Adresa: Vojvode Stepe 99
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Patrijarha Varnave 41
Beograd
Adresa: Todora Dukina 64a
Beograd
Adresa: Rajka Mitića 28a, Dedinje
Beograd
Adresa: Ivankovačka 8
Beograd
Adresa: Rige od Fere 22
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Neurologija
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kućna poseta lekara

Akcija -51% 7390 Din.
Kućna poseta lekara po ceni od 7.390 din samo u poliklinici Gracia Medika!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Holter TA pritiska (subotom!)

Akcija -25% 3000 Din.
Holter TA pritiska (subotom!) - 3.000 din! Balkan Medic Interna Medicina!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Neurologija

Ako dete ima neki neurološki problem, to može da izazove smetnje u normalnom razvoju. Iz tog razloga važna je rana identifikacija ovakvih problema, kako bi se sprečile štetne posledice. 
 

Kako izgleda neurološki pregled dece?

Pregled specijaliste neurologa je prijatan, i sa manjom decom se može izvesti kroz igru. Obaviće se uz pomoć instrumenata kao što je svetlosna lampica, čekića za izazivanje mišićnih refleksa, vibracionih viljuški. 
Sam pregled je usmeren na ispitivanje funkcije mozga, kičmene moždine i perifernih nerava. Posebna pažnja biće obraćena na ponašanje deteta, na to kakva je njegova interakcija sa okolinom, ali i intelektualno ponašanje.

Dečiji neurolog

Neurolog će izvršiti ispitivanje perifernih i centralnih nerava, tonusa mišića, ispitaće sistem za ravnotežu i koordinaciju, te proveriti osnovne psihičkie funkcije...
Takođe, može biti urađen ultrazvuk mozga, i to je bezbolna i neinvazivna dijagnostika koja radiologu omogućava viđenje moždanog tkiva i komora, kao i registrovanje urođenih i stečenih anomalija mozga.
Dečiji neurolog može izvesti i skener mozga, kao i EEG, što znači elektroencefalografiju, i to u budnom stanju, tokom spavanja i posle deprivacije. 

Dečija neurologija

Postoji mnogo razloga zbog kojih roditelji za svoje dete traže pomoć kod neurologa. Na primer, ukoliko dete izgubi svest pri povišenoj temperaturi (dečiji fras), ako ima iznenadne grčeve ruku i nogu ili lica, bolove u stomaku sa iznenadnim povraćanjem, ako dete ima glavobolje; potom, ako dete ima povremenu slabost vida, ispade u vidnom polju, duple slike, ukoliko postoje iznenadni motorni i psihološki poremećaji (treptanje, gutanje sa zagledanošću itd).
 
 
Roditelji su zabrinuti i javiće se lekaru ako dođe do gubitka svesti deteta, slabosti pri hodu, penjanju uz stepenice, ustajanju iz čučnja, ako dete ima trnjenje i gubitak osećaja u ekstremitetima; ako vaše dete otežano drži otvorene očne kapke, otežano guta, ima opštu zamorljivost mišića u udovima, ukoliko krivi jednu polovinu lica...
Dečija neurologija tretira i simptome kao što su nevoljni pokreti, povrede vrata, glave ili kičmenog stuba, ukoliko se dete zacenjuje, ima noćne strahove, noćno mokrenje ili ukoliko muca.

Dečija neurologija – iskustva

Pomoć neurologa često potraže majke dece koje su imale rizične trudnoće, ako su deca imala malu telesnu težinu i nisku Apgar ocenu po rođenju, ukoliko postoji fiziološka žutica, ili posle boravka deteta u inkubatoru; ponekad dete ima urođene vidljive anomalije i to na glavi, licu, ili može imati mlitavost u prvih nekoliko meseci života, sa druge strane, beba može imati pojačanu napetost mišića u prvih par meseci, ili poremećenu koordinaciju pokreta.
Nekim bebama se dešava da kasne u postizanju čvrstog držanja glave, sedenju i prohodavanju; dešavaju se i napadi epilepsije, kao i zaostatak u razvoju, motornom i psihološkom.
Ponekad se fontanela prebrzo zatvori (fontanela je mekani otvor na temenu bebe), pa je i to razlog da roditelji potraže pomoć dečijeg neurologa.

Neurologija – cena pregleda:

Za pregled potrebno je izdvojiti od 3500 do 6400 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate pedijatrijske ordinacije ispod našeg teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Lea Stankovic
Moje je licno misljenje takvo da kako god da okrenete, svi neurolozi treba da imaju neku svoku pre svega malo jacu cenu.
Mihajlo Nastasovic
Po mnogo cemu, svaki neurolog treba da zna da na najbolji moguci nacin procen pacijenta.
Simona Vucinic
Problem je pre svega u tome sto svaki neurolog mora debelo da se plati.
Todor Markovic
Moje je licno misljenje samo takvo da sto se kvaliteta tice, naravno da je kvalitet veoma bitan. Mada, sve to jako puno kosta.
Marta Dencevic
Sto se mene licno tice, u svakom slucaju je neurologija jedna izuzetno zanimljiva grana medicne.
Janko Zivanovic
Mogu samo da kazem da po pitanju neurologije u Beogradu postoji zaista sve veci broj pedijatrijskih ordinacija.
Ljubinka Sreckovic
Veoma dobri neurolozi mogu da se pronadju u razlicitim pedijatrijskim ordinacijama. To jednostavno tako funkcionise.
Petar Jankovic
Sto se tice neurologije, samo treba da znate da je najvaznija stvar da posetite nekog proverenog lekara te prakse.
Nikolina Pantelic
Licno mislim da je po ovom pitanju ubedljivo najbolje resenje da se posavetujete sa nekim strucnim licem u koje po mom misljenju mozete da imate puno poverenje.
Ivan Stojanovic
Ako mene licno pitate, samo treba da se posavetujete sa nekim strucnim mestom i da vise nista po tom pitanju ne brinete.
Jana Stankovic
Po pitanju neurologije, slobodno treba da posetite ordinaciju dr. Raketic i da vise nista oko toga ne brinete.
Biljana Brankovic
Po pitanu neurologije, stram da bi za vas najbolje resenje bilo da posetite pedijatrijsku ordinaciju Zdravlje i da se bas tamo licno uverite u kvalitet.
Marko Petrovic
Sva sreca pa u Beogradu u danasnje vreme postoji veliki broj neurologa sa jednim velikim iskustvom u radu.
Dusan Markovic
Postoji veliki broj neurologa kojia rade podeljeno, u privatnoj i drzavnoj praksi pa kako vam najvise i odgovara. Neurologija je generalno poprilicno slozena nauka i potrebno je zaista da joj se neko kvalitetno posveti.
Jovana Milinkovic
Ukoliko trazite kvalitetnog neurologa, onda je svakako potrebno da posetite neku drzavnu ustanovu. Ukoliko ipak tamo ne mozete da dodjete na red, onda je svakako potrebno da posetite neko drugo privatno mesto.