Pulmološka ordinacija Tara - MD

 • 7
 • %
4.47 | 17 ocena

O nama - PULMOLOŠKA ORDINACIJA “TARA-MD”


Pulomološka ordinacija “TARA-MD” počela je sa radom 2014. godine i smeštena je u mirnom delu Zemuna, u Hercegovačkoj ulici, broj 20b. Ordinacija se bavi dijagnostičkim procedurama i terapijom svih pulmoloških bolesti kao što su: astma, hronični bronhitis, zapaljenje pluća, rak pluća, sarkoidoza, zapaljenje plućne maramice, voda na plućima i ostalo. Dečija pulmologija, koju rade iskusni lekari, pedijatri pulmolozi, takođe je značajno polje rada naše ordinacije.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u prevenciji i lečenju plućnih bolesti, lekari ordinacije “TARA –MD”pružaju sledeće usluge:

 • -Preglede specijalista u ordinaciji, i u stanu bolesnika
 • -Davanje injekcione i infuzione terapije u ordinaciji, i u stanu bolesnika
 • -Spirometriju-merenje plućnih kapaciteta u ordinaciji, i pored bolesničkog kreveta u stanu bolesnika
 • -Određivanje saturacije-koncentracije kiseonika u krvi, u ordinaciji, i u stanu bolesnika
 • -Inhalaciona terapija u ordinaciji i u stanu bolesnika
 • -Vežbe disanja u ordinaciji i u stanu bolesnika
 • -PPD kožna proba kod sumnje na tuberkulozu


Možda najznačajniji segment rada naše ordinacije je dijagnostika sleep apnoje, bolesti koja može biti uzrok velikih problema, a o kojoj se ne zna mnogo. Sleep apnoja se praktično uvek vezuje za hrkanje. Jedina smo ordinacija u Beogradu u kojoj Vam postavljamo dijagnozu sleep apnoje i dajemo predlog terapije za manje od 24 sata.

Danas od sleep apnoje pati 5% opšte populacije, a glavni simptomi ove bolesti su prestanak disanja, u trajanju dužem od 10 sekundi i hrkanje. Čak do 50% pacijenata sa arterijskom hipertenzijom koja ne reaguje na terapiju ima sleep apnoju, koja je i moguć uzrok iznenadnih smrti u snu. Sleep apnoja je naročito opasna za vozače, koji često zaspu za volanom, i na taj način mogu da dovedu do ozbiljnih saobraćajnih nesreća.

Najčešći simptomi ove bolesti su: izraženo znojenje, nemiran san, dnevna pospanost, jutarnja glavobolja i mučnina, nedostatak koncentracije, zaboravnost, česte promene raspoloženja, seksualna disfunkcija. Faktori rizika za nastanak ove bolesti najčešće su: gojaznost, srčane bolesti, upotreba antidepresiva, alkohola, piliula za spavanje, pušenje, kao i izgled usne duplje.

Zavisno od težine bolesti preporučujemo različitu terapiju: promena nekih životnih navika uz mršavljenje ili upotreba aparata koji se zove CPAP, a koji pacijent koristi preko posebnih maski u toku noći i koji za vreme pauza u disanju, “diše za pacijenta”. Terapija može biti i hirurška. Takođe,
u našoj ordinaciji čuveni stručnjaci rade odvikavanje od pušenja individualnim pristupom.

U prijatnom ambijentu pulmološke ordinacije “TARA-MD”, dočekaće Vas naš tim profesionalaca, koje karakteriše timski rad, stručnost i etičnost. Zahvaljujući svojoj idealnoj lokaciji do naše ordinacije se lako stiže iz svih delova grada, a svim našim pacijentima na raspologanju je i adekvatan parking prostor.

UDAHNIMO PUNIM PLUĆIMA!

Za sve dodatne informacije o našim uslugama, možete nas kontaktirati putem telefona ili e-maila:
Tel: 011/ 210 97 06
011/ 375 79 23
Mob: 063/ 369 416 (zakazivanje na ovaj broj je moguće 00-24h)
E-mail: tara.pulm@gmail.com

Posetite naš sajt: www.pulmologija.rs

Pulmološka ordinacija “TARA-MD”, Hercegovačka 20b, Zemun

Iskustva i preporuke posetilaca

11.03.2020 11:59
Neregistrovan korisnik

Preporuka za ovu pulmolosku ordinaciju.

11.03.2020 03:01
Neregistrovan korisnik

Vlahhg

12.02.2020 10:19
Neregistrovan korisnik

Najbolja pulmoloska ordinacija u Zemunu.

07.06.2019 12:18
Miroslava Anastasijevic

Pulmološka ordinacija Tara - MD je lekarska ordinacija koja se bavi problemima pluća. Posetila sam je zbog određenih problema, koji su sad sanirani, zahvaljujući pravilnoj dijagnostici i adekvatnoj terapiji. Osoblje je veoma stručno i ljubazno. Moje iskrene preporuke za Pulmološku ordinaciju Tara - MD!

26.12.2016 09:11
Sandra Marinkovic

Zahvaljujuci dugogodisnjem iskustvu u prevenciji i lecenju plucnih bolesti,lekari ordinacije Tara pruzaju preglede specijalista u ordinaciji,davanje injekcione i infuzione terapije u ordinaciji,i u stanu bolesnika.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Zdravstvo Lekarske ordinacije
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Pulmološka ordinacija Tara - MD
 • pulmološka ordinacija tara-md,
 • pulmološka ordinacija beograd,
 • pulmološke ordinacije u beogradu,
 • pulmološka ordinacija zemun