Laser Plus plazma terapija

5.0 | 9 ocena
Ulica: Petra Martinovića 33, Banovo brdo
Grad: Beograd
Opština: Čukarica
Laser Plus plazma terapija
Telefon: 011/
Mobilni: 063/
www.laserplus.rs

O nama

LASER PLUS - ACP TERAPIJA (PLAZMA TERAPIJA)


ACP (Autologous Conditioned Plasma) je terapija koja se poslednjih godina na ovim prostorima sve vise koristi u lečenju bolesti i povreda muskuloskeletnog sistema. Spada u oblast regenerativne medicine.

ACP je koncentrovana plazma izolovana centrifugiranjem iz pune krvi sa visokim sadržajem trombocita i faktora rasta. Dokazano je da Faktori rasta u povećanoj koncentraciji u plazmi utiču stimulativno na reparatorno-regenerativne procese na mastu gde je plazma aplikovana, na koji način se postiže olakšanje tegoba kod pacijenta u dužem vremenskom periodu.

Metoda je jednostavna za primenu, kratkotrajna, minimalno invazivna, praktično bez kontraindikacija i neželjenih efekata. Može se primeniti kod svih starosnih grupa.

Postupak podrazumeva uzimanje 15 ml venske krvi pacienta posebnom brizgalicom (sistem „špric u špricu“) koja se potom odlaže u aparat za centrifugiranje krvi. Posle 5 minuta centrifugiranja dolazi do odvajanja krvne plazme bogate trombocitima i faktorima rasta koja se izoluje od ostatka krvi drugim špricem kojim se plazma aplikuje na željeno mesto sa ili bez prethodne infiltracije lokalnog nestetika.
Sama procedura je trajanja oko 15 minuta posle čega je poželjan kratkotrajni period poštede od izraženijih fizičih aktivnosti (najviše do 48h). U zavisnosti od patološkog supstrata može biti prepručena ponovna aplikacija na sedam dana još jednom do četiri puta

Najčešće indikacije za primenu ACP-a u ortopediji su: sportske povrede mekih tkva ( povrede mišića, mišićnih pripoja za kost, ligamenata, tetiva...) i degenerativna oboljenja zglobova ( koleno, kuk, skočni zglob, rame, lakat......) mada se indikaciono područje vremenom širi.

Adresa: Petra Martinovica 33, Čukarica

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  OrthoExpert specijalistička ortopedska ordinacija, Svetog Save 32/8, Vračar, Beograd
  Poliklinika UroMedica, Kneza Miloša 79/I, Beograd, Savski venac, Beograd
  Holimedic, Ilije Stojadinovica 65/2, Beograd, Čukarica, Beograd
  Ultrazvučna ordinacija Hrast Dr Popović, Stojana Protića 57, Vračar, Beograd
  Ordinacija Vitalis, Kralja Milutina 35/ll, Vračar, Beograd
  Plasticni i Estetski hirurg Dr Branislav Piscevic, Koste Racina 16, Savski venac, Beograd
  Mobilna medicinska sestra, Milentija Popovića 32a, (lokal L-35), Novi Beograd, Beograd
  Etas Medica homeopatija, Šumatovačka 48/21, Vračar, Beograd
  Zdravstveni centar LA SANTE, Diane Budisavljevic 15, Savski venac, Beograd
  Medisimo lekarska ordinacija, Senjačka 21, Savski venac, Beograd