice leda, ugostiteljski objekti, kafići i restorani korste sve tri vrste leda.

Ledomati prodaja:

Ledomate možete kupiti u specijalizovanim objektima za rashladnu opremu, u objektima bele tehnike, prodavnicama ugostiteljske opreme ali i velikim trgovinskim lancima. Ukoliko vam je izbor ledomata jako važan, preporučujemo da idete u specijalizovane radnje, gde se isključivo prodaje rashladna oprema tamo ćete pronaći najveći izbor i dobiti najbolje savete.

Ledomati polovni:

Polovni ledomati manje koštaju ali nisu loš izbor za kućne uslove. Polovne ledomate možete pronaći na oglasima, kao i specijalzovanim radnjama za rashladnu i ugostiteljsku opemu, koja nudi kako nove, tako i polovne aparate.

Ledomati za kućnu upotrebu:

Ledomati za kućnu upotrebu su manji, jednostavniji i lakši za upotrebu. Obično su manjeg kapaciteta sa manjom brzinom proizvodnje leda, koja odgovara dinamici upotrebe leda u kućnim uslovima. U jednom domačinstvu ima manje korisnika ledomata nego u kafiću i ugostiteljskim objektima i zato nije nužno da trošite veliki novac za kupovinu profesionalnih ledomata za kućne uslove.

Ledomati za kafiće:

Sa druge strane ledomati za kafiće se često koriste, zbog neprekidne konzumacije pića, naročito u letnjim mesecima.To je profesionalan oprema, koja omogućava proizvodnju velike količine leda u kratkom roku, kako bi zadovoljili potrebe korisnika, osnosno rada ugostiteljskog objekta. Prilikom kupovine korisnici prolaze kroz mini obuku kako bi na ispravan način mogli da koriste ledomate, a specijalizovane prodavnice za prodaju ledomata često obezbeđuju i servis rashladne opreme.

Ledomati cena:

Cene ledomata se mogu značajno razlikovati u zavisnosti da li  je reč o ledomatima za kućnu upotrebu ili o ledomatima za ugostiteljske objekte.

Profesionalni ledomati koštaju od nekoliko stotina, do nekoliko hiljada evra, dok se mali kućni ledomati mogu naći po duplo nižoj ceni.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane