Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Rustične kuhinje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Rustične kuhinje

Određeni ljudi veoma vole duh prošlosti da se prelama kroz svakodnevni život. Jedan od načina da se to postigne jeste izrada rustične kuhinje. Nostalgija za prošlim vremenima, kao inspiracija prilikom kreiranja kuhinja, daje finalni proizvod u kome će svi ukućani uživati, kao i gosti koji budu posetili vašu novu rustičnu kuhinju. 

 

Izrada rustične kuhinje

U davno prošlim vremenima, svaki obrok je predstavljao malu životnu radost, jer se živelo sporije, bezbrižnije i sa više posvećenosti malim stvarima. Rustične kuhinje mogu oživeti ta sećanja naših baka, prenoseći ih novim pokoljenjima i učeći ih uživanju u jednostavnosti života. 

Iz svih tih razloga, u rustičnim kuhinjama se koristi drvo, kao neizostavni element, koji daje pravu toplinu ovom prostoru kuće. Ipak, postoje klijenti koji žele stil koji nije starinski, što je sasvim moguće prilikom upotrebe inovativne rustike. Ovakvi moderni trendovi u dizajniranju rustičnih kuhinja spajaju duh ruralnog i ekološkog, neformalnog i domaćeg.

Kako urediti rustičnu kuhinju?

Uzmimo za primer da imate belu kuhinju, ali želite da je preuredite i da joj dodate rustični ton. Kako to postići? Na primer, svetloplave lajsne daju kuhinjskim elementima izgled danas popularnog „pohabanog šika“, dok prostorom kuhinje samouvereno dominira masivan rustičan sto od drveta.

U istom, „shabby chic“ stilu, kredenac impresivnih dimenzija čini odličnu protivtežu. 

Šta to još čini nezaobilazne karakteristike rustike? Pre svega, to je izloženost posuđa, escajga i servisa, pogledima svih. To je jedan od ključnih elemenata rustike. Ovakav efekat lako možete postići otvorenim policama, dok sa druge strane, moraćete izraditi kuhinjske ormariće koji imaju luksuzan detalj, odnosno, „leđa“ koja su napravljena od čistog drveta. Ova „leđa“ ormarića su posebno važna jer se vide kroz staklena vrata na prednjoj strani.

Rustične kuhinje – iskustva

Svako ko voli duh starih vremena, zavoleće i kuhinju u ovakvom stilu. Međutim, praktična strana priče kaže da se ne moraju koristiti samo prirodni materijali i starinski detalji da bi se postigao rustični efekat. 

 

 

Na primer, uz pažljivo odabranu kombinaciju obične medijapan ploče sa dezenom plute i svetlog univera, možete postići željenu atmosferu. 

Što se tiče boja, koje i te kako utiču na sveukupan doživljaj prostora i raspoloženje ukućana, zidove i grede možete obojiti u belo, a da prostorija ne bi izgubila na dinamičnosti, sačuvajte ugao u neobrađenoj cigli, dok podove možete presvući svetlom drvenom podlogom. 

Rustične kuhinje imaju svoj dobro prepoznatljiv stil, i nikoga ko bude boravio u njoj neće ostaviti ravnodušnim; svi smo mi pomalo nostalgični i volimo da nas prošlost dodirne barem na tren; sa kuhinjama u rustičnom stilu, tako lep osećaj imaćete svakoga dana. 

Rustične kuhinje – cena:

Cena kuhinja po metru dužnom, od univera kreće se od 243 do 270 evra, dok je cena za medijapan od 342 do 380 evra po dužnom metru. Cena se odnosi na gornje i donje elemente zajedno. 

Kuhinje od punog drveta  potrebno je platiti od 400 do 550 evra, po dužnom metru.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

30.07.2018
Zorica Simic
Rusticne kuhinje zaista po meni podrazumevaju jedan veoma specifican stil ali istovremeno rusticne kuhinje u pravom smislu te reci je veoma tesko pronaci. Jedna od firmi iz Beograda koja ima rusticne kuhnije je Eurodom.
09.08.2017
Ivana Petrovic
Jesu rusticne kuhinje veoma lepe ali mora ipak da kvalitet izrade bude dovoljno dobar kako bi sve moglo da se na jedan kvalitetan nacin uklopi. Uvek je drvo bilo veoma vazno, posebno posto ga nema previse kvalitetnog u Beogradu.
15.05.2017
Marina Zivkovic
U svakom slucaju nisu one ni malo jeftine. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
15.05.2017
Petar Jankulovski
Meni su ovo ubedljivo najlepse kuhinje koje postoje.
15.05.2017
Jovana Milinkovic
Koliko mi se samo cini, definitivno postoji mnogo problema sa ovim kuhinjama. Zaista je onda u tom slucaju potrebno da se odlucite za bas onako veliki kvlalitet.
26.04.2017
Stojance Ristovski
ukoliko po meni nesto valja u celoj prici, onda su to rusticne kuhinje. Sve drugo je samo losijeg kvaliteta. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
13.04.2017
Lea Stankovic
Po pravilu su ovo kuhinje koje nisu ni malo jeftine. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
13.04.2017
Milen Jovanovic
Po meni ako je nesto posebno u celoj prici, onda su to svakako rusticne kuhinje u koje zaista treba da imate puno poverenje.
30.03.2017
Filip Milutinovic
Po pravilu ovo jesu bas onako dobre kuhinjeali je pre svega problem u tome sto one ne kostaju bas nesto narocito povoljno.
29.03.2017
Simona Vucinic
Po pitanju ovih kuhinja, kvalitet je nesot u sta siguno ne treba da sumnjate.
15.03.2017
Mihajlo Nastasovic
Po meni su ove kuhinje odlicna stvar i od njih ne postoji zaista nista bolje.
23.02.2017
Marta Dencevic
Sto se tice rustika, kvalitet je u uvek u prvom planu. Sve drugo je losijeg kvaliteta.
07.02.2017
Todor Markovic
Rusticen kuhinje su zaista prelepe kuhinje i ja zaista volim taj stil. E sad, za takav stil je generalno potrebno imati dosta novca.
26.01.2017
Ljubinka Sreckovic
Licno mislim da su rusticne kuhinje inace kuhinje koje i nisu bas nekog kvaliteta. Tu mislim na kvalitet izrade kod nas.
10.01.2017
Janko Zivanovic
Ovo su po meni veoma ozbiljne kuhinje, koje se u potpunosti uklapaju u moj stil. Mada, poprilicno za ovaj stil treba imati novac.
20.12.2016
Nikolina Pantelic
Licno, ako mene vec pitate, treba da vodite racuna prilikom izbora rusticne kuhinje. Stvar je pre svega u tome sto po pravilu rusticne kuhinje ipak ne mogu da se uklope u skoro svaki ambijent.
01.12.2016
Petar Jankovic
Po pitanju rusticnih kuhijna mogu slobodno da kazem da je to bas onako dobar stil ali ipak ne moze da se uklopi u svaki ambijent. Ipak treba imati stila.
16.11.2016
Jana Stankovic
Veoma kvalitetne rustucne kuhinje mozete da pronadjete u salonu Procent Plus. To je prema tome salon u koji mozete da imate puno poverenje.
26.10.2016
Biljana Brankovic
Rusticne kuhinje zaista podrazumevaju jedan veoma specifican stil ali istovremeno rusticne kuhinje u pravom smislu te reci je veoma tesko pronaci. Mozda treba da posetite salon Eurodom i da tamo pitate za svaki savet.
31.08.2016
Ivan Stojanovic
Nazalost, mislim da u danasnje vreme ne psotoji veliki broj mesta na kojima na kvalitetan nacin mogu da se proizvedu rusticne kuhinje. Mozda i postoji ali je potrebno da se dobro raspitate.
31.08.2016
Marko Petrovic
Oov je po meni jako lep tip kuhinje ali nazalost, ne moze se vise toliko puno sresti u unutrasnjem uredjenju pojedinih kuca.
26.07.2016
Dusan Markovic
Danas gotovo svaki arhitekta moze da ti uradi projekat enterijera koji bi ispunio takve zahteve. Ono sto je najveci problem u celoj prici su pare. Slazem se sa tim da rusticne kuhinje izgledaju lepo ali ta kombinacija kamen - drvo, moze da bude poprilicno skupa.
22.06.2016
Marina Zivkovic
oduvek mi je bila zelja da imam kuhinju koja je uradjena u rusticnom stilu. Da li biste mogli da mi preporucite nekog arhitektu koji bi na neki nacin, pa makar i na crtezu, mogao da mi ispuni zelju?