Kreatopolis Art Studio

  • 3
5.00 | 3 ocena

O nama - Kreatopolis Art Studio


Kreatopolis je jedinstveno mesto koje daje mogućnost svim uzrastima da razviju svoje talente i budu kreativni. Redovne radionice odvijaju se u okviru tri osnovna programa – LIKOVNOG, MUZIČKOG i KREATIVNOG PISANJA. Osim toga, moguće je odabrati KOMBINOVANI PROGRAM (kombinacija navedenih programa u dogovoru s polaznikom).

Organizujemo PRIPREME ZA MUZIČKE I LIKOVNE SREDNJE ŠKOLE I FAKULTETE.


Rad se odvija u malim grupama, poluindividualno ili individualno, tako da se prilagođavamo individualnim potrebama i sklonostima polaznika.


Prvi probni čas je besplatan, potrebno je samo da se najavite telefonom.


Programi u Kreatopolisu su brižljivo osmišljeni tako da pruže sve potrebne umetničke veštine u skladu sa uzrastom polaznika. Na ranim uzrastima, akcenat je na razvijanju kreativnosti i motorike, dinamičnoj smeni aktivnosti i ovladavanju bazičnim tehničkim znanjima. Na kasnijim uzrastima radi se na sticanju umetničkih kompetencija i stručnih veština, ali nastavljamo da negujemo i KREATIVNOST jer verujemo da je u njoj ključ uspeha kojim god poslom da se bavimo. Nema prepreka za kreativnost, nikad nije kasno!

Mentori su visoko stručni, sa dugogodišnjim iskustvom u pedagoškom radu.

Likovni program i Kreativno pisanje: Jana Rastegorac Vukomanović, master akademski slikar i master filolog opšte književnosti

Muzički program: Andrea Stamenković, magistar pop-džez pevanja


MUZIČKI PROGRAM

Od hobija do profesije

Kreatopolis art studio nudi bogat muzički program, s akcentom na pevanju. Budući da ono nije starosno ograničeno, program je prilagodjen mališanima, tinejdžerima i odraslima. Nastava je u malim grupama ili individualna, po želji i potrebi polaznika. Repertoar obuhvata pesme na srpskom i engleskom jeziku. Žanr: POP, ROK, MJUZIKL.

PO ČEMU SE RAZLIKUJEMO - kompletan rad na izvodjačkom nastupu pevača, od izlaska na scenu, preko rukovanja mikrofonom, pravilne postavke glasa, do scenskog pokreta.


PEVANJE (GRUPNA NASTAVA)

Uzrast: 6 do 18 god. (I grupa 6-9 god, II grupa 10-13 god, III grupa 14-18 god.)

Trajanje: 90 min (PEVANJE + SCENSKI POKRET)

Žanrovi: dečije pesme; pop, rock, jazz; pesme iz mjuzikla i filma


PEVANJE - INDIVIDUALNA NASTAVA

Uzrast: 6-18 god

Trajanje: 45 min

Uz pevanje možete izabrati i izborni predmet: scenski pokret, vokalni ansambl, klavir, likovnu radionicu


MOZZ-art program (KLAVIR i SOLFEĐO)

Uzrast: 6-10 god.

Trajanje: 45 min dva puta nedeljno

Polaganje ispita na kraju godine.


PRIPREMNA NASTAVA ZA SREDJNU MUZIČKU ŠKOLU (klavir, solfeđo, teorija muzike i pevanje)


UZRAST: OD 10-18 G

LIKOVNI PROGRAM


MALI ATELJE SLIKARI

Uzrast: predškolski i školski, po uzrasnim grupama (2+)

Trajanje: 2h jednom nedeljno

Posebno dizajniran program prema standardima savremene likovne pedagogije, fokusiran na to da kod dece razvije ljubav prema umetnosti, inicijativu, dobar ukus i kreativnost. Deca se upoznaju sa klasičnim likovnim materijalima, sa osnovama istorije umetnosti, tehnikama primenjene umetnosti, dizajnom, ilustracijom i animacijom. Poseban akcenat stavljen je na buđenje unutrašnje motivacije kroz pažljivo odabrane primere, mogućnost izbora u okviru široko postavljene teme, individualizovan pristup, stalnu smenu različitih tehnika i likovnih tema.


LIKOVNI ATELJE ZA TINEJDŽERE / ODRASLE (12+)

Trajanje: 2h jednom ili dva puta nedeljno

Fleksibilan program koji izlazi u susret individualnim potrebama polaznika – od bavljenja slikarstvom kao hobijem, do savladavanja i usavršavanja različitih tehnika likovnih i primenjenih umetnosti. Akcenat na dobrom crtežu kao osnovi za sve medije vizuelnih umetnosti.


OSNOVE ANIMACIJE I ILUSTRACIJE – uključen kao kurs u okviru ateljea, moguće je upisati individualno kao poseban program.


KREATIVNO PISANJE

Uzrast: školski

Trajanje: 2h jednom ili dva puta nedeljno

Fleksibilan program sa mogućnošću individualnog i grupnog rada, koji pruža znanja neophodna za razumevanje književnih dela, građenje dobre priče, upečetljivih likova i motiva. Pomaže u bogaćenju rečnika, sticanju besprekornog stila, pruža potrebna pravopisna znanja. Razvija verbalnu fluentnost i kreativnost kroz različite vežbe i igre, u skladu sa uzrastom.


PRIPREME ZA UMETNIČKE ŠKOLE I FAKULTETE

Pripremanje za fakultete likovnih i primenjenih umetnosti, kao i druge škole u kojima se na prijemnom polažu crtanje i slikanje.

CRTANJE – mrtva priroda, portret sa šakama, crtanje po živom modelu, kroki

SLIKANJE – mrtva priroda


Iskustva i preporuke posetilaca

01.05.2018 11:33
Marko Miletic

Decije radionice Kreatopolis pokrenuta sa idejom da deci (ali i odraslima) omoguce umetnicki razvoj kroz individualni pristup,rad u malim grupama i opustenoj atmosferi. Crtanje,slikanje i rad sa razlicitim materijalima vazni su ne samo za negovanje kreativnosti i tehnickih vestina, vec za celokupni razvoj licnosti,pre svega za intelektualni ,socijalni i razvoj motorike. Kreatopolis nastoji da prati i balansira sve potebe svojih polaznika,kao i da svaki od njih na kraju casa izadje sa dobrim radom ali i sa osmehom.U ponudi cete naci razlicite programe kao sto su miks umetnosti,animacija i ilustracija,kreativno pisanje,kreativan kurs za trudnice i roditelje sa malim bebama,to je nesto sasvim novo!Sve pohvale i preporuke!

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Deca Dečije radionice
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Kreatopolis Art Studio
  • Kreatopolis Art Studio,
  • skola pevanja Zvezdara,
  • muzicka skola Zvezdara,
  • Zvezdara,
  • Kreatopolis Art Studio Beograd