Dodaj firmu

Montaža lustera Elektro

Sve vrste električarskih usluga u Beogradu. Iskusan tim sa licenciranim električarima, uvek dostupni za hitne i druge intervencije. Pozovite nas za popravku bojlera, popravku grejnih tela i druge električarske usluge.
Pročitaj više

Branka Šljivića
Voždovac, Beograd

Haus Majstor Bane

Haus Majstor Bane pruža uslige sitnih popravki po kući na teritoriji Beograda i okoline. Sitne popravke u vezi sa strujom, vodom, malim kućnim aparatim, popravkom klime i drugo
Pročitaj više

Karaburma
Palilula, Beograd

Paun elektro - hitne popravke

Paun elektro je specijalizovan servis za hitne električarske intervencije. Primarno se bave specijalnim električarskim uslugama kao što su zamena spratne table i zamena induktora, kao i sve ostale standardne usluge; servis grejnih tela, serv...
Pročitaj više

Jurija Gagarina 277
Novi Beograd, Beograd

Montaža lustera Steko electric

Steko Electric pruža profesionalne električarske usluge po pristupačnim cenama. Električar Steko Electric će brzo i efikasno uraditi zamene osigurača, prekidača, priključaka, utičnica, sijaličnog grla, trofaznog kabla, popravke bojkera i be...
Pročitaj više

Beograd
Palilula, Beograd

Električar i servis bele tehnike i kućnih aparata

Kompletne električarske usluge na teritoriji Beograda. Usluge na elektro sistemima, elektroinstalaterski radovi, postavljanje instalacije, servis i popravka uređaja, hitne intervencije
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

Ditep Elektro električar

Ditep Elektro električar Beograd je Vaš pouzdan partner kada Vam zatrebaju električarske usluge u najkraćem mogućem roku. Pored izrade elektroinstalacija, bavimo se popravkom električnih aparata, ugradnjom rasvete, alarmnih sistema i video n...
Pročitaj više


Čukarica, Beograd

Haus Majstor Plus

Bilo da želite da kompletno renovirate dom ili su Vam potrebne hitne vodoinstalaterske i električarske usluge, Haus Majstor Plus stoji na raspolaganju za sve intervencije, uz garantovan kvalitet i pristupačne cene. Za sve komšije iz Mirijev...
Pročitaj više

Vitezova Karadjordjeve Zvezde 70b
Zvezdara, Beograd

Tehno QM Električar - Električarske usluge

TEHNO QM brzo i sigurno popravlja sve Vaše problema sa elektroinstalacijama jer naš servis ima školovane električare sa dugogodišnjim iskustvom.
Pročitaj više

Braće Jerković bb ( pijaca- lokal 5b )
Voždovac, Beograd

Električar TOMA

Je samostalna zanatska radnja specijalizovana za brze i manje intervencije održavanja prvenstveno električnih instalacija u stanovima i poslovnim objektima,izrada istih, postavljanje i održavanje rasvete, električnih aparata u domaćinstvima,...
Pročitaj više

Beograd
Beograd

Nijedan posao nije lak, pa tako ni montaža lustera. Iako u prvi mah deluje da svaki domaćin koji se iole razume u sitne popravke po kući, može sam da montira luster, to ipak nije tako jednostavno.

Evo i zašto. Nekada su se svi lusteri kačili na kuku koja je virila iz plafona. Vaš posao je bio da okačite luster o kuku, spojete žice i to bi bilo to. Danas je sistem montaže lustera drugačiji, lusteri ređe koriste opisani sistem kačenja, i uz njih dolaze posebni nosači. 

Na primer, ukoliko se luster po prvi put kači na određeno mesto, potrebno je najpre skinuti izolaciju sa provodnika. Tu je još i niz drugih sitnica, koje vas mogu zbuniti, napraviti štetu, a stara dobra izreka naših baka kaže „da se sa strujom ne bi trebalo igrati“. Iz svih tih razloga, a najviše zbog vaše sigurnosti, toplo preporučujemo da ovaj posao prepustite električarima, stručnim licima koji to obavljaju svakoga dana, pa mogućnost za bilo kakvom greškom ne postoji.

Kako se montira luster?

Recimo, majstori znaju da će se provodnik pomerati i vući svaki put kada se skida i postavlja luster, pa će ga oni obezbediti tiplovima i šrafovima. Potom će obeležiti mesta za rupe, koje će kasnije izbušiti. Ovaj deo posla mora da se obavi veoma precizno, jer ako sami radite i mesta nevešto obeležite i izbušite pogrešno, imaćete neželjena oštećenja na zidu, što ćete posle morati sami da sanirate.  

Na primer, ako sami radite montažu lustera, možda ne znate gde prolazi kabal za napajanje lustera, pa možete na tom mestu izbušiti rupe. Dalji scenario bolje je da vam ne pričamo.

Za ovaj problem, majstori koriste različite instrumente kojima se tačno mogu locirati kablovi ispod maltera, međutim, kupovina ovih uređaja nije isplativa, jer njih koriste samo profesionalci.

Električari će potom izbušiti rupe za tiplove. Veličina tipla biće izabrana u zavisnosti od težine lustera. Iskustvo govori da se graničnik podešava da dubina rupe bude malo veća od dužine tipla.

Rupa se buši, dok graničnik ne udari u plafon. Postaviti tiplove za majstore nije nikakav problem, ali za nevešte ljude koji se igraju majstora, ovo može predstavljati muku, pa će oni besomučno udarati čekićem po tiplu, koji nikako neće želeti da zauzme pravilan položaj. 

Montaža lustera – iskustva

Posle svega opisanog, vaš majstor će se pozabaviti provodnicima. Kod instalacije gde je već postojao luster, provodnici su skraćeni na potrebnu dužinu. Nove provodnike, električar će morati da skrati koliko je neophodno. Na lusteru se nalazi određeni priključak u vidu luster kleme. Na njoj su obeležene oznake za fazu, nulu i uzemljenje. 

Kod novijih instalacija na sijalična mesta se dovodi provodnik uzemljenja. Električar će sa provodnika oguliti pola centimetra izolacije i pritegnuće ih u određena mesta u luster klemi. 

Na ovaj način je vaš majstor završio montažu lustera. Na ukrasnoj kapi postoji šraf kojim se reguliše dužina kabla, odnosno visina lustera. 

Montaža lustera – cena:

Za montažu lustera, u proseku je potrebno izdvojiti oko 2200 dinara. Zamena plafonjerki je oko 1700 dinara, dok za zamenu sijaličnog kabla treba izdvojiti u proseku 1300 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane