Škola programiranja za decu je nesto u skladu sa vremenom. U savremenom svetu, veoma je poznato da je zanimanje programer, najbolje plaćeno i najviše traženo, a razlog je jednostavan – živimo u doba tehnike, kada mnogo poslova može da se završi elektronskim putem.

Pročitaj više

Izaberite neku od škola gde mozete naći ponudu za ŠKOLE PROGRAMIRANJA ZA DECU

Beograd

Laru Edukativni centar
Laru Edukativni centar
Dositejeva 14
Zemun Pozovi

Laru edukativni centar nalazi se u Zemunu. Laru edukativni centar pruža puno opcija za decu školskog i predškolskog uzrasta kao podrška njihovom obrazovanju kroz online i klasični dečiji boravak, kreativne i obrazovne radionice....
Pročitaj više

Rajak Škola programiranja
Rajak Škola programiranja
Pozovi

Online škola Rajak pored časova matematike, nudi nekoliko online kurseva programiranja, koji su najtraženiji i najpopularniji na tržištu i posle kojih ćete lakše doći do odlične zarade i stabilnog posla....
Pročitaj više

Dečiji kreativni hub KidHub
Dečiji kreativni hub KidHub
Trenutno onlajn nastava
Stari grad Pozovi

KidHub je kreativni dečiji centar za decu od 7 do 16 godina, nalazi se u srcu Beograda i pruža deci kvalitetnu edukaciju kroz različite inovativne IT kurseve, kurseve robotike, elektronike i kreiranja video igara. U skladu sa novonastalom si...
Pročitaj više

Small Code škola programiranja za decu
Small Code škola programiranja za decu
Bulevar Zorana Đinđića 84
Novi Beograd Pozovi

Škola programiranja za decu Small Code jedna je od najkvalitetnijih škola programiranja za najmlađe. Nalazimo se na Novom Beogradu i ono po čemu smo prepoznatljivi je nastava na dva jezika-srpskom i engleskom...
Pročitaj više

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na ŠKOLE PROGRAMIRANJA ZA DECU

Dnevni boravak za školsku decu - 1 dan (obrok je uračunat u cenu)
20 Eur 10 Eur
Dnevni boravak za školsku decu - 1 dan (obrok je uračunat u cenu) AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Dnevni boravak za školsku decu mesec dana (pon - pet, od 7h do 18h)
200 Eur 180 Eur
Dnevni boravak za školsku decu mesec dana (pon - pet, od 7h do 18h) AKCIJA ističe za Preuzmi kupon
Procoding Edukativni Centar
Procoding Edukativni Centar
Gandijeva 132
Novi Beograd

Procoding edukativni centar nudi različite kurseve za decu od 5 do 16 godina, sa ciljem da ih uvede u svet robotike i programiranja. Nastavu vode iskusni predavači koji u radu primenjuju savremenu opremu i robote. Takođe, organizujemo i kurse...

Kliker Centar programiranje za decu
Kliker Centar programiranje za decu
Majke Jevrosime 20
Stari grad

Omogućite Vašem mališanu da stekne kompjuterske veštine neophodne za 21. vek, izaberite Kliker Centar za kreativno razmišljanje. Naši kursevi programiranja zasnovani su na inovativnoj metodi “Creative computing” i namenjeni deci uzrasta od ...

EduTech škola programiranja za decu
EduTech škola programiranja za decu
Palmira Toljatija br 5, (TC stari Merkator)
Novi Beograd

Ukoliko želite da Vašem detetu obezbedite sigurnu budućnost, škola programiranja za decu EduTech je pravo rešenje za Vas. Program naše škole u Beogradu namenjen je najmlađim uzrastima osnovne i srednje škole, od 9 do 15 godina....

Škola programiranja za decu je nesto u skladu sa vremenom. U savremenom svetu, veoma je poznato da je zanimanje programer, najbolje plaćeno i najviše traženo, a razlog je jednostavan – živimo u doba tehnike, kada mnogo poslova može da se završi elektronskim putem.

Ukoliko imate želju da vaš mališan postane jednoga dana poznati i priznati IT stručnjak, tada je dobro da razmišljate u tom smeru da ga upišete u školu programiranja za decu.

Programiranje za decu

Kada kažemo deca, tada se misli na polaznike od sedam do osamnaest godina. Osnovni i primarni cilj škola programiranja jeste da deca u taj svet uđu na način koji je njima blizak, te da prihvate razna znanja koja će im mnogo značiti u budućem životu.

Nastava je tako osmišljena da svako dete ima mogućnost da napreduje, što čini glavnu motivaciju da se konstantno uči. Škole programiranja su namenjene svoj deci koja imaju želju da nauče neke nove stvari u ovom segmentu.

Pri upisivanju u školu programiranja, vodi se računa o tome na kom nivou se nalazi znanje polaznika. Ti nivoi nisu isti, naravno, tako da postoje obuke i kursevi za decu čije je znanje dosta više od osnovnog. Praktično, to znači da deca koja završe školu programiranja, može da nastave da se usavršavaju, i to tako što će pohađati napredne obuke i kurseve iz oblasti rada na kompjuterima i programiranja.

Šta se sve može naučiti u školi programiranja za decu?

Ono što je možda i najvažnije, to je da mališani uče kako da učestvuju u timskom radu, a dobijaju priliku i da razviju i pokažu svoju kreativnost. Oni savladavaju različite veštine programiranja u mnogim oblastima, i to tako što kreiraju multimedijalne aplikacije, uče da prave igrice i animacije.

Deca stižu i do toga da mogu da naprave i sajt, što sve podstiče pre svega logičko razmišljanje.

U školama programiranja za decu, posebna pažnja se posvećuje uzrastu polaznika, od čega direktno zavisi i nastavni proram po kome se radi. Ipak, postoji jedan uslov koji važi za svu decu, a to je da moraju da poznaju latinicu, sva slova i da znaju da čitaju i da pišu latiničnim pismom. Neka druga predznanja uopšte nisu neophodna.

Kurs programiranja za decu

Prvo što se uči jeste operativni sistem Windows, kao i osnovni programi iz Microsoft Office paketa. Pod tim mislimo na Word, Excel, Power Point.. Sledeće je da se polaznici upoznaju sa algoritmima i njihovom primenom, ali će takođe biti reči o osnovama i istoriji programiranja.

Zahvaljujući svemu tome, deca dobijaju sveobuhvatna i temeljna znanja, i postepeno napreduju tako što upoznaju konkretne programske jezike, i da se njima služe.

Škole programiranja za decu funkcionišu kao sjajan spoj teorije i prakse, a to znači da sve što dete nauči, vrlo brzo može da primeni, što pruža dodatnu motivaciju za daljim učenjem. Predavači poklanjaju pažnju svakom polazniku, tako što uočavaju eventualne pogreške i rade na njihovom ispravljanju, da bi se što brže i uspešnije savladalo gradivo koje je predviđeno.

Škola programiranja za decu – cena:

Cena za časove u školi programiranja za decu se kreće u proseku oko 70-90 evra za 30 nastavnih časova.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst