Dodaj firmu

Iznajmljivanje venčanica je poseban posao. Svaka devojka ima zamišljenu idealnu haljinu za venčanje, u kojoj će se zakleti svom voljenom na večnu ljubav. Međutim, iskustva govore da se veliki broj budućih nevesti predomisli kada uđe u salon, pa izabere nešto sasvim drugo od onoga o čemu su maštale. To se verovatno dešava iz razloga što saloni venčanica imaju zaista bogatu ponudu, pa se devojke prosto zbune i ne znaju koju bi pre odabrale.

Sa druge strane, u romantičnoj priči koja se zove venčanje, postoji i ekonomska strana. Obično se razmišlja u stilu: „Zašto dati ne tako malu svotu novca  za svečanu haljinu koju će mlada obući samo jedan dan u životu, ma koliko poseban bio?“ 

Alternativa kupovini nove venčanice je iznajmljivanje venčanica. Nosite je na dan venčanja i kasnije je vratite, a značajna količina novca vam ostaje u džepu. U današnje vreme veliki broj parova se odlučuje upravo za ovu varijantu.

Izdavanje venčanica

Preporuka je da se venčanica rezerviše na vreme, a najidealniji tajming za to je par meseci pre venčanja. Ili, drugim rečima kazano – nikada nije previše rano da rezervišete svečanu toaletu o kojoj ste sanjale čitavog života.

Međutim, dešava se da mladenci upadnu u vremenski cajtnot, iz različitih razloga, pa ih uhvati panika, jer mlada nema venčanicu. Ipak, ne brinite, i bukvalno dan pred venčanje, možete iznajmiti ovu specijalnu haljinu, i da se u njoj osećate lepo, kao što ste i želele.

Kada iznajmljujete venčanicu, uz nju dobijate i svu prateću opremu, odnosno šal, veo, rukavice, bidermajer, torbicu i dijademu. 

Iznajmljivanje venčanica za trudnice

Trudnice koje staju na „ludi kamen“, često se pitaju da li postoje venčanice koje one mogu iznajmiti, s obzirom na njihovo blagosloveno stanje i zaobljeni stomačić. U ponudi salona venčanica, postoje raznorazni modeli, koji se po potrebi mogu korigovati, odnosno proširiti, međutim, ima i takvih venčanica koje su u startu namenjene za trudnice. 

Izdavanje venčanica u inostranstvo

Ponekad se venčanica iznajmi u Srbiji, a venčanje se obavi u nekoj drugoj državi. U tom slučaju ćete prilikom preuzimanja dobiti overen ugovor koji je validan na graničnom prelazu.

Iznajmljivanje venčanica – iskustva

Savremene mlade vole da ponudu salona pogledaju putem kataloga, ili zahvaljujući web prezentacijama, na kojima su u slici i reči prikazani najrazličitiji modeli. Preporuka stručnjaka jeste da odaberete šta vam se najviše dopada, a da zatim posetite fizičko sedište prodavnice, kako biste zaista i probale svečanu toaletu koju želite. 

Kada iznajmljujete venčanicu, potrebno je da potpišete ugovor o tome, jer je to procedura koja se mora ispoštovati. 

U životu se dešavaju razne stvari pa i to da se devojka predomisli i da želi neku drugu venčanicu. Saloni dozvoljavaju mogućnost zamene, pa ćete na svom venčanju nositi svečanu toaletu koja u potpunosti ispunjava vaše zahteve.

Naravno, prilikom slavlja, moguće je da se venčanica isprlja ili ošteti. Vaša obaveza je da prilikom vraćanja venčanice, tu pojedinost naglasite. Venčanica će se detaljno pregledati, u vašem prisustvu, a šteta će biti naplaćena samo ukoliko je svečana haljina toliko oštećena da se ne može popravkom vratiti u prvobitno stanje. 

Iznajmljivanje venčanica – cena:

Cene izdavanja venčanica kreću se od 250 do 400 evra, u zavisnosti od modela i kolekcije.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone venčanica ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane