Magazin PutovanjeOdmor za svačiji džep Alanja sve privlačnija

Alanja sve privlačnija

by Administrator

alanja Alanja se nalazi na jugoistočnom delu Turske obale. Udaljena je od Antalije 135 kilometara, gde se nalazi najbliži aerodrom. Smeštena je u velikom zalivu između planine Taurus na severu i Sredozemnog mora na jugu. Klima je tipična mediteranska sa toplim letima i turističkom sezonom od marta do oktobra. Zime su tople sa malom količinom padavina, pa je prisutan veliki broj turista i u zimskom periodu.
Ono što Alanju izdvaja od ostalih Turskih letovališta su beskrajno duge plaže sa obe strane grada, mnoštvo hotela i izuzetno bogat noćni život. Alanja ima dve velike plaže, Kleopatrinu i Alanja plažu. Obe su šljunkovite, a u nekim delovima i peskovite, ulaz na plažu se ne naplaćuje, a na njima možete iznajmiti suncobrane i ležaljke. Iz Alanje možete otići na nekoliko izleta, koji obuhvataju posetu antičkim i rimskim lokacijama, i posetu potopljenom gradu Myra.alanja2
Službena valuta turske je turska lira TRL, ili nova truska lira TRY koja je uvedena 1. janura 2005. godine, kada je sa starih novčanica obrisano šest nula.
Voda nije preporučljiva za piće i bolje je da kupujete flaširanu. Ni sam lokalno stanovništvo ne pije vodu sa česme. Hrana kod uličnih prodavaca je izuzetno ukusna ali treba pripaziti gde je kupujete. Medicinska pomoć i lekovi nisu baš na zavidnom nivou pa se preporučuje privatno zdravstveno osigruanje.
Bakšiš je način života u turskoj, i kulturno je ostaviti neki sitniš za većinu usluga. U većim restoranima i hotelima ako na računu nisu uračunate usluge, uobičajeno je da se ostavi 10 do 15 odsto računa.
Internacionalni kod turske je +90. Izlazni je 00381.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar