Dodaj firmu

Neonatologija Dr Zvončica

Pedijatrijska ordinacija Dr Zvončica novootvorena je specijalistička ordinacija za decu svih uzrasta, od samog rođenja do navršene 18. godine, u kojoj vam je na raspolaganju dr Sandra Bošković, specijalista pedijatrije sa višegodišnjim kliničkim iskustvom u radu sa decom.
Pročitaj više

Stevana Dukica 24
Palilula, Beograd

Neonatologija Pedijatrijska ordinacija DEČIJA IGRA

Pedijatrijska ordinacija DEČIJA IGRA pruža kompletne usluge iz oblasti lečenja dece i omladine uzrasta 0-18 godina. Pored pedijatrijskih pregleda, u ordinaciji su dostupne konsultacije iz svih oblasti od strane vrhunskih specijalista, kao i redovna imunizacija.
Pročitaj više

Vojvode Milenka 44
Savski venac, Beograd

Pedijatrija Dr Raketic

Sve na jednom mestu - pregledi, vakcinacija, brza laboratorijska dijagnostika, konslultanti. Vrhunska usluga u prijatnom ambijentu i u najkraćem roku za Vaše najmilije
Pročitaj više

Rajka Mitića 28a, Dedinje
Savski venac, Beograd

Neonatologija Pedijatrijska ordinacija Moje dete

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Moje dete obezbeđuje Vam kvalitetnu zdravstvenu zaštitu dece od rođenja do punoletstva. Nalazimo se na uglu ulica Teodora Dukina i Vidske na Dušanovcu, opština Voždovac.
Pročitaj više

Todora Dukina 64a
Voždovac, Beograd

Neonatologija Pedijatrija Dr Žutić

Privatna pedijatrijska ordinacija “Dr Žutić” započela je sa radom 2009. godine, a osnovna delatnost naše ordinacije je preventiva i lečenje dece, kao i savetodavni rad sa roditeljima. Svi pregledi se obavljaju na najsavremenijim aparatima i od strane renomiranih pedijatara.
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 125g
Novi Beograd, Beograd

Kada govorimo o terminu neonatologija, govorimo o prevremeno rođenim bebama. Evo šta kažu statistike: veliki broj beba koje se prime na odeljenje neonatologije ima manje od 1500 grama, dok 84% ima manje od 2500 grama. 

Zadatak neonatologije jeste da se izbori za preživljavanje „palčića“, kao i da minimalizuje rizik od teških posledica kod ove dece.

Čime se sve bavi neonatologija?

Ovo je specifična grana medicine koja se bavi najmanjim, najnezrelijim ali pacijentima sa najvećim problemima. Koriste se aparati za primenu različitih vidova mehaničke ventilacije u skladu sa najsavrmenijim svetskim standardima, postoji i veliki broj inkubatora. Tu je i aparat za indukovanu sistemsku hipotermiju, koji pomaže da se smanji mogućnost smrtnog ishoda, kao i teških neuroloških oštećenja.

Deca koja se nalaze na neonatologiji imaju težak početak života, pa se lekari trude da porodici obezbede stalno prisustvo, ambijent je uređen tako da što manje podseća na bolnički, primenjuje se sistem nege „kontakt koža na kožu“, koji je preporučen i od strane Svetske zdravstvene organizacije. Golo novorođenče se postavlja na grudi majke, koja postaje izvor toplote, hrane i stimulacije za dete. Na takav način, i očevi mogu biti u kontaktu sa bebom. 

Istraživanja pokazuju da nema razloga da se ograničava kontakt roditelja i dece, budući da roditelji nikada nisu izvor infekcija u bolnicama. Korišćenjem ovog metoda u siromašnim zemljama, značajno je smanjena stopa smrtnosti novorođenčadi. 

Koje su odgovornosti neonatologa?

Doktor koji se bavi prevencijom bolesti i lečenjem novorođenčadi, a pod tim se podrazumevaju deca od samog rođena pa do kraja prvog meseca života, ima sledeće zadatke:

- da proveri generalno stanje novorođenčeta

- da proveri postojanje urođenih mana, disajnih problema, infekcija i slično

- u odgovornost neonatologa spada i koordinacija određenog tipa zdravstvene zaštite.

Mogu se obaviti pregledi tek rođenih beba, moguće je uraditi ultrazvuk CNS-a, kao i laboratorijske analize.

Neonatologija – iskustva

Kod zdravog novorođenčeta, prati se rast i razvoj, ishrana, vakcinacija, dok se kod bolesnih beba, rade laboratorijske analize krvi (kontrola bilirubina, krvne slike i sl.)

Prosečna težina novorođenčeta je 3400 grama, oko 90 posto dece ima težinu od 2500 gr do 4100 gr, dok je prosečna dužina tek rođenih beba 50 cm, a obim glave 34 cm.

U prvoj godini života događa se intenzivni rast i razvoj, tako da kada dete proslavi prvi rođendan, ono je tri puta teže nego na rođenju, oko 25 cm duže, odnosno ima veću visinu, dok se obim glave poveća za 12 centimetara.

Sa napunjenih godinu dana, prosečno dete je teško oko 10 kg, visoko oko 75 cm, dok je obim bebine glave oko 45 centimetara.

Neonatologija – cene pregleda:

Cena pregleda je u proseku od 3500 do 5000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane