Dodaj firmu

Elektroinstalacije Elektro

Sve vrste električarskih usluga u Beogradu. Iskusan tim sa licenciranim električarima, uvek dostupni za hitne i druge intervencije. Pozovite nas za popravku bojlera, popravku grejnih tela i druge električarske usluge.
Pročitaj više

Branka Šljivića
Voždovac, Beograd

Haus majstor Sinisa elektroinstalacije

Haus majstor u Beogradu. Elektro usluge, vodoinstalaterski radovi, zamena sanitarija, stolarske usluge.
Pročitaj više

Ljevoska 14
Palilula, Beograd

Enterijer Lavrnja adaptacija stana i elektroinstalacije

Renoviranje i adaptacija stanova u Beogradu. Sve usluge iz domena adaptacije na jednom mestu
Pročitaj više

Petra Živkovića 15
Grocka, Beograd

MV Minimo elektroinstalacije

MV Minimo iz Mladenovca nudi sve usluge iz domena elektroinstalacija: postavka elektroinstalacija, popravljanje elektroinstalacije, izvođenje elektro radova
Pročitaj više

Međuluška 100
Mladenovac, Beograd

Haus Majstor Bane

Haus Majstor Bane pruža uslige sitnih popravki po kući na teritoriji Beograda i okoline. Sitne popravke u vezi sa strujom, vodom, malim kućnim aparatim, popravkom klime i drugo
Pročitaj više

Karaburma
Palilula, Beograd

Elektroinstalacije Steko electric

Steko Electric pruža profesionalne električarske usluge po pristupačnim cenama. Električar Steko Electric će brzo i efikasno uraditi zamene osigurača, prekidača, priključaka, utičnica, sijaličnog grla, trofaznog kabla, popravke bojkera i be...
Pročitaj više

Beograd
Palilula, Beograd

Elektroinstalacije Ditep

Ditep Elektro električar Beograd je Vaš pouzdan partner kada Vam zatrebaju električarske usluge u najkraćem mogućem roku. Pored izrade elektroinstalacija, bavimo se popravkom električnih aparata, ugradnjom rasvete, alarmnih sistema i video n...
Pročitaj više


Čukarica, Beograd

Elektroinstalacije Elkoš

Ukoliko Vam je potreban pouzdan električar, firma Elkoš je pravi izbor za Vas. Specijalizovani smo za izvođenje radova svih vrsta instalacija jake i slabe struje. Za izvođenje svih radova posedujemo odgovarajuće licence za rad i projektova...
Pročitaj više

Živojina Žujovića 5a
Zvezdara, Beograd

Tehno QM Električar - Električarske usluge

TEHNO QM brzo i sigurno popravlja sve Vaše problema sa elektroinstalacijama jer naš servis ima školovane električare sa dugogodišnjim iskustvom.
Pročitaj više

Braće Jerković bb ( pijaca- lokal 5b )
Voždovac, Beograd

Električar TOMA

Je samostalna zanatska radnja specijalizovana za brze i manje intervencije održavanja prvenstveno električnih instalacija u stanovima i poslovnim objektima,izrada istih, postavljanje i održavanje rasvete, električnih aparata u domaćinstvima,...
Pročitaj više

Beograd
Beograd

Elektroinstalacije su sastavni deo svakog domacinstva. Život bez struje je sasvim nezamisliv. Nikola Tesla je naučnik koji je definitivno promenio svet, bez koga bi planeta Zemlja bila jedno veoma mračno mesto, lišena blagodeti koje nam omogućava električna energija. 

U isto vreme, kada se u kući postavljaju instalacije vodovoda, rade se i elektroinstalacije. Pre izrade projekta elektroinstalacija, investitor bi trebalo sa svojim arhitektom definisati pozicije prekidača, utičnica, vrstu i raspored rasvete, kao i ostalih električnih uređaja u stanu.

U trenutku provođenja instalacija, trebalo bi da postoji i koordinator radova, jer je veoma bitna usklađenost instalatera.

Elektro instalacije

Električni kućni priključak sastoji se od uvodnog kabla, koji se priključuje na javnu elektrodistributivnu mrežu podzemnim ili nadzemnim putem. Ormarić sa brojilom za domaćinstva je najčešće tipa jednofaznog dvotarifnog brojila.

Električno brojilo mora biti postavljeno na lako dostupnom prostoru, i to obavezno izvan kuće, odnosno stana, a najčešće biva locirano na spoljnom zidu porodičnih kuća. S obzirom na predviđene električne potrošače, projektom instalacija određuje se priključna snaga koja za kuće nije manja od 4, 6 kW.

Kako se vrši razvođenje struje?

Razvođenje struje se obavlja preko vodova koji se polažu na malter, ispod maltera, a najčešće u prazne cevi preko spoljnih ili odvojnih kutija, spoljnih kutija za uređaje ili razdelnih kutija. 

Kada je reč o stanovima, obično se izvode instalacije postavljene ispod maltera. Na zidovima, vodovi se postavljaju samo okomito ili vodoravno, ili u već definisane instalacijske zone. 

Potrebno je voditi računa o postavljanju gromobrana i prenaponskoj zaštiti, kao i o elektromagnetnoj kompatibilnosti. Da bi se ovi poslovi izveli kako treba, potrebna su stručna znanja. 

Elektroinstalater

Pošto uviđamo koliko je kompleksno uvesti struju u kuću, shvatamo da radove treba da prepustimo stručnim licima, odnosno elektroinstalaterima. Setimo se reči naših baka, „da se sa strujom ne smemo igrati“, i primenimo taj jednostavan savet i na ovu situaciju. 

Nestručno uvođenje struje, neiskusna lica može koštati i života, tako da je uvek jedina ispravna odluka pozvati profesionalce da ovaj posao obave za vas. 

Elektroinstalateri ugrađuju električne instalacije, i postavljaju uređaje električne rasvete. Pri tome, oni i održavaju postavljene uređaje i otklanjaju moguće kvarove.

Elektro instalater

Majstori ove struke rade i na obeležavanju instalacija, postavljanju cevi i vodova, ugrađuju razvodne ormare, priključne elemente, električne uređaje i elektroopremu.

Električni sistemi instaliraju se uglavnom u stanovima, porodičnim kućama i poslovnim prostorima. Prilikom rada, elektro instalateri koriste standardni elektroinstalaterski alat, koji se sastoji od kombinovanih klješta, čekića, ključeva raznih veličina, bušilica, instrumenata za merenje napona i ispitivanje jačine struje. 

Elektroinstalacije – cena uvođenja:

Cenu postavljanja elektroinstalacija nije lako odrediti, jer ona zavisi od montaže, materijala koji se koriste, pre uvođenja instalacije bilo bi poželjno da znate koliko utičnica želite u kojim prostorijama, kao i da li želite dodatne uređaje kao što je video nadzor.

Neke od cena električarskih usluga su: zamena stare i ugradnja nove osiguračke table sa montažom na zid i sa automatskim osiguračima, cena je od 5000 do 7000 dinara; pojedinačna zamena i popravka u okviru spratne osiguračke table, od 3000 do 4000 dinara; ugradnja nove ili zamena ili premošćenje fidove sklopke, od 3000 do 4000 dinara; zamena šuko utičnica, od 600 do 2000 dinara...

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate električare ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane