Magazin Life styleZdravlje Vožnja bicikla opasna po plodnost muškarca

Vožnja bicikla opasna po plodnost muškarca

by Administrator

Vožnja bicikla, bilo na svežem prolećnom vazduhu bilo u teretani, preporučena je fizička aktivnost os strane velikog broja trenera. Ona jača mišiće nogu, zateže trbušnjake, ali ono što je manje poznato je da vožnja bicikla vrlo nepovoljno utiče na plodnost muškarca, tačnije sedište je to koje smeta polnom organu i snižava kvalitet sperme.

Za sve je kriv pritisak tela koji sprečava slobodan dotok krvi u polni organ, što može dovesti ne samo do neplodnosti, već i do urinarnih infekcija sa kojima profesionalni biciklisti svakodnevno vode borbu. Naravno, umerena vožnja bicikla teško da će moći da ima ovako negativan efekat, pa nemojte svoju lenjost pravdati ovom činjenicom.

Međutim, proizvođači ovih dvotočkaša odlučili su da olakšaju muškoj populaciji i učine da im vožnja biciklaBiciklista predstavlja zadovoljstvo, a ne strah od seksualne disfunkcije i moguće neplodnosti. Zato su na tržište izbacili modele sa sedištima drugačijim nego što su do sada bila. Ono koje je privuklo najviše pažnje je sedište sa otvorom u koji se smešta muški polni organ, pa je tako vožnja bicikla sa njim postala prava zabava.

Svakako treba pomenuti da ne mora nužno da znači da ćete biti seksualno beskorisni ako se bavite ovom fizičkom aktivnošću. Samo je potrebno da vodite računa o dozi, tačnije, da ne vozite bicikl preko četiri sata dnevno. Ako se problemi i jave, onda nemojte odlagati previše da posetite urologa.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar