Dodaj firmu

Dečija hirurgija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Pedijatrija Dr Raketic

Sve na jednom mestu - pregledi, vakcinacija, brza laboratorijska dijagnostika, konslultanti. Vrhunska usluga u prijatnom ambijentu i u najkraćem roku za Vaše najmilije
Pročitaj više

Rajka Mitića 28a, Dedinje
Savski venac, Beograd

Dečija hirurgija Pedijatrijska ordinacija Dr&Dr

Pedijatrijska ordinacija Dr&Dr brine o zdravstvenom stanju i ishrani dece od prvih meseci do 18 godina. U prijatnom ambijentu ordinacije vršimo opšte preglede bolesne i zdrave dece, kao i konsultativne preglede od strane stručnjaka različitih specijalnosti.
Pročitaj više

Ivankovačka 8
Palilula, Beograd

Postoje određeni problemi kod dece koji se moraju tretirati uz pomoć dečija hirurgija. Kada svoje dete dovedete na odeljenje dečije hirurgije, najpre će se obaviti pregled od strane dečijeg hirurga, a u cilju dijagnostike uradiće se ultrazvuk abdomena, nativni rendgenski snimak abdomena, kao i laboratorijske analize krvi i urina. 

Dečiji hirurg

Postoje intervencije koje se mogu obaviti u lokalnoj anesteziji, dakle bez uspavljivanja deteta. U to se ubrajaju obrade rana i povrede svih vrsta, to je na primer šivenje rane na bilo kom delu tela. 

Vađenje krpelja, takođe se ubraja u hirurške intervencije koje se obavljaju u lokalnoj anesteziji, zahvat je kratak, ali izuzetno važan je krpelji mogu biti prenosioci raznih bolesti, na primer, Lajmske bolesti i krpeljskog encefalita. 

Još jedna od usluga koju možete dobiti u dečijoj hirurškoj ordinaciji je uklanjanje uraslih noktiju. Oni izazivaju akutne ili hronične bolove, pa je moguće delimično ili potpuno ukloniti nokatnu ploču na bezbolan način, takođe pod lokalnom anestezijom.

Ateromi, fibromi, lipomi, žuljevi, mladeži, kao promene na koži zahtevaju uklanjanje. Ukoliko se radi o pigmentnoj promeni, pre donošenja odluke o hirurškom uklanjanju može se obaviti melanomoskopski pregled, a to bi značilo da se promena posmatra uz pomoć kompjuterizovanog uređaja koji omogućava uvećanje ali i analizu promene. 

Dečija hirurgija – iskustva

Postoje intervencije koje su takve prirode da se mogu obaviti samo u uslovima opšte anestezije. 

Najčešća intervencija ovakvog tipa je operacija slepog creva, što je akutno hirurško oboljenje koje zahteva neodložnu hiruršku intervenciju, a simptomi upale slepog creva su bolovi u donjem delu trbuha, povišena telesna temperatura, mučnina i gubitak apetita. U slučaju klasične operacije slepog creva, oporavak u bolnici traje dva dana.

Spomenimo operaciju kile i preponsku kilu kod dece. Preponska kila se najčešće javlja u prvih šest meseci života, ali se takođe može pojaviti i u bilo kom uzrastu. Otok ili ispupčenje u preponi, obično se javlja kod plača iz bilo kog razloga i smanjuje se i nestaje nakog prestanka plakanja. 

Postoji i takozvana uklještena kila. Simptomi uklještene kile su uznemirenost pacijenta, plač, a često se događa i da dete povraća.

Preponska kila zahteva operativno lečenje da bi se izbeglo uklještenje abdominalnih organa. Ovakvu kilu bi trebalo operisati čim se postavi dijagnoza. Operacija se izvodi u opštoj anesteziji, a traje oko sat vremena. 

Oporavak je brz i većina dece istog dana može otići kući. Svojim normalnim aktivnostima, deca se mogu vratiti posle tri do četiri dana. 

Kada se javljamo hirurgu, nijedan simptom nije za potcenjivanje, iz tog razloga poverenje o zdravlju vašeg deteta, poklonite proverenim stručnjacima iz oblasti dečije hirurgije.  

Dečija hirurgija – cene:

Šivenje rane od 8000 – 18000 dinara, aterom na telu, od 20000 do 28000 dinara, lipomi, od 20000 din. do 28000 dinara, previjanje rane u proseku 2400 dinara, slepo crevo, od 202 000 do 240000 dinara, ablacija nokta od 15000 din. do 44500 dinara, u kratkotrajnoj intravenskoj anesteziji.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane