Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kreativna radionica
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kreativna radionica

Kreativnost je jedna od najlepših osobina i zbog toga bi je trebalo razvijati od najranijeg detinjstva. Mališani su sami po sebi već maštoviti, i svedoci smo toga da kreativnost prvo ispoljavaju kroz pevanje i crtanje, i to mnogo ranije no što napišu slovo A, na primer.

kreativna radionica

Mašta može svašta, a da je to i zaista istina, uverićete se ako svoje dete upišete u neku od kreativnih radionica gde se razvijaju i komunikativne i socijalne veštine najmlađih.

Kreativna radionica za decu

To su mesta koja će vrlo brzo postati omiljena klincima i klincezama, jer će osećati pravu kućnu atmosferu i da su deo jedne velike porodice. Ono što će im naročito biti interesantno jeste što će biti u mogućnosti da se igraju lutkicama i ostalim igračkama koje su napravili potpuno sami, svojim rukama.

Ono što odlikuje svaku kreativnu radionicu je puno smeha, zabave, crtanja, pevanja, kao i igranje tradicionalnih dečijih igrica...- i to je naravno, samo deo celokupnog sadržaja!

Kreativne radionice

Ukoliko upišete dete u kreativnu radionicu, ono će postati pravi mali istraživač prirode i sveta koji ga okružuju, vođeno rukom stručnih vaspitača, koji pružaju mališanima puno ljubavi i podstiču njihovu radoznalost za novim saznanjima.

Kreativne radionice imaju svoj program, koji može da se izvodi svakoga dana i to u trajanju od deset časova. Naravno, to se odnosi na decu predškolskog uzrasta, tako da ovakvi programi u celosti zadovoljavaju interesovanja i potrebe mališana.

Kreativne radionice za decu

Svakom detetu je potrebno da se razvija najpre fizički, a potom i intelektualno i socio-emotivno. S obzirom na to da najmlađi učestvuju u mnoštvu aktivnosti i u stalnom su kontaktu sa vršnjacima i vaspitačima, oni konstantno razvijaju veštinu kominikacije, samopouzdanje, kao i svoju kreativnost.

kreativne radionice za decu

 

Boravkom svakoga dana u kreativnoj radionici, dete širi svoja znanja o životu, drugima i o sebi.

Šta može moje dete da nauči u kreativnoj radionici?

U dosadašnjem tekstu smo već naveli mnoge prednosti kreativnih radionica, ali to je tek početak. Naime, psiholozi će reći da je za dete najvažnije da razvije svest o samom sebi kao i samopoštovanje. To bi značilo da će najmlađi postati svesni svojih kvaliteta i vrednosti, ali će isto tako naučiti da budu deo grupe i da poštuju i vrednuju tuđ trud i rad,  i rezultate istog.

Takođe, jako je važno da deca mogu da izraze ono što osećaju ili misle. To se postiže kroz razgovore, razne praktične primere i aktivnosti. Shvatiće da postoje deca drugačija od njih i biće sposobni da te razlike prihvate.

Akcenat se stavlja na vaspitanje i obrazovanje mališana, pa u tom smislu se naročita pažnja posvećuje fizičkom, likovnom i muzičkom vaspitanju, razvoju govora i učenju prvih i početnih pojmova iz matematike; deca se uče da upoznaju okolinu; takođe, učenje stranog jezika je vrlo bitno, pa se kroz svakodnevni rad pažnja obraća i na taj segment.  

Koje su prednosti kreativnih radionica?

Prednosti kreativnih radionica ima zaista mnogo, jer zamislite da dete to isto vreme provodi kod svoje kuće, bez vršanjaka, dok ga čuvaju baka ili deka? Ovom konstatacijom ne želimo ni u kom slučaju da umanjimo značaj „baka i deka servisa“, već da naglasimo značaj kreativnih radionica, odnosno njihovih programa i stručnih lica koja rade sa najmlađima.

Dete pre svega razvija svoj govor, što je odlična osnova za ceo budući život. Osim dobrih govornih veština, dete će naučiti osnove čitanja i pisanja. Kod govora se posebna pažnja obraća na dikciju, jer nije isto da li govorimo razgovetno i jasno, ili „sebi u bradu“.

U tom smislu deca uče brzalice, brojalice, ponavljanje i prepričavanje pesama, čime se obogaćuje vokabular.

Interesantno je i da deca vole da glume, pa se tako organizuju raznorazne mini-predstave u kojima deca iskazuju koliko su kreativna i sjajno se zabavljaju.

Gde je govor, čitanje i pisanje, tu je odmah i matematika. Kreativne radionice pomažu deci da razmišljaju na matematički način, pri čemu je potrebno da znaju da pokažu predmete i odrede njihov oblik, na primer – lopta, kocka, kupa... Takođe, bitna je i pozicija tih predmeta – gore, dole, levo, desno, kao i njihov broj.

Koji su programi kreativnih radionica?

Pored svega navedenog u dosadašnjem tekstu, deca uče i o društvu i prirodi koja ih okružuje. Ovi mali istraživači života, spoznaju svet oko sebe kroz pesmice i priče o životinjskom carstvu, o prirodnim pojavama, ali i o novim tehnologijama, za šta su posebno zainteresovani, kao i o saobraćaju i slično.

Spomenimo i strane jezike, za koje su deca naročito prijemčiva, i poznato je da ih mnogo lakše i brže usvajaju nego odrasli ljudi. Često se kaže da mališani strani jezik ne uče, već upijaju reči, fraze, gramatiku...

 

kreativna radionica cena

Najčešće je u kreativnim radionicama zastupljen engleski, uz francuski ili nemački jezik, gde se nastava izvodi grupno ili individualno, što sve predstavlja deo aktivnosti koje se obavljaju svakoga dana.

Muzičko vaspitanje u kreativnim radionicama

Muzika je jedna od najkreativnijih stvari na svetu, tako da predstavlja veoma bitan segment u životu svakog mališana. Uz pesme, tu je i pokret, odnosno igra, pa će uz pomoć vaspitača uspeti da nauče da pevaju uz pokret, kao i uz pratnju različitih instrumenata, ali i da savladaju tehnike pravilnog pevanja.

Likovno vaspitanje u kreativnim radionicama

Deca obožavaju da crtaju, i to je jedan od najboljih načina da opišu o čemu trenutno razmišljaju i kakvog su raspoloženja. Posebno im je zanimljivo da upotrebljavaju kolaž papir, da prave različite oblike i figurice od plastelina, a tu su naravno i obavezni flomasteri, drvene bojice, krede...

Deca se ovako uče i estetskom procenjivanju, što znači da će naučiti da ocene koliko je nešto lepo ili kako da učine svoj crtež ili oblik još kreativnijim i zanimljivijim.

Za koji uzrast je najpreporučljivije poslati dete u kreativnu radionicu?

Deca svoju kreativnost pokazuju već od treće godine života ili i ranije, i to najpre kroz pevanje, a potom i crtanje i na još mnogo načina. Porodicu kreativne radionice najčešće čine deca predškolskog uzrasta, a takođe i deca do četrnaest godina mogu pohađati umetničke kreativne radionice.

Da bi vaše dete razvijalo svoju ličnost, inteligenciju i emocije, kao i kreativnost na najbolji mogući način, naš savet je da iskoristite usluge kreativnih radionica, u kojima nikada nije dosadno, već je uvek zabavno i inspirativno, jer one predstavljaju nepresušan izvor novih saznanja o životu.

Kreativna radionica – cena:

Koliko ćete platiti za boravak deteta u kreativnoj radionici, zavisi od broja termina – na mesečnom nivou, to može biti 20 termina i tada je cena u proseku oko 9500 dinara, odnosno dnevno – 1 termin – od 500-600 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate kreativne radionice koje su oglašene ispod našeg teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

15.09.2018
Nenad Pavlovic

Da bi vaše dete razvijalo svoju ličnost, inteligenciju i emocije, kao i kreativnost na najbolji mogući način, moj savet je da iskoristite usluge kreativnih radionica, u kojima nikada nije dosadno, već je uvek zabavno i inspirativno, jer one predstavljaju nepresušan izvor novih saznanja o životu.

08.08.2017
Jana Stankovic

Svaka kreativna radionica je mesto gde bi svako dete trebalo da se ostvari i da se potvrdi. Najvaznije na kreativnim radionicama je da se deca nauce da se dovoljno oslobode od razlicitih stega po kojima je grad Beograd narocito poznat.

13.05.2017
Biljana Brankovic

Mora u svakom slucaju da se dobro plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

10.05.2017
Dusan Markovic

Koliko mi se samo cini, po mnogo cemu je ona naravno i vise nego idealno resenje.