Magazin LjubavNesuglasice Raskid veze – samo dostojanstveno

Raskid veze – samo dostojanstveno

by Administrator

Ljubavni problemiRaskid veze ponekad je pravo umeće. Neki to rade hladno, bez i malo razmišljanja o tome kako će se ostavljena osoba osećati, a neki ipak vode računa da raskid veze bude što je moguće manje bolan, čak i onda kada ne gaje duboka osećanja prema dosadašnjem partneru. Bilo kako bilo, ako želite da završite sa tom osobom, neka raskid veze koju ste imali bude pristojan, a vi apsolutno dostojanstveni.

Ne dozvolite da se mame, tate, prijatelji i strine mešaju u vaš odnos. Ako želite da raskinete sa nekim, onda to treba vi lično da mu kažete, oči u oči, bez telefonskih poziva, sms poruka i poruka prenesenim preko vama ili toj osobi bliskih ljudi. Ako oni budu morali da mu saopšte vest o raskidu, pa makar je i nagoveste, nalepiće vam etiketu kukavice, ali morate priznati, opravdano.

Ako ste osetili da među vama više nema ničega i da ste jedno drugom samo navika, nema razloga da odugovlačite. Čekanje pogodnog trenutka guraće vas sve dublje i dublje u problem, nećete se osećati ni malo prijatno. Uostalom, ni vi sami ne biste želeli da neko sa vama provodi vreme mazeći vas, udeljujući vam komplimente, dok u sebi razmišlja kako da vas otkači.

Ne dajite lažne nade onome koga ostavljete, naročito ako znate da vas voli. Rečima kao što su “Hajde da budemo prijatelji” ili “Hajde da sačekamo i razmislimo o svemu” zaista mogu navesti osobu da razmišlja da ćete se jednoga dana možda ponovo sastati i zaboraviti na prekid.

Bilo da je razlog navika ili prevara, nemojte pričati loše o bivšem partneru, naročito ako ste dugo bili zajedno. PašćeteProblemi u vezi u očima drugih ljudi, a time što ćete udariti “drvljem i kamenjem” po njemu/njoj nateraće one koji vas slušaju na razmišljanje i doći će do zaključka da vam je potrebna psihijatrijska pomoć ako ste toliko godina provodili vreme sa osobom kod koje vam sve smeta.

Iako vam je teško i svašta biste pre nego što prekinete kontakt rekli osobi koja vas je prevarila, zadržite to za sebe. Što ste hladniji, biće joj sve teže, što i jeste zaslužila u ovom slučaju. Svojim rečima dajete joj na važnosti, a osobi koja je spremna na prevaru to ne treba.

87 komentara

Slične teme

87 komentara

04.12.2015 19:01
Ana

Meni je decko rekaonakon 3 meseca veze da mu roditelji ne daju da ima devojku.Do sada je sve bilo super,i sad odjednom mu roditelji ne daju.I on kaze da necemo da raskinemo,a kasnije mi pise da ne zna sta da radi.Mene to jako boli jer ga volim,i ne znam…

21.05.2016 09:15
Vladan

Imam 43 godine, supruga me je napustila sa dvoje dece i ostisla kod oca i sestre, deca su 10 i 7 godina, ziveli smo u iznajmljenim stanovima 12 godina, posle slabe finansijske situacije tj ja sam izgubio drugi posao, otisli smo da zivimo u stanu kod mojih roditelja, bilo je tu nesuglasica i ranije izmedju nas dvoje, uglavnom nezadovoljstvo usled egzistencije i mnogo ranije mog flerta na drustvenim mrezama (koje sam pre vise godina skroz iskljucio iz naseg zivota), veci problem je u stvari bio usled sitnih sukoba izmedju roditelja i nas, neshvatanja, razlike u godinama, jedan roditelj alkoholicar, usled toga, ja sam se sve vise povlacio iz drustva, nisam izlazio, nisam prihvatao da idem sa suprugom i decom kod prijatelja, sedeo za kompjuterom da zaboravim na probleme, svadjao se sa suprugom, bio i agresivan pred decom, pred roditeljima…volimo se se i dan danas…ona je rekla da treba proci vreme, ja ne znam sta da radim sad, volim je, voli i ona mene, sto mi je i rekla, plasim se da se ne „ohladi“, sad bi sve promenio, „sazreo“ u tim problemima, sada se dogovaramo za decu, komuniciramo uglavom u vezi dece, ponekad odemo zajedno kod prijatelja ili rodjaka…nije dugo proslo od naseg razilazenja…neki savet bi pomogao, verujem da bi sad bilo sve drugacije…nije tu bilo nekog velikog nasilja, cisto razmirice koje su se ponavljale, usled moje nezainteresovanosti uglavom za suprugu, dok sam sa decom „stojao“ dobro…danas kad se vidimo, vidim da supruga pati, nije ni uzela sve stvari iz stana, samo neophodne…ja nisam neki probisvet, ne pijem, ne kockam se, nisam nasilnik u drustvu, jesam tvrdoglav, impulsivan, ne cesto, bavio sam se i bavim se sportom, jedno vreme sam usled te depresije i ti napustio, ima li neko da mi da savet sta da radim…hvala unapred

04.11.2019 23:25
Savka Dabčević-Kučar

Moje ime je Savka Dabčević-Kučar, forma, Saariselkä. Nakon 12 godina braka, ja i suprug vodili smo jednu ili drugu svađu dok me napokon nije napustio i preselio u Kaliforniju kako bih bio s drugom ženom. Osjetio sam da mi je život gotov i moja djeca su mislila da više nikada neće vidjeti oca. pokušala sam biti snažna samo za djecu, ali nisam mogla kontrolirati bolove koji me muče, srce mi je bilo ispunjeno tugama i bolovima, jer sam zaista bila zaljubljena u svog muža. Svaki dan i noć mislim na njega i uvijek želim da mi se vrati, stvarno sam se uznemirio i trebala mi je pomoć, pa sam potražio pomoć na mreži i naišao sam na web stranicu koja je sugerirala da dr. Osagiede može pomoći da se brzo vratim , Dakle, osjećao sam da bih ga trebao pokušati. Kontaktirao sam ga i on mi je rekao što da radim, a ja sam to učinio, a on je za mene učinio ljubavnu čaroliju. 48 sati kasnije, suprug me stvarno zvao i rekao mi da mi toliko nedostaju ja i djeca, Tako nevjerojatno !! Tako se vratio istog dana, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se zbog svoje pogreške i zbog boli koju je nanio meni i djeci. Tada je od tog dana naš Brak sada bio jači nego prije, Sve zahvaljujući dr. Osagiede. on je toliko moćan i odlučio sam podijeliti svoju priču na internetu da će dr. Osagiede pravi i snažni kotač za čaroliju za koga ću se uvijek moliti dugo živjeti kako bi pomogao svojoj djeci u vrijeme nevolje, ako ste ovdje i trebate svog Ex-a natrag ili se vaš muž preselio kod druge žene, ne plačite više, odmah se obratite ovom moćnom čarobnjaku. Evo njegove adrese e-pošte za kontakt na: doctorosagiede75@gmail.com ili whatsapp na +2349014523836
ili viber +2349014523836

1 2

Ostavite komentar