Magazin LepotaLice Lepa za samo deset minuta

Lepa za samo deset minuta

by Administrator

sminkanje Ne prihvatamo izgovor da se ne šminkate jer nemate vremena.

Za šminkanje vam je dovoljno samo desetak minuta.

7:00 Tečni puder
Na kožu u tankom sloju nanesite zaštitnu ili dnevnu kremu. Dobro je utapkajte prstima, a višak uklonite pritiskom papirne maramice na lice. Uz pomoć sunđera nanesite i dobro razmažite tečni puder.
7:01 Korektor
Eventualne podočnjake, fleke ili ožiljak prikrijte korektorom. Odaberite korektor koji je za nijansu svetliji od tečnog pudera.
7:03 Puder u prahu
Učvrstićete podlogu za šminku i koži oduzeti sjaj. Puder u prahu nanesite velikom četkom na lice i pažljivo uklonite višak. Pazite na ivice pudera, ne sme se videti razlika lica i vrata.
7:05 Senkasjaj-za-usne
Pažljivo osenčite kapke igrajući se različitim tonovima iste boje, ali i različitim bojama, u skladu sa bojama odeće. Raspored svetlijih i tamnijih tonova odredite prema obliku očiju.
7:06 Kreon
Tamnijom bojom senke ili kreonom naglasite liniju oka. Na uglu neka crta bude deblja.
7:07 Maskara
Trepavice dva puta premažite maskarom. Namažite ih, pa kratko ostavite da se osuše i potom ponovo namažite. Ne zaboravite ni donje trepavice.
7:08 Karmin
Olovkom iscrtajte rub usana, a usput im korigujte i oblik. Našminkajte usne karminom. Ako želite da budu sjajne i da deluju punije, na sredinu stavite sjaj.
7:09 Rumenilo
Na kraju nanesite rumenilo. Osenčite obraze, a ako je nužno blago korigujte oblik lica. Četkom taknite slepoočnice, čelo sa obe strane i bradu.
7:10 Spremni ste za pokret

1 komentar

Slične teme

1 komentar

04.02.2013 12:35
deis388

kao ja imam fleke na licu i dali mogu daga pokrijem i sa cime
da ga pokrijem i neznam sta je to korektor dali ima to u apoteci i trebami za 22 mart da bi bila lepa ima 800km dali moze da izdrzi taj puder tolko

Ostavite komentar