Magazin Ljubav Jedna duša, a dva tela

Jedna duša, a dva tela

by Administrator

Skladan odnos se najlakše ostvaruje kada se razlike shvate i poštuju i kada se u njima uživa umesto da se negiraju ili degradiraju. Ljubav je snaga dovoljno jaka da probije sve zidove koji razdvajaju čoveka od njegovih bližnjih ili ga sjedinjuje sa drugima.

U ljubavi se dešava paradoks da dva bića postaju jedno, a ipak ostaju dvoje. Na početku zajedničkog života ili braka, prepirke su potpuno normalna, uobičajena stvar. Prva stvar koju bi neko u braku morao da nauči je da nije jedini koji ima probleme.

Strah od neuspeha i kritike sprečavaju mnoge da preuzmu inicijativu koja bi im pomogla da ojačaju. Ako neko prihvati ulogu žrtve i krivi drugoga, propušta priliku da postane bolji. Stavljanjem sebe u ulogu žrtve, izbegava zapravo sopstvenu odgovornost i  ima razloga da za svoje neuspehe krivi druge.

Teško je diviti se čoveku koji stalno priča o svojim problemima. Ono što muškarac mora da uradi, jeste da preuzme odgovornost i da popravi lošu situaciju. Muškarac ima biološku potrebu da obezbedi ženi egzistenciju, jer ako je ona srećna on je zadovoljan.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar