Magazin LepotaLice Pedikir za lepotu i zdravlje

Pedikir za lepotu i zdravlje

by Administrator

pedikir Kao i kosa, nokti su sastavljeni od vlakana keratina, mtrvih ćelija. Zdravstveno stanje naših noktiju prvenstveno zavisi od bogatstva proteina i vitamina koje unosimo kroz ishranu. Takođe, redovna nega noktiju doprinosi njihovoj lepoti.
Nokti na stopalima rastu dva puta sporije od noktiju na rukama. I jednima i drugima je potrebna nedeljna nega da bi se eliminisao mrtvi sloj kože i da bi se malo dužina noktiju skratila.
Oprema za pedikir:
Vata, turpija, omekšivać za kožu oko noktiju u formi tečnosti, gela ili kreme, makazice ili noktarica za nokte na stopalima, hidratantna krema za stopala.
Postupak :
Skinite lak sa noktiju blagim uljanim rastvorom, po mogućstvu bez acetona.
Potopite ih u mlaku vodu sa kupkom i držite 5 minuta. Ova kupka će omekšati kutikule i otkloniti nečistoće koje su se zakačile ispod noktiju i oko njih.
Nakon kupke, očistite okvir noktiju štapićem sa vatom i obrišite stopala peškirom.
Koristite meku vodu da biste još jednom omekšali obim noktiju.
Pošto je koža navlažena, brižljivo potisnite kutikulu na dnu nokta, koristeći štapić sa vatom.
Ponovo potopite vaša stopala u sapunjavu vodu, masirajući kožu, a onda ih konačno osušite.pedikir1
Skratite nokte, da budu četvrtasti ili blago zaobljeni grickalicom ili sa posebnim makazicama za stopala. Ukoliko su kutikule čiste, ne dirajte ih, jer rizikujete da napravite štetu. Nokat na stopalima ne treba ni da previše prelazi meso nokta, niti da bude u istoj ravni sa njim.
Isturpijajte nežno nokte ka unutrašnjosti.
Uskladite oblik nokta sa oblikom stopala.
Izmasirajte nokte i stopala i namažite ih hidratantnom kremom.
Žuljevi i kurje oči
Žuljevi nastaju nagomilavanjem mrtvih ćelija I rezultat su pritisaka između stopala i obuće.
Kurje oko nije ništa drugo nego žulj sa tvrdim centrom. Središte je puno seruma, tako da zulj izaziva često nepodnošljiv bol.
Šta uraditi?
Potrebno je da kurje oko splasne da bi bol prestao. U tome će vam pomoći pedikir i lekovi protiv žuljeva, koje ćete kupiti u apoteci.
Takođe možete potopiti stopala u rastvor morske soli i sode bikarbone u trajanju od 15 minuta. U dodiru sa morskom vodom, kurje oko splasne i omekša, tako da njegov površinski sloj lako spada. Zatim nanesite neku hidratantnu kremu da biste osvežili kožu.

0 komentar

Slične teme