Dodaj firmu

Cipele u kojima vidite odraz sopstvenog lica? Da, moguće je. Ako to želite, birajte lakovane cipele.

Naravno, ovo nisu modeli za svaki dan. To su elegantne i prefinjene cipele, za posebne prilike i ljude koje vi doživljavate na takav način.

Kada odabrati lakovane cipele?

Svaki poziv na neku svečanost, pravi džentlmen će prihvatiti sa jednakom ozbiljnošću kao da je u pitanju važan poslovni sastanak. I u skladu sa tim će se i ponašati. Da biste se lakše snašli, navešćemo vam par primera.

Naravno, cipele prate odelo. Na specijalnom događaju, svakako se ne možete pojaviti u casual varijanti, svakodnevnoj ili uobičajenoj odeći. Na primer, izraz „neformalna odeća“ označava košulju bez kravate i sportski sako. Izraz „poluformalna odeća“ podrazumeva tamno odelo i kravatu. 

Izraz „crna kravata“ označava smoking, i sve što uz to ide, odgovarajuća bela košulja sa dugmadima za manžetne, plastron za grudi, leptir mašna, i blistavo uglačane crne ili lakovane cipele.

Izraz „bela kravata“, znači da se pored svega ostalog, bespogovorno zahtevaju frak i lakovane cipele. 

Lakovane cipele predstavljaju klasiku, „večne cipele“ koje nikada neće izaći iz mode. Ako želite da „pogodite u centar“, onda birajte najelegantnije cipele na svetu, takozvane Oksfordice, koje su pri tome i lakovane.

Prilikom nošenja, na ovim inače savršenim cipelama, ponekad se stvaraju male brazde. Iz tog razlloga, stručnjaci savetuju, da kada god ste u prilici, sebi priuštite još jedne lakovane muške cipele. Jer, dok se jedne „odmaraju“, vi nosite ove druge, tako ćete zapravo stalno imati nove cipele bez ijedne mane.

Lakovane cipele – iskustva

Svaki pravi muškarac zna da je kupovina cipela jedna od važnijih investicija koja se višestruko isplati. Svakako se nikakvim novcem na svetu ne može zameniti utisak koji ostavljate na druge ako nosite cipele koje predstavljaju oličenje stila, luksuza, mode i elegancije. 

Jer, ono što nosite na nogama, definitivno govori o vama mnogo više nego što pretpostavljate. Cipele će drugima reći iz kog ste društvenog miljea, one bez reči pričaju o vašem materijalnom statusu, ali i o ukusu, stilu i načinu života.

Ono što će lakovane cipele reći o vama svakako je poruka da ste jedan pravi muškarac, džentlmen, kakvih sve manje ima u današnje vreme, i koji će na pravi način ispoštovati prigodu radi koje je pozvan. 

Sve velike večeri u životu mogu biti propraćene crnim lakovanim cipelama, počevši od prve, a to je matursko veče. To je događaj kada momci po prvi put „uskaču“ u odela, a savršeno će im pristajati i lakovane cipele. 

Ako vas brine kako da uklopite boje u svojoj odevnoj kombinaciji, onda znajte da se braon boja cipela slaže uz skoro sve varijante. Dakle, u tom slučaju izbor elegantnih braon lakovanih cipela bi bilo pravo rešenje. Jedino na šta treba da obratite pažnju jeste da tom prilikom ne nosite crne pantalone, ali svaka druga boja koja je svetlija od braon cipela dolazi u obzir. 

Staro modno pravilo glasi da se kaiš mora slagati sa vašim lakovanim cipelama, pa ako ispoštujete ove male modne savete, sigurni smo da ćete među zvanicama na događaju ostaviti utisak kakav ste želeli.

Lakovane cipele – cena:

Elegantne lakovane cipele možete naći u rasponu cena od 3799 din. sve do 25990 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice obuće ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane