Dodaj firmu

Škola crtanja Marija Šavija

Škola crtanja i slikanja Marija Šavija nalazi se u Beogradu u KC Grad priprema za umetničke fakultete i usmeravanje talentovane dece kroz dalji razvoj i učenje u slikarstvu.
Pročitaj više

Kapetan Mišina 6a (UK Stari Grad - Parobrod)
Stari grad, Beograd

Kreativna Radionica Vijuganje

Ukoliko želite da Vaše dete kreativno provodi svoje slobodno vreme, razvija maštu i logičko mišljenje, kreativna radionica Vijuganje je pravi izbor. Kroz igru i različite sadržaje deca predškolskog i školskog uzrasta imaju priliku da steknu nova i praktična znanja.
Pročitaj više

Vespučijeva 22
Novi Beograd, Beograd

Škola crtanja Crtuljko

Ukoliko primećujete da Vaše dete ima talenat za crtanje i slikanje, škola CRTULJKO je prava adresa za decu predškolskog i školskog uzrasta. Naša škola postoji 11 godina, a časove drži akademska slikarka Mina Todosijević.
Pročitaj više

Ulofa Palmea 4b (Mirijevo), Čelopečka 5
Zvezdara, Beograd

MOJ DNEVNIK Dnevni boravak dece

Dnevni boravak dece MOJ DNEVNIK organizuje brojne aktivnosti i edukativne tematske radionice namenjene deci osnovnoškolskog uzrasta. Uz pomoć učitelja sa iskustvom, deca uče i rade domaće zadatke, igraju se i druže sa vršnjacima.
Pročitaj više

Prelivačka 2a
Borča, Beograd

Škola crtanja Kreatopolis Art Studio

Dečije radionice Kreatopolis pokrenute su sa idejom da deci (ali i odraslima) omoguće umetnički razvoj kroz individualni pristup, rad u malim grupama i opuštenoj atmosferi.
Pročitaj više

Brsjačka 8
Zvezdara, Beograd

Atelje Slavković - karikature Nele

Atelje Slavković nalazi se u ulici Vladimira Rolovića, broj 114, na teritoriji opštine Čukarica.
Pročitaj više

Vladimira Rolovića 114/2
Čukarica, Beograd

ŠKOLA CRTANjA i SLIKANJA BEOGRAD

Škola crtanja je dobar nacin da podstaknete i razbuktate kreativnost vaseg deteta. Verovatno ste mnogo puta ostali zadivljeni kada ste videli neku grafiku, akvarel ili ulje na platnu, pa ste i vi poželeli da umete tako vešto da baratate bojama i kičicom. Ukoliko u vama „čuči“ slikar, onda je pravo vreme da to i otkrijete, tako što ćete upisati škole crtanja i usavršiti svoja znanja i talente.

Časovi crtanja

Interesantan je podatak da ne postoji starosna granica koja određuje ko se sve može upisati na časove crtanja. To mogu biti deca, ali i penzioneri. Ovu nastavu, osim mališana, najčešće pohađaju tinejdžeri koji žele da upišu srednju umetničku školu ili budući brucoši, radi pripreme za Akademiju.

Škola crtanja za decu

Deca posebno vole blok i bojice, tempere, vodene boje... Ukoliko vaš mališan pokazuje izraženu sklonost ka linijama, oblicima i lepim koloritima, možda je pravo vreme da razmislite o upisivanju u školu crtanja za najmlađe.

Obično se radi o deci od tri do četrnaest godina, a osnovni smisao škole jeste da probudi kreativnost kod mališana. Deca su po svojoj prirodi već kreativna, ali im je ipak potrebna mala pomoć stručnih lica da bi razvila motoriku, kao i upoznavanje sa materijalima da bi dobili sliku ili crtež baš onakav kakav su zamislili.

Privatni časovi crtanja za decu

Kada kažemo privatni časovi, tada mislimo na individualnu nastavu, gde nastavnik ili profesor rade samostalno sa detetom. Razna istraživanja su pokazala da je ovakav vid pristupa učenju najbolji, zato što se najlakše usvaja ono što treba da se nauči, u našem slučaju crtanje.

Na ovaj način dete će naučiti da komponuje boje, površine, linije i oblike, kao i da dodaje senke i svetlo, stvarajući odgovarajuću perspektivu. Cilj privatnih časova crtanja za decu jeste da mališani obogate i razviju svoje estetske i likovne sposobnosti.

Škole slikanja

Škola slikanja obično ima mali broj polaznika u jednoj grupi, kako bi svima mogla biti posvećena jednaka pažnja profesora. Najčešće je to od šest do deset učenika, i časovi se mogu održavati dinamikom jedanput nedeljno, na primer.

Korisno je imati informaciju da su grupe formirane na osnovu uzrasta, a to znači od predškolaca do penzionera. Postoje škole koje imaju programe koji su namenjeni za decu koja imaju oštećenje sluha.

Najčešće je potrebno da sami nabavite crtački blok, dok se u školi dobija ostali pribor, ali savetujemo da ovaj podatak proverite sa školom za koju ste se odlučili.

Škole slikanja se pokazuju posebno korisnim kod upisa na željeni fakultet (Likovna akademija, arhitektura i sl), gde je tradicionalno velika konkurencija. Na ovaj način budući studenti sebi povećavaju šanse za upisom, svesni da je neophodno ulagati u sebe i svoje usavršavanje.

Časovi slikanja za decu

Mališani obično dolaze na časove slikanja jednom nedeljno, kao što smo već naveli, i to je dvočas koji traje devedeset minuta. Nastava se može odvijati svake subote, i to tokom cele školske godine.

Deca uče o crtačkim tehnikama kao što su kreda, ugalj, voštana boja, pastel, bojica, olovka,   flomaster, ali i o slikarskim tehnikama, a to su mozaik, boja za staklo, boja za tekstil, tempere i vodene boje...

Škola crtanja – cene:

Koliko ćete novca izdvojiti za školu crtanja, najviše zavisi od broja časova koje pohađate.

 U tom smislu, cene se kreću u rasponu od 70 do 350 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane