Dečija koža je veoma nežna, pa je potrebno biti veoma pažljiv kada biramo dečiji veš, bez obzira da li su u pitanju dečaci ili devojčice. Uz to, veš mora biti takav da ga mališani rado nose, pa u nastavku teksta saznajte kakav materijal je najbolje odabrati, kakvi dezeni su najpopularniji...

Kako odabrati dečiji veš?

Pročitaj više

Dečija koža je veoma nežna, pa je potrebno biti veoma pažljiv kada biramo dečiji veš, bez obzira da li su u pitanju dečaci ili devojčice. Uz to, veš mora biti takav da ga mališani rado nose, pa u nastavku teksta saznajte kakav materijal je najbolje odabrati, kakvi dezeni su najpopularniji...

Kako odabrati dečiji veš?

Slobodno možemo reći da je pamuk najbolji prijatelj dečije kože. Postoji dosta razloga za takvu tvrdnju. Ovaj materijal je mekan, prijatan i udoban za nošenje, a pri svemu tome je izdržljiv, što znači da ga možete otkuvati u mašini na 95 stepeni i posle toga će biti jednako kvalitetan.Tako je pamučni donji veš izbor broj jedan mnogih roditelja. Dečiji veš bi trebalo da predstavljaju barijeru između tela i odeće, koja može biti gruba, te tako iritirati kožu. Svakako ne želite da detetu kupite gaćice od kojih će dobiti alergiju, na primer. Dečiji donji veš trebalo bi birati i po kriterijumu udobnosti. Dete mora da se oseća slobodno, ondosno gaćice ne smeju da stežu, žuljaju i slično, jer znamo koliko su mališani aktivni, i stalno negde trče, penju se i skaču...Sintetički materijali se ne preporučuju, jer dečija koža treba da „diše“, odnosno vazduh mora da cirkuliše između veša i tela deteta.

Pamučni dečiji veš

Pamuk je blagotvorna biljka, u tom smislu da tkanina sačinjena od nje odgovara svakom tipu kože i ne izaziva iritaciju i alergije. Preradom vlakana pamuka, dobija se tekstilna sirovina, dok se u proizvodnji tkanina koristi više vrsta pamuka koji se razlikuju po dužini vlakana.Najviše pamuka se potroši upravo u tekstilnoj industriji, i to za izradu donjeg veša, odeće, posteljine, kućnog veša, konca...Za pamuk, slobodno možemo reći da čuva zdravlje naše dece. To je zato što su proizvodi od pamuka lagani, prijatni i dobro upijaju vlagu. Čvrstoća im je velika, dok se u vlažnom stanju i povećava. Zbog te sjajne osobine, ljudi često nazivaju pamuk „belim zlatom“.Devojčice često vole i bebi dol, što je veoma zgodno za spavanje, umesto klasične pidžame. Ovakvi modeli se izrađuju od pamuka, i obogaćeni su štampom, odnosno na njima se nalaze razni motivi dečijih junaka iz crtanih filmova i bajki. Potkošulje su deo dečijeg veša, a materijal koji se koristi pri izradi takođe je pamuk. Dečije potkošulje dolaze sa različitim printovima, ali i kao jednobojne i dvobojne. Mogu ih nositi i dečaci i devojčice.

Dečiji veš – iskustva

Kao što smo napomenuli, dečiji pamučni donji veš se veoma lako održava, pa će uvek biti savršeno čist, a pored toga i dugotrajan. Ako se opredelite za veš za decu od ove dragocene biljke, budite sasvim ubeđeni da ste izabrali najprirodniji i najkvalitetniji materijal.Pri odabiru, potrebno je povesti računa i o dizajnu. Veseli i šareni printovi na donjem vešu svakako će se dopasti najmlađima, posebno ako su to neki crtani junaci i heroji, kao što je Betmen, Supermen, Pepa Prase, Hello Kitty ili Sunđer Bob. Izbor je zaista bogat, pa je možda najbolje, ukoliko je vaše dete dovoljno odraslo, da zajedno odaberete dečiji veš koji će ono sa radošću nositi.

Dečiji veš – cena:

Za dečiji veš potrebno je izdvojiti od 650 din, sve do 1400 dinara za pojedine modele. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

Snezana Aleksic
15.10.2018 12:02

Ukoliko zelite da kupite kvalitetan deciji ves, po povoljnim cenam - cenama koje su nesto jeftinije od obiucnih, onda je u svakom slucaju najboljer esenje za vas da posetite veleprodaju donjeg vesa Cedimex.

Ostavite komentar
Ocenite firmu