Magazin PutovanjeOdmor za svačiji džep Dubrovnik – putovanje ili avantura?

Dubrovnik – putovanje ili avantura?

by Administrator

DubrovnikNa jugu Hrvatske, 634 km od Zagreba, nalazi se skriveno blago i jedna od najpoznatijih turističkih destinacija Balkana – grad Dubrovnik. Kao vrlo prometna luka, Dubrovnik je od ranih dana bio na udaru najvećih svetskih struja. Danas važi za jedno od najluksuznijih letovališta u ovom delu sveta.

Odmor u ovoj luci se može planirati, ali je nemoguće ne iznenaditi se prelepim zalascima sunca I ukusima vrhunskih gastronomskih specijaliteta. Ono što izdvaja Dubrovnik od ostalih mesta pokraj mora, jeste njegova, skoro pa savršena mediteranska klima sa 260 sunčanih dana godišnje.

Mejdutim prava avantura počinje prilikom portage za nedirnutim oazama, nastavlja se bogatom kulturom i tradicijom, a završava prvoklasnim klubovima i restoranima u kasnijim satima. Ukoliko se zaista potrudite put vas može nanesti na obilazak najkraće reke na svetu Omble, duge svega tridesetak metera, ili možda do nekog od renesansnih letnjikovaca pa i istorijkog parka Ursula ‘pazite da vas park ne omađija i da se tu zadržite duže od očekivanog. Dešavalo se.

Izuzetno kvalitetan hotelski smeštaj i raznovrsni izbor svetksih kuhinja pružiče vam odmor bez i mrvice stresa. Dolazak do ove luke takodje može biti vrlo ugodan, s obzirom da se do nje može doći i kolima i avionom i, kao što možete pretpostaviti, brodom ili drugim plovnim sredstvom. Ukoliko se ipak odlučite za kopneni put, videće te prelepe pejzaže koje Hrvatske ima da ponudi. Ukoliko se pak umorite od gledanja kroz prozor online zajednica pomenute države neće vas ostaviti ravnodušnim. Najpoznatiji Hrvatski gaming portal hcl.hr ima u ponudi sve vrste igara od pokemona, assassins creed-a do fudbala, a ako ste za ozbiljniju igru pokera ili ruleta, istražite casino igre na mzt.hr. U svakom slučaju srećan put i za kraj vas ostavljamo sa odgovorom – Dubrovnik može biti i putovanje i avantura ali je luka  koja se definitivno nekoliko puta mora iznova posetiti.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar