Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Uvodjenje struje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Uvodjenje struje

Život bez električne energije je potpuno nezamisliv. Da li je u pitanju stan, kuća ili vikendica, struja se mora uvesti čim objekat bude sagrađen. U pitanju je određena procedura, koja mora biti ispoštovana da biste bili priključeni na elektrodistributivnu mrežu.

Uvođenje struje u kuću

Ono što ljude uvek najviše zanima jeste cena uvođenja struje u kuću. Suma novca koju je potrebno izdvojiti za priključke, u Beogradu i u unutrašnjosti Srbije, ne razlikuje se mnogo. 

Priključci su nešto skuplji u Beogradu, i to oni koji su vezani za kablovsku mrežu, iz razloga što je u prestonici veća naknada za uređivanje javnih površina.

Ugrađuju se takozvani tipski priključci, pa tako postoje pojedinačni jednofazni, nadzemni priljučak, potom trofazni nadzemni priključci, jednofazni podzemni kao i trofazni podzemni priključci; spomenimo još i grupne prikljčke, koji se sreću kod više stambenih objekata, i čije su cene niže nego kod pojedinačnih objekata. Grupni priključci su podzemni.

Uvođenje struje u vikendicu

Vikendica u mraku, pre će podsećati na dvorac grofa Drakule, nego na ugodno mesto za odmor i opuštanje. Ako ste već sagradili svoj raj na zemlji, ostaje samo da uvedete struju. Za to će vam biti neophodna procedura koja zahteva par koraka, ali i određena suma novca.

Kada taj novčani iznos budete uplatili, u okviru njega dobićete kompletnu opremu, odnosno orman, brojilo i zaštitnu opremu. Isporučilac struje je odgovoran za izgradnju priključka, tehničku ispravnost i održavanje. 

Potrošači mogu poželeti da u sopstvenom aranžmanu izvedu radove za priključenje na mrežu svoje vikendice.

Uvođenje struje na njivi

Možda u prvi mah ljudi pomisle zašto je potrebna struja na njivi, ali savremeno doba je donelo drugačije standarde, pa danas svaka njiva može imati svoj priključak. 

 

 

Do sada, pumpe za navodnjavanje pokretao je skupi dizel, a uvođenjem struje na oranice, pumpe će pokretati električna energija, što je značajno jeftinije.

Utikač za struju na njivi, pa još trofazni, u prvi mah zvuči kao da se višedecenijki san mnogih vlasnika njiva ostvaruje. Najpre se postave bandere, pa se potom razvuku kilometri kablova. Zatim sledi postavljanje trafo stanica. 

Poljoprivrednici navode da su za zalivanje tokom proleća i leta, za površinu njive od oko sedam hektara koje su pod povrtarskim kulturama, trošili i do četiri tone dizela. Posle uvođenja struje na njivi, vaši troškovi će biti barem upola manji. 

Takođe, ratari imaju ideje i da postave reflektore u polju, kako bi recimo, za vreme letnjih žega, u bašti moglo da se radi i noću. 

Uvođenje struje – cena priključka:

U najskupljoj varijanti, za trofazni priključak snage 43,5 kilovata, u novosagrađenoj individualnoj kući, cena priključka je oko 120 000 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

03.09.2018
Mladen Todorovic

Po pitanju kvalitetnog uvodjenja struja, cuo sam za nekoliko elektricara u Beogradu. Primera radi, cuo sam za elektricara MV elektro Team. To je jedan servis koji se cini mi se nalazi u Zemunu a u koji mozete imati puno poverenje tokom radnog vremena.

05.09.2017
Mihajlo Nastasovic

Svako uvodjenje struje mora da kosta. Odnosno, dobar majstor ce sa vama gledati da pogodi posao ili po kvadratu ili tako sto ce vam reci neku drugu cenu ukoliko imate neke posebne zahteve.

04.05.2017
Lea Stankovic

U svakom slucaju je ovo uvodjenje struje nesto sto mora da kosta kako god da okrenete.

20.04.2017
Todor Markovic

Koliko mi se samo cini, svako uvodjenje struje jeste nesto sto debelo treba da se plati.

06.04.2017
Simona Vucinic

Sto se uvodjenja struje tice, kvalitet je nesto sto vam moze pruziti samo neki dobar elektricar. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

04.04.2017
Janko Zivanovic

Kako god da okrenete, ni jedan posao nije lak. Nista drugo po meni nema tu da se kaze. Sve ostalo je samo gubljenje vremena.

21.03.2017
Marta Dencevic

U svakom slucaju kako god da okrenete, uvodjenje struje i nije bas nesto sto je potpuno jeftino.

02.03.2017
Petar Jankovic

Nije ovo ni malo naivno. Bolje je da odmah malo vise platite da se ne biste kasnije nesto puno kajali.

13.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se mene licno tice, kada ponovo budem uvodio struju gledacu samo da pronadjem nekog majstora koji ima visegodisnje iskustvo u radu.

17.01.2017
Ivan Stojanovic

Licno mislim da je najvaznije stvar sto se tice uvodjenja struje ta da od pocetka imate bas neki dobar projekat i da krenete samo po njemu da radite.

27.12.2016
Nikolina Pantelic

Kada pricamo o uvodjenju struje samo treba da znate da trebad a potrazite neko provereno mesto u koje mozete da imate puno poverenje.

09.12.2016
Marko Petrovic

Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet kako vam se ne bi desavo da vam se nesto stalno kvari.

23.11.2016
Jana Stankovic

Po ovom pitnjau je ubedljivo najbolji i najpouzdaniji servis MB Elektro.

03.11.2016
Biljana Brankovic

Struju zaista mora da vam uvede profesionalac. Pri tome, to zaista nije lako i potrebno je za to uloziti poprlicno novca.

10.08.2016
Dusan Markovic

Po pitanju kvalitetnog uvodjenja struja, cuo sam za nekoliko elektricara u Beogradu. Primera radi, cuo sam za elektricara MV elektro Team. To je jedan servis koji se cini mi se nalazi u Zemunu a u koji mozete imati puno poverenje tokom radnog vremena.

11.07.2016
Stojance Ristovski

Vec sam negde ostavio komentar u vezi sa uvodjenjem struje. Ono sto mogu da kazem da je to jedan veoma zahtevan proces. Ukoliko planirate da uvedete struju, unapred morate dobro da isplanirate sve svoje troskove kako biste imali novac za sve.