Dodaj firmu

Psihološka razvionica – psihološko savetovanje i psihoterapija Dečiji psiholog

Online psihološko savetovanje i psihoterapija u Beogradu. Radimo na rešavanju nedoumica, konkretnih problema i stanja, a psihoterapaut vam pomaže da sami dođete do pravih odgovora
Pročitaj više

Beograd
Novi Beograd, Beograd

Dečiji psiholog Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Piscevi dečiji psiholog

Savetovalište za psihoterapiju na Dedinju, pruža usluge rada sa klijentima na problemima, prokrastinacija, depresije, bračnih poteškoća, porodičnih problema, probema u dečijem razvoju, kao i rad na različitim stanjima i problemima pacijenta.
Pročitaj više

Koste Racina 16b
Savski venac, Beograd

Priča o vili - centar za dečiju psihoterapiju

Priča o vili je centar za dečiju psihoterapiju. Nalazi se na Vračaru a kroz različite programe pomaže roditeljima i deci da prevaziđu različite probleme u međusobnoj relaciji kroz proces odrastanja.
Pročitaj više

Žička 25
Vračar, Beograd

Centar za Psihologiju, Psihoterapiju i Edukaciju "Reverie"

Psihološko savetovališe Reverie pruža psihološku pomoć deci, mladima i odraslima sa ciljem promovisanja mentalnog zdravlja svakog pojedinca i društva u celini. Bavimo se i edukacijom organizacija, timova i grupa, kao i inhouse treninzima za korporacije, profesionalnom selekcijom kandidata za zapošljavanje
Pročitaj više

Svetogorska 18
Stari grad, Beograd

Filipović dečiji psiholog

Ljiljana Filipović, psiholog, porodični psihoterapeut, radi online i uživo. U radu sa klijentima koristim integrativni pristup za pružanje pomoći odraslima, deci i adolescentima, objedinjujući znanja iz različitih psihoterapijskih pristupa i hipnoterapije. Bavim se i grupnom edukacijom u oblasti usavršavanja komunikacionih i emocionalnih veština
Pročitaj više

Zaplanjska 84e
Voždovac, Beograd

Holistički Terapeut Daniela Lukić

Holistički terapeut Daniela Lukić u svom radu objedinjuje znanja i veštine iz različitih područja, kao što su: homeopatija, biorezonantna analiza, Bahove kapi, hipnoterapija Tokom terapija praktikuju se holistički pristup, uz maksimalnu posvećenost svakom klijentu.
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

Dečiji psiholog Branislava Pavlović

Psihološko savetovalište Branislava Pavlović nalazi se u prijatnom prostoru u centru Beograda i pruža usluge psihoterapije i bioterapije. Trudimo se da klijentima pomognemo da prevaziđu različite bračne i probleme na poslu, roditeljstvo i razvojne krize.
Pročitaj više

Prote Mateje 69, prizemlje levo, stan 5
Vračar, Beograd

RELACIJE - centar za lični rast i razvoj dečiji psiholog

Centar za lični razvoj u Beogradu bavi se različitim tipovima psihoterapije sa decom i odraslima kroz individualnu psihoterapiju, online terapiju, rad sa decom i roditeljima.
Pročitaj više

Ustanička 170v, ( TC Cosmos )
Zvezdara, Beograd

Dr Selaković

Specijalistička ordinacija Dr Selaković osnovana je u Beogradu (Srbija) 2010. godine sa ciljem da se uslugama u oblasti mentalnog zdravlja mogu podvrgnuti deca i odrasli na jednom mestu.
Pročitaj više

Bledska 1
Zvezdara, Beograd

Pedijatrija Dr Raketic

Sve na jednom mestu - pregledi, vakcinacija, brza laboratorijska dijagnostika, konslultanti. Vrhunska usluga u prijatnom ambijentu i u najkraćem roku za Vaše najmilije
Pročitaj više

Rajka Mitića 28a, Dedinje
Savski venac, Beograd

Dečiji psiholog Pedijatrija Dr Žutić

Privatna pedijatrijska ordinacija “Dr Žutić” započela je sa radom 2009. godine, a osnovna delatnost naše ordinacije je preventiva i lečenje dece, kao i savetodavni rad sa roditeljima. Svi pregledi se obavljaju na najsavremenijim aparatima i od strane renomiranih pedijatara.
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 125g
Novi Beograd, Beograd

Kada nam je potreban dečiji psiholog? I deca imaju svoje strahove, nedoumice, sumnje, probleme, snove i želje, i ponekad nam je potrebna stručna pomoć da bismo ih razumeli na pravi način. 

Na primer, jaki zvuci, oluja, grmljavina, nepoznati ljudi, bića iz bajki – vukodlaci, vile, babaroge – kod naših najmlađih članova porodice mogu da izazovu strah što je potpuno normalno i prirodno. Sa tačke gledišta roditelja, ovi dečiji strahovi se čine iracionalnim i nerealnim, pa se oni loše snalaze, jer takva dečija osećanja potcenjuju misleći da deca preteruju. 

Dečija psihologija

Za dete, strah je uvek realan. Ako ismevate ovo dečije osećanje, na taj način mu ne pomažete da strahove prevaziđe, a sa druge strane, narušavate odnos poverenja. Potrebno je da sa detetom razgovarate, da ga utešite i pomazite. 

Kada je reč o iracionalnim strahovima od imaginarnih bića, to nije nikakva abnormalnost, već je potrebno pomoći detetu da shvati da takvi likovi pripadaju samo svetu mašte. 

Na roditeljima je da strah prepoznaju i da detetu pruže sigurnost. Ukoliko to nisu u mogućnosti, uvek postoje stručni saveti psihologa. Dete se može ohrabriti u vezi onoga čega se boji i biće usmereno na neki drugi sadržaj, pa će tako zaboraviti čega se bojalo i prestaće da se fiksira na sadržaj straha.

Mnogi psiholozi smatraju da strahovi mogu da rezultiraju i ozbiljnim posledicama, kao što su mucanje i tikovi. Međutim, strah nije uzrok, već može da predstavlja samo okidač za ispoljavanje ovih psihofizioloških poremećaja.

Dečiji psiholog – iskustva

Ako primetite da vaše dete ima takve probleme, gde mu vi kao roditelji ne možete adekvatno pomoći, možda je trenutak da se obratite za stručni savet. 

Na primer, iz dečijih crteža psiholog dosta toga može da vidi, jer su oni odraz dečijih emocija, potreba, želja, strahova, očekivanja ali i način njihovog izražavanja i komunikacije.

Dečiji crteži su odraz njihovog shvatanja sveta. Dete crta, kako bi iskazalo mnoge emocije koje nije u stanju da izrazi rečima. Psiholozi analizom crteža mogu da otkriju kako deca razmišljaju i kako se u datom trenutku osećaju. 

Od druge do četvrte godine, postoji faza žvrljanja, od četvrte do sedme, faza simboličkog crtanja i od sedme godine, faza realističkog crtanja. 

Psiholozi su uočili razliku između toga šta crtaju devojčice a šta dečaci. Devojčice obično crtaju predmete kružnog oblika, kao što su srca i cveće, dok dečaci crtaju uglove, četvrtaste predmete i prave linije. 

Za decu, veoma je važno da prenose svoje emocije na papir. Ako je dete zbog nečega ljuto, onda treba i da nacrta ljutito lice. Kreativne aktivnosti mogu da pomognu deci da izraze i shvate emocije koje su za njih suviše intenzivne da bi ih mogli iskazati rečima. 

Na primer, zabrinuta deca crtaju oblake, kišu, ljude bez očiju; impulsivna deca nacrtaće velike ljude, bez vrata, koji će imati asimetriju ekstremiteta; stidljivo dete će nacrtati male ljude, bez nosa ili usta, sićušne ljude i ruke blizu tela; ljutito dete će na svom crtežu prikazati ljude sa velikim šakama i zubima, dugačkih ruku i ukrštenih očiju; nesigurno dete će predstaviti na svom crtežu čudovišta, male glave, bez ruku, koso nacrtane.

Dečiji psiholog – cena pregleda:

Cena pregleda dečijeg psihologa kreće se od 2500 do 4500 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane