Magazin LjubavLjubav i strast Odnosi posle porođaja

Odnosi posle porođaja

by Administrator

Seks posle porođaja 1Seks posle porođaja je nešto sa čime se susreće svaki normalan par. Ako ga niste imali u trudnoći, seks će možda biti među vama neko vreme tabu tema. Seks posle porođaja je ono čega se većina žena, ali i muškaraca pomalo plaši. Niko ne zna kako će izgledati, da li će biti jednako dobar i da li prilikom njega može doće do izvesnih komplikacija.

Seks posle porođaja svakako neće biti nešto što ćete moći da upražnjavate onoliko često koliko ste to do sada radili. Seks je znatno ređi u prvim mesecima, jer ste oboje zaokupljeni bebom, i svakako da je normalno i zdravo da je ona u centru pažnje, naročito majke. Otac se zbog toga nikako ne sme osećati zapostavljenim.

Pitate se, u stvari, kako da znate kada je pravo vreme za seks posle porođaja. Kada to osetite. Kako biste bile sigurne da treba da sledite svoje osećaje, za svaki slučaj prethodno posetite svog ginekologa. On će vas pregledati i posevetovati vas, ukazati vam ako je previše rano za seks posle porođaja i proceniti pravo vreme.Seks posle porođaja 2

Ako imate izvesnu odbojnost u prvim mesicima kada je u pitanju seks posle porođaja – ništa neobično. To se dešava mnogim ženama i nije nešto na šta treba gledati kao na nešto neprirodno i nenormalno. Kada se porode, žene su mnogo osetljivije u svakom pogledu, pa i fizički. Plaše se da će ih boleti, što se nekada zaista i dešava, naročito ako je polni organ prilikom porođaja pukao. Pa, dok se rana ne zaceli, uživanje u seksu svakako bi bilo nemoguća misija.

Zatim, žene su jako umorne prvih nekoliko nedelja posle porođaja. Nemaju vremena da brinu niti razmišljaju o bilo čemu osim o bebi, ne spavaju svega 3-4 sata, slabo jedu, konstantno su u pokretu. Kada beba zaspi, jedino što je ženi na umu je topla kupka i krevet. Ali, krevet kao mesto odmora, a ne kao prostor za seks.

Posle rađanja, telo žene se menja. Kukovi su širi, stomak kao Seks posle porođaja 3ni bilo koji drugi teo tela nije zatgnut, a tu su i nezaobilazni celulit i strije. Vrlo razdražljiva, žena tada gubi samopouzdanje, pa samim tim gubi i želju za seksom, ne oseća se lepo, iako je partner verovatno ne vidi toliko drugačiju.

Zato, muškarci, ne terajte svoje dame na seks pre nego što one same to ne požele. Beskrajno će im značiti vaša pažnja, ali i komplimenti koji bi mogli da ubrzaju proces privikavanja na novo telo, koje će vremenom uz fizičke aktivnosti i zdravu ishranu povratiti koliko-toliko pređašnji oblik.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar