Magazin LepotaLice Kako izabrati idealan ruž za usne

Kako izabrati idealan ruž za usne

by Administrator

ruz za usneOd crvenog tepiha do prostranih gradskih ulica, ruž za usne nameće se kao finalni korak uspešnog šminkanja. Diskretan tokom dana, glamurozan tokom večeri, on je odraz ženstvenosti. U stiku, mat ili kao sjaj, ruž za usne preplavljuje police parfimerija i to, ovoga leta, u najrazličitijim bojama. Ali, kako da izaberete onaj pravi?

Idealan ruž za plavuše

Plavušama idealno stoje nešto transparentnij ruževi, naročito tokom zime. Oni upotpunjuju make up i daju mu dozu svežine i izgled lutke sa kojom ste se igrali još kao dete. Svetlo roze ili fuksija stoje gotovo svakoj plavuši, baš kao i boja korala ili mandarine.

Plavuše toko dana treba da izbegavaju mat i ruževe jakih boja koji su rezervisani za specijalne prilike i koji daju jedan vrlo sofisticiran izgled. Boji čokolade, vina i bordo boji nedostaje nežnost.

Idealan ruž za brinete

Brinetama najviše odgovaraju oni ruževi koji “osvetljavaju” usne. Leti, kao i zimi, sjajne i svetle boje poput crvene narandžaste, bordo i roze čine usne zavodljivijim. Oni su poput začina koji razbijaju monotoniju prouzrokovanu tamnim bojama.

Ako ste brineta, onda treba da izbegavate suviše svetle ruževe kojima nedostaje intenzitet i one koji se stapaju sa bojom vašeg lica.

Idealan ruž za riđokose

Riđokose treba da koriste ruževe koji utišavaju vatrenu boju kose i naglašavaju svetlu put koju prirodne riđokose uglavnom imaju. Za glamurozan izgled poput holivudske zvezde Nikol Kidman, birajte intenzvne boje poput bordo, crvene, pa čak i braon.

Trabalo bi izbegavati ruževe suviše lagane teksture, svetlo bež i pastelno roze nijanse kojima nedostaje intenzitet.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar