Drupal

0.0 | 0 ocena

Drupal predstavlja jedan od sistema za upravljanje sadržajem na mreži (CMS). Odlikuje ga to što je besplatan, otvorenog koda (open source) i koristi PHP programski jezik.

Drupal ima široku zajednicu korisnika i svoju primenu nalazi na različitim tipovima prezentacija, od ličnih blogova i malih časopisa do složenih sajtova namenjenih elektronskoj trgovini, poslovanju, obrazovanju i politici. 

Rad u Drupalu omogućava kreiranje i razvoj izuzetno kompleksnih sajtova na bezbedan i pouzdan način. O tome svedoči činjenica da NASA, Ujedinjene nacije, Nedeljni časopis Ekonomist i Harvard – odeljenje za nauku i inženjering poseduju web sajtove koje pokreće upravo Drupal.

Škola Drupal programiranja

Škole Drupal programiranja uspevaju da svojim polaznicima obezbede praktično znanje koje se ubrzo može pretvoriti u zaradu kroz rad na razvoju, administraciji i održavanju web sajtova za domaće i strane poslodavce.

Za upis u školu Drupal programiranja potrebno je razumevanje osnovne programerske logike i snalaženje u radu sa PHP programskim jezikom. Za polaznike koji ne poseduju ovo predznanje škole programiranja obično organiozuju dopunske časove. 

Kurs Drupal programiranja

Kursevi Drupal programiranja koncipirani su tako da kroz praktično učenje i neposredan rad na realizaciji realnih projekata od polaznika učine konkurentnim na IT tržištu rada. IT stručnjaci koji poseduju veštinu  rada u Drupalu sve su cenjeniji i traženiji. Dodatna prednost Drupala je u tome što odvaja dizajn od sadržaja, stoga programeru nije potrebno znanje iz web dizajna.

Za ovladavanje veštinom Drupal programiranja potrebno je od 60 do 180 časova, u zavisnosti od toga kako je kurs osmišljen. Kurseviupal mogu biti individualni ili grupni i manje ili više intenzivni.

Cena kursa Drupal programiranja iznosi od 200 do 500 evra. Kursevi se održavaju u školama programiranja ili preko interneta.

Navedeni iznos je informativan i okviran. Predlažemo vam da se oko tačne cene konsultujete sa školama koje slede za ovim tekstom.

 

 

Iskustva i preporuke posetilaca

08.12.2018
Marina Dakic

Ukoliko zelite da na kvalitetan nacin upravljate drupal sistemom, onda je najbolje da pronadjete neko pouzdano mesto gde ce za novac zeleti da vam prenesu znanje iz te oblasti.

09.05.2017
Mihajlo Nastasovic

Ucenje drupala po pravilu bi trebaju da traje jako dugo i nije bas previse jeftino.

24.04.2017
Simona Vucinic

AKo hocete da budem iskren, nisam bas potpuno ni sigurna za sta se tacno ovaj programski jezik koristi.

12.04.2017
Todor Markovic

Kada govorimo o ovom programskom jeziku. Po meni je najbolje da pocnete na vreme da ga ucite.

28.03.2017
Marta Dencevic

Po meni je ovo odlican jezik u koji definitivno treba da imate puno poverenje.

13.03.2017
Janko Zivanovic

Mislim da ovaj jezik i nije bas toliko namenjen pocetnicima.

21.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se drupala tica, licno smatram da on u danasnje vreme ipak nema neku prakticnu upotrebu.

24.01.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, drupal je odlican programski jezik. AKo se bas z anjega odlcuite sigurno je samo to da se necete pokajati.

05.01.2017
Nikolina Pantelic

Ovo je jedan veoma dobar program i koristan pre svega posto ima veoma kvalitetnu primenu

16.12.2016
Ivan Stojanovic

Moram da budem iskren i da kazem da je po pitanju drupala, veoma vazno da se posavetujete sa nekim strucnim licem. Nisam bas siguran da li je to neki programski jezik ili vec nesto drugo.

30.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju ucenja drupala, samo treba da posetite skolu za programiranje YuCAD i ukoliko budet uradili sigurno se necete pokajati.

15.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko planirate da naucite da programirate u programskom jeziku kao sto je Drupal, u svakom slucaju treba po tom pitanju da se opredelite za neku proverenu skolu kao sto je primera radi OU znanje.

24.10.2016
Marko Petrovic

Iskreno do sada zaista nisam cuo za Drupal niti sam u svojoj karijeri iamo neko blize iskustvo sa njim.

24.08.2016
Dusan Markovic

Postoje skole racunara koje se zaista ne libe da vam prenusu znanje u ovoj oblasti. jedino je problem u tome sto je za to potrebno poprilicno da platite.

20.07.2016
Lea Stankovic

Ukoliko zelite da na kvalitetan nacin upravljate drupal sistemom, onda je najbolje da pronadjete neko pouzdano mesto gde ce za novac zeleti da vam prenesu znanje iz te oblasti.