Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Čarape za decu
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Čarape za decu

Može se slobodno reći da su bebama prva obuća zapravo – čarape. Kada uče svoje prve korake, mališani to čine bosi ili u udobnim čarapicama. Lekari ovu praksu savetuju zbog pravilnog formiranja mišića i zglobova, a i deci je svakako prijatnije.

 

Kako odabrati čarape za decu?

Poznato je da su deca velike estete i iskreni kritičari. Ona će vam otvoreno reći da li im se nešto dopada ili „to nije to“. U tom smislu, čarape za decu moraju biti baš po njihovom ukusu, što se tiče dizajna, pre svega.

Ako birate jednobojne modele, potrudite se da to budu vesele boje, poput crvene, narandžaste, žute, zelene, svetlo plave, roze, pink... Deca će se posebno obradovati zanimljivim šarama na čarapama, poput leptirića, medvedića, cvetića, ali kao najbolja varijanta pojavljuju se Diznijevi junaci – Miki i Mini Maus, Paja Patak, Šilja i ostala kompanija, kao i modernije opcije poput Pepa Praseta, Hello Kitty, Sunđer Boba, Patrika i Lignjoslava; svoje mesto na čarapama naći će i neprolazni Štrumpfovi i super heroji poput Betmena, Supermena i Spajdermena...

Za decu možete birati soknice, nazuvice, dokolenice, unihop za devojčice... Veoma su zanimljivi modeli koji se oblače kao rukavice, to jest, postoji mesto za svaki nožni prst, koji može biti u nekoj drugoj boji. 

Sportske čarape za decu

Danas je postalo sasvim uobičajeno da dete trenira neki sport. To nameće savremeni tempo života koji mališane često prikuje uz kompjuter, uz sve obaveze u školi i nošenje teške torbe. Kada spremate dete za tenis, fudbal, košarku, odbojku ili bilo koji drugi sport, neophodne će vam biti i čarape, kao deo sportske opreme.

Termo čarape za decu

Deca obožavaju zimu i snežne čarolije, tako da će sve vreme provoditi napolju, a vi ćete pri tome brinuti da li će se prehladiti. Da biste dečiju igru učinili još prijatnijom, a sebe lišili bespotrebne strepnje o zdravlju najmlađih, jednostavno odaberite kvalitetne dečije termo čarape.

 

 

U njima će dečija stopala uvek biti topla, pa vam andoli i toplomeri neće biti potrebni.

Čarape za decu – iskustva

Roditelji često razmišljaju od kog materijala su najbolje čarape, ali se izbor uvek svodi na pamuk. Ova biljka nosi „epitet belog zlata“, kao i titulu najboljeg prijatelja zdravlja čoveka, kada je odevanje u pitanju. 

Konkretno, kada se radi o deci, njihova koža je sklona iritacijama i alergijama, pa će izbor pamučnih čarapa biti pravo rešenje. Pamuk je mekan, topao i prijatan, dozvoljava koži da „diše“, tako da će dečije stopalo u čarapama od pamuka biti suvo i toplo.

Ako biste birali neke neprilagođene materijale, koji zadržavaju znoj, rizikovali biste da dete dobije neku gljivičnu infekciju na nogama, iz razloga što je u patikama ili cipelama vlažno, toplo i mračno, a gljivice obožavaju da se razmnožavaju u tim uslovima.

One stvaraju razne tegobe, a vrlo ih je teško iskoreniti, jer su veoma uporne i stalno se vraćaju iznova. Jednostavno prevenirajte te probleme izborom čarapa od pamuka, koji je zahvalan i u smislu održavanja čistoće, jer pamuk možete iskuvati u mašini, na 95 stepeni, posle čega on ostaje jednako kvalitetan i dugotrajan, onoliko koliko vi želite. 

Čarape za decu – cena:

Cena čarapa za decu zavisi od toga da li su u pitanju nazuvice, soknice, dokolenice, termo čarape, hulahop za devojčice i slično. U tom smislu cene se kreću od 300 din. sve do 700 dinara za neke modele hulahop čarapa. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

08.10.2018
Uros Filipovic

Ukoliko su vam potrebne kvalitetne carape za decu onda zaista ne biste treabli da stedite novac. Ukoliko od samog pocetka izdvjite nesto vise novac i kupite kvalitetne carape sa decu, one ce vam sigurno mnogo duze trajati nego sto ste navikli.

31.08.2017
Stojance Ristovski

Moraju kako god da okrenete i carape za decu da budu dovoljno dobrog kvaliteta. Pri tome, to je kvalitet koji je voam bitan i koji bi kao takav i trebao da se posebno plati. Druge stvari nisu bas toliko vazne.

30.08.2017
Stojance Ristovski

Licno mislim da sva treba sto je vise moguce treba da idu bosa i da pri tome zaista strogo vodite racuna o tome na koje to nacin tacno mozete da iskoristite te carape. Sto se cena tice, kvalitet je sigurno prisutan u Beogradu samo ga treba pronaci.

17.05.2017
Milen Jovanovic

Po meni samo treba da znate da ove carape kako god da okrenete, nisu ni malo naivne. Sve drugo je samo gubljenje vremena po meni nista vise sem toga.

16.05.2017
Filip Milutinovic

Kako god da okrenete, moraju ove carape da se lepo plate.

03.05.2017
Jovana Milinkovic

Sto se carapa za decu tece, pre ili kasnije one trebaju da se dosta plate.

19.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, sve carape za decu jesu nesto sto pre ili kasnije treba da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

05.04.2017
Lea Stankovic

Po meni, kako god da okrenete, sve carape za decu imaju neku svoju cenu. Ta cena naravno za svakoga nije ista. Sve ostalo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

03.04.2017
Todor Markovic

Koliko mi se samo camo cini, po pitanju kvaliteta ovo su sigurno i vise nego znacajne carape.

17.03.2017
Simona Vucinic

Sto se ovih carapa tice, naravno da je kvalitet i vise nego vazan.

28.02.2017
Janko Zivanovic

Mnogi gledaju kako ce da ustede na carapama za decu a to u svakom slucaju po meni nije bas preterano dobro resenje.

09.02.2017
Marta Dencevic

Mogu samo da kazem da su ovo naravno i vise nego posebne carape. Ako se vec za njih odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

13.01.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, carape za decu uvek mogu da budu bas onako posebno zanimljive.

23.12.2016
Ljubinka Sreckovic

Ako nista, bar po pitanju carapa za decu ne biste trebali da stedite.

07.12.2016
Ivan Stojanovic

Zaista ne mogu da razumem zbog cega pojedini ljudi toliko stede na svojoj deci.

02.11.2016
Nikolina Pantelic

Po meni zaista ne trebate da budete neke velike stipse po pitanju izbora carapa za decu.

01.11.2016
Jana Stankovic

Nisam bas sigurna kakvo to poverenje treba da se ima. Bitno je da po pitnju velicne deci odgovaraju I da su dovoljno izdrzjive da trpe habanje.

09.09.2016
Marko Petrovic

Svakako da postoje carape za decu koje mogu nekako da budu bas lepe i korisne. To su u svakom slucaju carape za decu u koje mozete da imate puno poverenje.

05.08.2016
Biljana Brankovic

Postoji radnja u Beograud koja se zove Pangolini. To je jedan od najpoznatijih radnji ove vrste u Beogradu, koju mozete posetiti tokom radnog vremena i licno se uveriti u kvalitet. Svima bih toplo preporucio da posete ovo mesto.

04.08.2016
Dusan Markovic

Ukoliko su vam potrebne kvalitetne carape za decu onda zaista ne biste treabli da stedite novac. Ukoliko od samog pocetka izdvjite nesto vise novac i kupite kvalitetne carape sa decu, one ce vam sigurno mnogo duze trajati nego sto ste navikli.