Magazin LjubavNesuglasice Ljubomora – okrenite novi list

Ljubomora – okrenite novi list

by Administrator

novilistSada ste slobodni… Ali, šta raditi  kada je onaj ko je raskinuo ljubomoran na partnere onoga koga je ostavio?
Raskid i ljubomora
„Pre godinu dana dečko X me je ostavio i počeo da živi da drugom devojkom… Bila sam tužna zbog toga što sam ostavljena, a onda mi se javila sumnja da sam bila i prevarena. Prolazilo je vreme i ja sam ga zaboravila. Jedne večeri, moj bivši je došao da me vidi i igrom slučaja ja nisam bila sama već sa mojim novim pertnerom Y. X je počeo da priča o svojoj bračnoj sreći, jer se oženio devojkom zbog koje me je ostavio, a onda je bez imalo srama evocirao naše zajedničke trenutke ped mojim sadašnjim momkom. U jednom trenutku  Y je ustao i izašao iz moje kuće, bilo mu je previše. Sutradan sam se videla sa njim, ali me više nije privlačio, mislila sam na onog koji me je ostavio, došao da me vidi, učinio da osetim nostalgiju za vremenom kada sam bila snjim, a onda ponovo napustio i otišao svojoj dragoj u naručje.“
X me je ili uhodio ili je imao šesto čulo, ali me uvek sretne kada sam sa momkom. Tada sam večerala sa momkom  Z. Još uvek se ništa među nama nije desilo, ali je ova večera bila momenat kada je trebalo da me zvanično pita da budemo zajedno. I onda se pojavio X, ovog puta je igrao na očajanje i uspeo je da izazove moje sažaljanje i da ugrozi moju vezu sa Z. Pošto je X ostao sa nama, ili bolje rečeno sa mnom, Z se osetio suvišan i napustio je večeru.
Posle ovoga, X me je zvao sa vremena na vreme. Svaki put kada ga zaboravim, on me podseti na sebe i pozove me. Priznala sam da sam i dalje slaba na njegov šarm i mislila da želi da me zaštiti od ljubavnog razočaranja. Međutim, nije bilo potrebe za trećom prilikom da bih shvatila da on pokušava da mi uskrati slobodu i priliku da ostvarim odnos sa novim muškarcem. On me, kao slučajno, svaki put sretne kada sam sa muškarcem, a nikada kada sam sama. Za razliku od toga ja ne znam niti njegovu adresu, niti sam ikada videla njegovu ženu. Pomišljala sam na to da se preselim, kako bih ga izbegla!“
Suočite se sa istinom
Dakle, shvatili ste: X ne podnosi da vas vidi sa drugim muškarcem iako ste odavno raskinuli, odnosno on je raskinuo sa vama. Moguće je da vas nadzire da bi možda zadobio ponovo vašu naklonost. U ovom slučaju, selidba ne bi ničemu služila jer bi se on potrudio da vas ponađe. Bolje bi bilo da jednom za svagda prekinete odnos sa njim, to je ono što morate da uradite !
X vas ne uhodi da bi vas spasao i zaštitio od eventualnih razočaraja u ljubavi, niti zato što se brine za vašu sreću. Uostalom, nije na njemu da se brine oko toga, budući da vas je napustio i oženio se drugom osobom. Mešajući se u vaš život, želi da dokaže da i dalje ima moć nad vama, da vam je i dalje stalo do njega, ali nema nameru da obnovi vezu sa vama.novilist2
Oslobodite se i volite
Voleti nekoga znači imati poverenja u nekoga i dati mu pravo da izabere, bez prisile. X vas ne voli, on samo želi da vas potčini sebi, da vas kontroliše. Odakle njemu pravo da se meša u vaš život !? Pokušajte da vidite proračunatog egoistu, ispod maske ‘oveka koga ste nekada voleli.
Pokazali ste jak karakter time što niste želeli da se mešate u život vašeg bivšeg. Budite i dalje čvrsti i ne dozvolite mu da zadire u vaš privatni život. Ne dopustite mu da pokoleba vaša uverenja i da vas ubedi da taj i taj muškarac nije za vas ! Ako mu to dozvolite postaćete njegova žrtva dobrovoljno. Treba da ubedite sebe da možete da nastavite bez njega i da budete sigurniji u sebe po pitanju toga ko je dobar za vas. Budite slobodni u izboru onoga koga ćete da zavolite! Postarajte se za to da vas njegova proganjanja ne dotiču i ne uva\avajte njegovo mišljenje, ljubazno ga zamolite da više ne uznemirava vas i va[eg partnera. Kada shvati da više nema uticaj nad vama, prestaće da vas uznemirava.

1 komentar

Slične teme

1 komentar

27.02.2011 00:41
Mica

u vezi sam sa momkom 2 godine. ostavio je tadasnju devojku i poceo sa mnom. Nama je super, sve do trenutka dok mu ne pozvoni tel i to bude bivsa. Bivsa koja se ni posle 2 godine ne smiruje, vec se svim silama trudi da narusi svu ljubav medju nama. To mi najvise smeta, i razmisljam da je prijavim za uznemiravanje, jer postaje nepodnosljivo. On ne obraca paznju na sve to, ignorise. Ali ja ne mogu. Ako neko ima neki predlog, bio bi mi od pomoci. Hvala.

Ostavite komentar