Dodaj firmu

Vakcinacija Dr Lukić specijalistička pedijatrijska ordinacija

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Dr Lukić vrši opšte, pedijatrijske i kardiološke preglede, kao i ultrazvučnu dijagnostiku dece i omladine. O zdravlju pacijenata brinu renomirani stručnjaci Dr Ljiljana Lukić, pedijatar i prof. dr Vladislav Vukomanović, dečiji kardiolog
Pročitaj više

Janka Katića 20
Mladenovac, Beograd

Pedijatrija Dr Raketic

Sve na jednom mestu - pregledi, vakcinacija, brza laboratorijska dijagnostika, konslultanti. Vrhunska usluga u prijatnom ambijentu i u najkraćem roku za Vaše najmilije
Pročitaj više

Rajka Mitića 28a, Dedinje
Savski venac, Beograd

Vakcinacija Dr Zvončica

Pedijatrijska ordinacija Dr Zvončica novootvorena je specijalistička ordinacija za decu svih uzrasta, od samog rođenja do navršene 18. godine, u kojoj vam je na raspolaganju dr Sandra Bošković, specijalista pedijatrije sa višegodišnjim kliničkim iskustvom u radu sa decom.
Pročitaj više

Stevana Dukica 24
Palilula, Beograd

Vakcinacija Pedijatrijska ordinacija Dr&Dr

Pedijatrijska ordinacija Dr&Dr brine o zdravstvenom stanju i ishrani dece od prvih meseci do 18 godina. U prijatnom ambijentu ordinacije vršimo opšte preglede bolesne i zdrave dece, kao i konsultativne preglede od strane stručnjaka različitih specijalnosti.
Pročitaj više

Ivankovačka 8
Palilula, Beograd

Vakcinacija Pedijatrijska ordinacija DEČIJA IGRA

Pedijatrijska ordinacija DEČIJA IGRA pruža kompletne usluge iz oblasti lečenja dece i omladine uzrasta 0-18 godina. Pored pedijatrijskih pregleda, u ordinaciji su dostupne konsultacije iz svih oblasti od strane vrhunskih specijalista, kao i redovna imunizacija.
Pročitaj više

Vojvode Milenka 44
Savski venac, Beograd

Vakcinacija Pedijatrijska ordinacija Medilife

Novootvorena pedijatrijska ordinacija Medilife obavlja specijalističke preglede zdrave i bolesne dece od rođenja do navršenih 18 godina. U rad naše ordinacije uključeni su renomirani konsultatni iz svih oblasti pedijatrije. Takođe, kod nas možete obaviti sve laboratorijske analize.
Pročitaj više

Trgovačka 79, Žarkovo
Čukarica, Beograd

Vakcinacija Pedijatrijska ordinacija Moje dete

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Moje dete obezbeđuje Vam kvalitetnu zdravstvenu zaštitu dece od rođenja do punoletstva. Nalazimo se na uglu ulica Teodora Dukina i Vidske na Dušanovcu, opština Voždovac.
Pročitaj više

Todora Dukina 64a
Voždovac, Beograd

Vakcinacija Pedijatrija Dr Žutić

Privatna pedijatrijska ordinacija “Dr Žutić” započela je sa radom 2009. godine, a osnovna delatnost naše ordinacije je preventiva i lečenje dece, kao i savetodavni rad sa roditeljima. Svi pregledi se obavljaju na najsavremenijim aparatima i od strane renomiranih pedijatara.
Pročitaj više

Bulevar Zorana Đinđića 125g
Novi Beograd, Beograd

Veterinarius veterinarska ambulanta

Veterinarska ambulanta Veterinarius nalazi se na Karaburmi. Sa svim potrebnim uslugama, vaš ljubimac će biti zdrav, siguran i zadovoljan
Pročitaj više

Patrisa Lumumbe 26, Karaburma
Palilula, Beograd

Vakcinacija je obavezna po zakonu i njen cilj je da zaštiti decu od raznih zaraznih bolesti koje ih mogu vrebati kroz život. U tom smislu postoji kalendar obavezne vakcinacije. 

Vaše dete će još u porodilištu primiti BSG vakcinu, što je vakcina protiv tuberkuloze. 

Vakcina protiv Hepatitisa B

Ovo je zapravo vakcina protiv žutice i dobija se u tri doze. Prvu dozu dete će primiti u porodilištu, drugu dozu mesec dana kasnije, a treću dozu pet meseci nakon toga.

Vakcinacija dece 

Vakcina protiv velikog kašlja, difterije i tetanusa, dobija se u tri doze u prvoj godini života. Kada beba ima dva meseca života, započinje se sa davanjem vakcine, pri čemu je razmak između doza po mesec dana. 

Potom, sledi vakcinacija ovom istom vakcinom između 18 i 20 meseci života bebe, a zatim u šestoj i četrnaestoj godini.

Spomenimo vakcinu protiv dečije paralize koja se daje u isto vreme kada i vakcine protiv difterije, velikog kašlja i tetanusa.

Ovu vakcinaciju prati i vakcina protiv hemofilusa tipa B.

Vakcina protiv malih boginja

Kada vaše dete bude imalo između 12 i 15 meseci života, biće data vakcina protiv malih boginja, rubeole, kao i zaušaka. Davanje ove vakcine će se ponoviti u šestoj godini, pred polazak vašeg mališana u školu.

Vakcinacija dece – iskustva

Na našem tržištu postoje takozvane polivalentne vakcine, što bi značilo pet vakcina u jednoj, ili šest u jednoj, što će sve omogućiti lakšu i komforniju vakcinaciju dece. Ne morate dovoditi decu kod lekara više puta, što i sama deca ne vole, već odjednom, jednim dolaskom rešite sve što je potrebno i jedno vreme budete mirni.

Važno je napomenuti da pored svih obaveznih vakcinacija, ukoliko roditelji to žele, svoju decu mogu zaštiti vakcinacijom protiv streptokoka pneumonije, kao i protiv varičele, odnosno ovčijih boginja.

Vakcina protiv gripa

Grip je veoma opasna bolest i radi se o jednoj od najrasprostranjenijih zaraznih bolesti. On odnosi previše života, a komplikacije od gripa nisu retke, naročito kod dece. 

Lekari kažu, da nema boljeg načina za suzbijanje gripa od vakcinacije protiv istog. Klasična vakcina protiv gripa se pravi tako što se virus „isecka“ pa više nije u stanju da izazove grip. To bi značilo da dete ne može dobiti grip primanjem vakcine.

Vakcinacija protiv gripa

Vakcina je „čista“ i bezbedna, pa nema razloga da se deca starija od šest meseci izostavljaju od vakcinacije protiv gripa. Do uzrasta od tri godine, deca dobijaju svega pola doze u odnosu na odrasle, dok se stariji mališani vakcinišu istom dozom kao i odrasla populacija. 

Vakcinacija – cene:

Cena petovalentne vakcine je između 3500 i 4000 dinara, za jednu dozu.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate pedijatrijske ordinacije ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane