Dodaj firmu

Kamerton studio - časovi klavira

Kamerton studio za muzičke umetnosti sadana još jednoj lokaciji u Rakovici. Ukoliko Vaše dete voli da svira, peva i igra, dođite da se upoznamo sa muzikom i da naučimo da sviramo osnovne muzičke instrumente.
Pročitaj više

Hasanaginice 17a
Rakovica, Beograd

časovi klavira Kreatopolis Art Studio

Dečije radionice Kreatopolis pokrenute su sa idejom da deci (ali i odraslima) omoguće umetnički razvoj kroz individualni pristup, rad u malim grupama i opuštenoj atmosferi.
Pročitaj više

Batutova 8, Lion
Zvezdara, Beograd

Primetili ste da vaše dete pokazuje sklonost prema muzici? Tada je najbolja odluka da mališana upišete u muzičku školu ili da organizujete privatne casove, koji mogu biti casovi klavira. Mnogo dece želi da nauči da svira klavir, pošto je to veoma sofisticirani instrument, namenjen pre svega klasičnoj, ali i pop muzici.

Ipak, korisno je imati informaciju da časovi klavira nisu namenjeni samo najmlađima, već da u bilo kom dobu sebi možete da ispunite želju i naučite da svirate omiljene kompozicije.

Škola klavira

U školi klavira obično se polaznici raspoređuju prema uzrastu, a to su deca, mladi i odrasli. To bi značilo da se mogu prijaviti svi koji žele da steknu osnove muzičkog obrazovanja, iako pre toga nikada nisu pohađali neku muzičku školu niti su imali prilike da uče da sviraju na klaviru.

Program se prilagođava prema kandidatu, što sve zavisi od njegovog interesovanja i sposobnosti koje poseduje. Sve to bi značilo da su časovi individualni, a nastava može da bude organizovana jednom nedeljno.

Polaznik se upoznaje sa osnovama sviranja, notacije i teorije.

Podučavanje klavira

Podučavanje klavira se može obavljati po kriterijumima koje vi sami određujete, što je sve propraćeno od strane iskusnog privatnog profesora. Znanje učenika može da bude u početnom, srednjem, višem ili naprednom nivou.

Učiti sviranje klavira je vrlo korisno sa mnogo aspekata, jer se na taj način podstiče razvoj motorike, koncentracije, inteligencije, ali i proširuje se osnovna kultura.

Profesori klavira su vrsni pedagozi koji svojim profesionalnim pristupom prilikom podučavanja doprinose razvijanju talenta kao i ljubavi prema klaviru kao instrumentu.

Časovi klavira za učenike

Časovi klavira su najčešće namenjeni učenicima, i mogu se održavati u malim grupama koje broje od šest do osam polaznika. To se odnosi na decu do dvanaest godina, dok nakon ovog uzrasta nastava postaje individualna.

Psiholozi tvrde da se deca lakše prilagođavaju u malim grupama, a broj do osmoro dece je optimalan kako bi se profesor mogao kvalitetno posvetiti svakom detetu pojedinačno.

Časovi klavira za decu

Kada se uči sviranje klavira, paralelno se uči i solfeđo, što bi značilo muzičko opismenjavanje. Na taj način se razvija ritam, muzička memorija i sluh.

Časovi klavira za decu su prilagođeni njihovim sposobnostima, individualnim potrebama, ali i muzičkom ukusu i karakteru. O svemu tome se dogovarate sa odabranim profesorom klavira, koji će vaše dete podučavati tehnici sviranja, osnovama muzičke teorije, kao i osnovama interpretacije.

Bićete prijatno iznenađeni kada vaše dete koje ima na primer, samo četiri godine, za samo nekoliko meseci nauči da pravilno izvodi prve melodije. Zahvaljujući sviranju klavira, dete razvija emotivnu inteligenciju, podiže samopouzdanje, razvija radnu disciplinu, i proširuje opštu kulturu.

Muzika je poklon za ceo život koji darujete svom mališanu, tako da je vaša prava odluka upis deteta u muzičku školu i pohađanje časova klavira. Nakon toga ostaje da zajedno uživate u prelepim melodijama i uspesima koje će dete ostvarivati u budućnosti.

Časovi klavira – cena:

Za časove klavira potrebno je izdvojiti od deset do petnaest evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta.  

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane