Dečija koža je veoma nežna, pa je potrebno biti veoma pažljiv kada biramo dečiji veš, bez obzira da li su u pitanju dečaci ili devojčice. Uz to, veš mora biti takav da ga mališani rado nose, pa u nastavku teksta saznajte kakav materijal je najbolje odabrati, kakvi dezeni su najpopularniji...

Kako odabrati dečiji veš?

Pročitaj više

Dečija koža je veoma nežna, pa je potrebno biti veoma pažljiv kada biramo dečiji veš, bez obzira da li su u pitanju dečaci ili devojčice. Uz to, veš mora biti takav da ga mališani rado nose, pa u nastavku teksta saznajte kakav materijal je najbolje odabrati, kakvi dezeni su najpopularniji...

Kako odabrati dečiji veš?

Slobodno možemo reći da je pamuk najbolji prijatelj dečije kože. Postoji dosta razloga za takvu tvrdnju. Ovaj materijal je mekan, prijatan i udoban za nošenje, a pri svemu tome je izdržljiv, što znači da ga možete otkuvati u mašini na 95 stepeni i posle toga će biti jednako kvalitetan.Tako je pamučni donji veš izbor broj jedan mnogih roditelja. Dečiji veš bi trebalo da predstavljaju barijeru između tela i odeće, koja može biti gruba, te tako iritirati kožu. Svakako ne želite da detetu kupite gaćice od kojih će dobiti alergiju, na primer. Dečiji donji veš trebalo bi birati i po kriterijumu udobnosti. Dete mora da se oseća slobodno, ondosno gaćice ne smeju da stežu, žuljaju i slično, jer znamo koliko su mališani aktivni, i stalno negde trče, penju se i skaču...Sintetički materijali se ne preporučuju, jer dečija koža treba da „diše“, odnosno vazduh mora da cirkuliše između veša i tela deteta.

Pamučni dečiji veš

Pamuk je blagotvorna biljka, u tom smislu da tkanina sačinjena od nje odgovara svakom tipu kože i ne izaziva iritaciju i alergije. Preradom vlakana pamuka, dobija se tekstilna sirovina, dok se u proizvodnji tkanina koristi više vrsta pamuka koji se razlikuju po dužini vlakana.Najviše pamuka se potroši upravo u tekstilnoj industriji, i to za izradu donjeg veša, odeće, posteljine, kućnog veša, konca...Za pamuk, slobodno možemo reći da čuva zdravlje naše dece. To je zato što su proizvodi od pamuka lagani, prijatni i dobro upijaju vlagu. Čvrstoća im je velika, dok se u vlažnom stanju i povećava. Zbog te sjajne osobine, ljudi često nazivaju pamuk „belim zlatom“.Devojčice često vole i bebi dol, što je veoma zgodno za spavanje, umesto klasične pidžame. Ovakvi modeli se izrađuju od pamuka, i obogaćeni su štampom, odnosno na njima se nalaze razni motivi dečijih junaka iz crtanih filmova i bajki. Potkošulje su deo dečijeg veša, a materijal koji se koristi pri izradi takođe je pamuk. Dečije potkošulje dolaze sa različitim printovima, ali i kao jednobojne i dvobojne. Mogu ih nositi i dečaci i devojčice.

Dečiji veš – iskustva

Kao što smo napomenuli, dečiji pamučni donji veš se veoma lako održava, pa će uvek biti savršeno čist, a pored toga i dugotrajan. Ako se opredelite za veš za decu od ove dragocene biljke, budite sasvim ubeđeni da ste izabrali najprirodniji i najkvalitetniji materijal.Pri odabiru, potrebno je povesti računa i o dizajnu. Veseli i šareni printovi na donjem vešu svakako će se dopasti najmlađima, posebno ako su to neki crtani junaci i heroji, kao što je Betmen, Supermen, Pepa Prase, Hello Kitty ili Sunđer Bob. Izbor je zaista bogat, pa je možda najbolje, ukoliko je vaše dete dovoljno odraslo, da zajedno odaberete dečiji veš koji će ono sa radošću nositi.

Dečiji veš – cena:

Za dečiji veš potrebno je izdvojiti od 650 din, sve do 1400 dinara za pojedine modele. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Snezana Aleksic
  15.10.2018 12:02

  Ukoliko zelite da kupite kvalitetan deciji ves, po povoljnim cenam - cenama koje su nesto jeftinije od obiucnih, onda je u svakom slucaju najboljer esenje za vas da posetite veleprodaju donjeg vesa Cedimex.

  Filip Milutinovic
  31.08.2017 07:44

  Nije ovaj ves ni malo naivan. Sto se cena tice, morao bi on da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga. Mada, mnogi roditelji gledaju kako ce da ustede na deci a to nije vec nesto normalno.

  Lea Stankovic
  17.05.2017 07:43

  Samo treba da znate da je deciji ves nesto sto u svakom slucaju mora da se posebno plati. Mada, nije ni bas sve toliko u novcu.

  Mihajlo Nastasovic
  03.05.2017 11:09

  Koliko mi se samo cini, osnovni je problem pre svega u tome da deciji vec nije ni malo jeftin. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Simona Vucinic
  19.04.2017 11:20

  U svakom slucaju je veoma i na prvom mestu veoma vazno da decijij ves bude bas onako kvalitetan.

  Todor Markovic
  05.04.2017 10:47

  Po pravilu, kako god da okrenete decije ves treba i mora da bude kvaliteta. Svako naravno treba da drzi do sebe i do svog izgleda. Nista tu po meni ne treba da bude nesto puno neobicno.

  Marta Dencevic
  03.04.2017 12:03

  Kako god da okrenete, on nije sigurno jeftin. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

  Janko Zivanovic
  17.03.2017 09:12

  Naravno da je pre ili kasnije kvalitet ovog vesa i vise nego vazan. Sve drugo je po meni cisto gubljenje vremena.

  Ljubinka Sreckovic
  28.02.2017 08:15

  U svakom slucaju je ovo posebna vrsta donjeg vesa koja jednostavno mora debelo da se plati.

  Petar Jankovic
  09.02.2017 11:13

  Koliko mi je samo poznato, sto se mene licno tice, veoma je vazno da znate da svaki deciji ves mora debelo da se plati. Sve drugo je daleko manje vazno.

  Nikolina Pantelic
  13.01.2017 09:00

  Moje je licno misljenje da ovaj ves uvek mora kvalitetno da se plati da se plati kako bi deci potpuno odgovarao.

  Ivan Stojanovic
  23.12.2016 09:04

  Ako mene pitate, po pitanju ove vrste vesa, samo treba da znate da je bitno da bas bude kvalitetan. U tom pogledu zaista ne treba da zalite po pitanju novca.

  Jana Stankovic
  21.11.2016 01:03

  Samo pravac butik Avanti Nana i zaista vise oko toga nemate razloga da se pokajete.

  Biljana Brankovic
  02.11.2016 10:41

  Kvalitetan deciji ves mora i kvalitetno da se plati.Kada se kaze puno poverenje, ja bih rekla da su to pre svega odnosi na kvalitet materijala od kojeg je ves i izradjen.

  Marko Petrovic
  09.09.2016 10:59

  Ukoliko trazite kvalitetan deciji ves, onda u svakom slucaju treba da budete spremni da dobro i kvalitetno platite. Deciji ves je nesto u sta mozete da imate puno poverenje.

  Dusan Markovic
  05.08.2016 08:03

  Ukoliko zelite da kupite kvalitetan deciji ves, po povoljnim cenam - cenama koje su nesto jeftinije od obiucnih, onda je u svakom slucaju najboljer esenje za vas da posetite veleprodaju donjeg vesa Cedimex.