Magazin PutovanjeOdmor za svačiji džep Letovanje u Crnoj Gori – Budva ili Petrovac

Letovanje u Crnoj Gori – Budva ili Petrovac

by Administrator

budvaLetovanje u Crnoj Gori siguran je način za lud i nezaboravan provod koji ćete pamtiti još dugo po povratku kući. Neki naprosto obožavaju ovu destinaciju i ne žele da je menjaju čak ni za skupocene prekookeanske aranžmane. Jednostavno, osećaju se kao kod kuće među ljubaznom braćom Crnogorcima. Drugi, pak, izbegavaju letovanje u Crnoj Gori na sve moguće načine i odlaze tamo isključivo kada im ponestane novca za nešto luksuznije. A kada ponovo odu, nikako im ne ulazi u glavu zašto su se odupirali ovoj ideji kad je letovanje u Crnoj Gori jednostavno sjajno. Ako još niste odlučili koji primorski gradić da odaberete, naša preporuka ovoga puta su Budva i Petrovac.

Crazy summer dance

Budva je definitivno grad dobrog provoda. Ona obiluje izuzetnim plažama koje su okružene vrlo atraktivnim kafićima u kojima ceo dan možete leškariti i uživati pijackajući sokiće, koktelčiće, flertujući sa zgodnim devojkama i momcima koji su dobro pripremili mišiće za pardiranje po plažama. Najpopularnija plaža svakako je Mogren, koja se nalazi u blizini Starog grada. Za sve ljubitelje peščanih plaža, Mogren je pravi izbor. A o higijeni dovoljno govori priznanje „Plava zastavica“ čiji je ponosni vlasnik još od 2004. godine, koja je simbol čistoće i sigurnosti plaže.

Noćni život Budve je vrlo bogat. Osim ljupkih terasa i kafića, grad je prepun odličnih diskoteka u kojima se puštaju najrazličitije vrste muzike. I, što je najinteresantnije, svake večeri svaka od njih je apsolutno prepuna. U njima gostiju uglavnom domaće zvezde pop i narodne muzike, a za ljubitelje house-a tu su DJ-evi koji se staraju o atmosferi.

Između Budve i Bara

Petrovac je više destinacija za nešto starije koji žele da se opuste i odmore u pravom smislu te reči. Nije naročito velik grad, pa gde god da se smestite Gradska plaža će vam biti blizu. A za posete nešto udaljenijim plažama tu su svakodnevni izleti brodićima u kojima malo ko ne uživa.

Za razliku od Budve, tip mesta za izlazak tokom dana je nešto drugačiji. To su dosta mirniji kafei i restorani, iako je tu i klub koji gleda na Gradsku plažu i koji skoro svake večeri ugosti neku poznatu domaću zvezdu.petrovac

U blizini Petrovca nalaze se i dva prelepa ostrva, a to su Katić i Sveta Nedelja, pa nikako ne bi trebalo da propustite da ih obiđete.

Dakle, ako se odlučite za letovanje u Crnoj Gori i pored toga volite gužvu i buku – odaberite Budvu. Iako je zbog navedenih razloga uglavnom posećuju mladi, ne mari ako imate koju godinu više, a osećate se kao 20-ogodišnjak/inja. A ako ste više za „pitomo“ leto, Petrovac vas čeka.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar