Dodaj firmu

Watt doo ispitivanje elektroinstalacija i uzemljenja

Kompanija Watt d.o.o nalazi se na Čukarici. Bavi se projektovanjem, izvođenjem i atestiranjem elektroinstalacija
Pročitaj više

Stevana Brakusa 4, lokal 3
Beograd

Elektroinstalacije su prisutne svuda, jer nam one omogućavaju snabdevanje električnom energijom, bez koje bi život bio nezamisliv. Kada se određeni objekat gradi, potrebno je da se uradi projektovanje elektroinstalacija.

U ovom tekstu pročitajte više o toj temi.

Projektovanje električnih instalacija

Kada gradite kuću, na primer, projektovanje elektro instalacija ne možete uraditi sami, to za vas mora učiniti firma koja ima kao zaposlene stručna lica, koja su ovlašćena za takvu vrstu poslova.

Električne instalacije se projektuju tako da budu otporne, pre svega, što bi značilo da treba da rade veoma dugi niz godina, bez ikakvih problema. Otpornost je prva karakteristika, a ostale bi bile neprekidnost u radu, zaštita i slično.

Projekat elektroinstalacija

Na ovoj strani našeg portala su oglašene firme koje za vas mogu da obave ovu vrstu posla, stoga je najbolje da im se obratite i da iznesete svoje zahteve.

Vrlo je bitno da se naglasi da su neispravne instalacije jedan od glavnih uzroka požara koji izbija u objektima, i koji je u stanju da uništi svu imovinu, pa čak i da odnese ljudske živote. Zbog toga ne treba posebno naglašavati koliko je važno da električne instalacije budu projektovane na najbolji mogući način, uz korišćenje dobrog materijala, ali i tako što se prate strogo pravila struke.

Ovaj posao je namenjen zaposlenima koji imaju dugi niz godina iskustva, znanje, posvećenost, odgovornost i sve ostale osobine koje su važne da bi zadatak bio završen kako treba, te da biste na kraju imali bezbedan objekat za život i rad.

Osim elektroinstalacija, obično se zajedno sa njima uvode i gromobranske instalacije, tj. gromobranska zaštita. Ovo je isto veoma važno, tako da sve treba projektovati i isplanirati u jednom potezu.

Kada se jednom uradi projektovanje elektroinstalacija, i odradi njihovo uvođenje, tu nije kraj posla, pošto se one periodično moraju održavati. U Beogradu postoji veliki broj starih zgrada, koje imaju više decenija, a u kojima nikada nisu rašene provere električnih instalacija. Naravno, te zgrade su pod rizikom, a dovoljno je i da jedan stan bude ugrožen, pa da su u opasnosti i svi ostali.

Zbog toga stanari stanova koji žive u objektu dugi niz godina, sami preduzimaju promene starih elektroinstalacija, jer se na taj način štite od svih neželjenih situacija, od kojih je najgora i najopasnija, a nažalost i najčešća – upravo požar. Svakako, kada se zaštitimo od takvih neželjenih scenarija, mi smo zaštitili i naše komšije, pa se upravo preporučuje da svi stanari odrade zamenu instalacija, kako bi rizici zbog starih i dotrajalih instalacija bio sveden na minimum.

Projektovanje elektroinstalacija cena

Cena projektovanja elektroinstalacija zavisi od više faktora. Pre svega, tu se radi o veličini objekta koji je izgrađen, jer to može da bude vikendica, ili velika porodična kuća. Isto tako, elektro instalacije se uvode u šoping centre, javne ustanove i sve druge objekte, tako da od mnogo toga zavisi koja će cena biti za ovu uslugu.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane